BOLUSPOR, 10 NUMARAYI BULDU

5 Ocak 2015

Kadrosuna 10 numara bir transfer yapmak isteyen Boluspor yönetim kurulu teknik direktör Reha Erginer’in raporu doğrultusunda genç oyuncuları kıskaca almaya devam ediyor. Ligin ikinci yarısında orta sahaya kaliteli 10 numara ile doldurmak isteyen kırmızı beyazlılar, Adana Demirspor’dan Umut Sözen’i yakın takibe aldı.

Dış transferde genç oyunculara yönelene Boluspor yönetimi, genç oyuncuları kıskaca almaya devam ediyor.  Kardemir Karabükspor, Ankaragücü, Manisaspor ve son olarak Adana Demirspor formalarını giyen Umut Sözen, ligin ikinci yarısında Boluspor forması giyebilir. Boluspor teknik direktörü Reha Erginer’in alınması yönünde rapor verdiği öğrenilen Umut Sözen için Adana Demirspor yönetimi ile görüşmeler yapan kırmızı beyazlı yönetim, Reha Erginer’in raporu doğrultusunda transferi bitirmek istiyor.

Osmanlıspor, Ankaragücü, Kayserispor, Kardemir Karabüksporve Manisaspor takımların formasını giyen Umut Sözen,  bu sezon Adana Demirspor’a transfer olmuştu. Mavi Lacivertli takımla Bucaspor maçında 1 dakika görev alan Umut Sözen, Türkiye Kupasında da 165 dakika görev aldı. Bu sezon PTT birinci lig de Adana Demirspor’da şans bulamayan Umut Sözen’in ligin ikinci yarısında kırmızı beyazlı ekibe gelmesi bekleniyor. Umut Sözen’in, Manisaspor’da yakaladığı çıkışı, Boluspor forması ile yakalayıp yakalamayacağı da ligin ikinci yarısında oynayacağı maçlarla belli olacak.

Umut Sözen’in Kariyeri

İzmir'in Karşıyaka semtinde doğdu ve burada büyüdü. Futbola adımını doğduğu kentin takımı olan Altay'ın altyapısında attı. Liselerarası Dünya Futbol Şampiyonu Trabzon Lisesi'nden gelen teklif üzerine İzmir'den Trabzon'a geldi ve Trabzon Lisesi'nde liseyi bitirdi. Daha sonra Altay'da kariyerine devam eden Umut, bir U-17 maçında Ankaraspor menajeri Mehmet Şen tarafından beğenildi. Sonrasında Sivasspor ve Ankaraspor'un transfer listesine girdi. Az bir miktar karşılığında, Aykut Kocaman'ın da onayıyla Ankaraspor'a imza atan Umut, ayrıca ilk profesyonel imzasını atmış oldu. Profesyonel kariyerindeki ilk golünü 8 Mart 2009'da Sivasspor'a attı. 2013-14 sezonu öncesinde ise Adana Demirspor'a kiralık olarak yollanan Umut, başarılı bir performans gösterse de devre arasında sözleşmesini feshetti ve tekrar Karabükspor'a döndü. Ancak burada şans bulamayan Sözen, 2013-14 sezonu devre arası transfer döneminin son gününde Adana Demirspor'a kiralandı.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

İlk Millî maçına U16 Millî Takımı'nda çıktı ve bunun ardından düzenli bir şekilde alt yaş grubu ulusal takımlarda oynamaya devam etti. U19 Milli Takımı ile Avrupa Futbol Şampiyonası'nda oynadı. 14 Kasım Pazartesi 2011 tarihlerinde Norveç ile Antalya'da oynanan özel karşılaşmalarda ilk kez Türkiye A2 Millî Takımı aday kadrosuna davet edilmiştir. Bu karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıkarak ilk kez A2 millî takım için forma giydi.

3666 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.079143047332764