Bolu’da İmparatorun Ayak Sesleri

21 Kasım 2012

Boluspor Serhat Güller’in istifası sonrası yeni teknik heyet arayışına girerken bir çok teknik adamında adı Boluspor için geçiyor. Urfaspor maçına...

Boluspor Serhat Güller’in istifası sonrası yeni teknik heyet arayışına girerken bir çok teknik adamında adı Boluspor için geçiyor. Urfaspor maçına kadar sorunu çözmek isteyen başkan Abdullah Abat ve kurmayları şimdide gözü Türk futbolunun imparatoru Oğuz Çetin’e dikti.

Başkan Abdullah Abat Şanlıurfaspor karşılaşmasına yeni teknik adamla çıkacaklarını vurgularken zaman kaybetmeden takımın başına yeni ismi kazandırmaya çalışıyor.

Başkan Abat ve kurmayları Uğur Tütüneker , Yücel İldiz’den sonra bir zamanlar Milli takımda Guus Hiddink ve Fatih Terim’in de yardımcılığını yapan Oğuz Çetin ile temas halinde. Futbolculuk yaşamı başarılarla dolu şampiyonluk yaşayan Oğuz Çetin sayısız teknik direktörün de yardımcılığını yapmıştı. Futbolculuk yaşamının ardından süper ligde bir çok takımda teknik direktörlük yapan Oğuz Çetin daha önce 2000-01 sezonunda Mustafa Denizli'nin kadrosunda yer alarak Fenerbahçe'ye yardımcı antrenör olarak görev yapmıştı. Ardından aynı görevde Werner Lorant ile çalışmıştır. Lorant'ın ayrılmasını müteakip bir süreliğine Fenerbahçe'nin teknik direktörlüğünü üstlenmiş olan Çetin 2004 yılında Kayseri Erciyesspor ve Gençlerbirliği, 2005 yılında Diyarbakırspor futbol takımlarının teknik direktörlüğü yapmıştır. 2006 yılında Türkiye Milli Futbol Takımında Fatih Terim'in isteğiyle yardımcı antrenörlüğü başlayan Çetin 2009 yılında Fatih Terim'in görevden ayrılmasının ardından teknik direktörlük görevine getirilen Guus Hiddink döneminde de yardımcı antrenörlük görevine devam etmiştir. 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde başarısız olunmasının ardından teknik direktör Hiddink görevinden ayrılmış, yeni teknik direktör Abdullah Avcı'nın göreve gelmesinden bir süre sonra da antrenör kadrosunun da değişeceği açıklanarak Oğuz Çetin'de istifa etmiştir.  Milli takımdaki görevinin ardından bir süre dinlenmeyi tercih eden oğuz Çetin otoriter kimliği ile birlik de futbolculuk yaşamında bir çok ünlü teknik direktörün oyuncusu görevini de yapmıştır. 

Boluspor futbol takımının başına tecrübeli bir teknik adamı getirmek isteyen Boluspor lu yöneticiler şimdide Oğuz Çetin için nabız yokladıkları gelen haberler arasında. Yücel İdiz ile görüşüp şartlarda anlaşamayan yönetim kurulu Uğur Tütüneker ve Oğuz Çetin isminde karar kılmak istiyorlar.

Oğuz Çetin’in futbolculuk yılları da son derece başarılı olup FC Bobingen , Sakaryaspor , Fenerbahçe , İstanbulspor ve Adanaspor formalarını giymiştir.  Futbol kariyerinde Lig şampiyonlukları , Türkiye Kupası şampiyonluğu , Başbakanlık kupası şampiyonluğu , Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğunun yanı sıra Milli takım ile Avrupa Futbol şampiyonası tecrübesi de bulunmaktadır. 

 

3060 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.074470996856689