“BOLUSPOR 2 GOL YESE DE, 3 GOL ATMAYI BİLMELİ”

15 Şubat 2017

Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıkcı, Köroğlu TV ekranlarında yayınlanan ‘Serbest Vuruş’ programının canlı yayın konuğu oldu. Kulüp Başkanı Necip Çarıkcı, kırmızı beyazlıların ilk 20 haftalık periyodunu, takımın yediği golleri, yaşanılan düşüşe kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

“ÜMRANİYE MAÇI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR MAÇ”

Çarıkçı, ilk 20 haftalık dönemi ve yapılan transferleri değerlendirerek şunları dile getirdi: “Boluspor’a gelişimiz 3’üncü sefer. 28 Mayıs’taki kongreden sonra tekrar 3’üncü kez kulüp başkanı olduk. O sürece baktığımız zaman elimizdeki kadro sayısı belli. 3 yıl uzaklaştık. Topçu izlenmemiş. Mayıs ayından sonraki hedefimiz Boluspor kulübünün mali yapısını, tesis yapısını, kadro yapısını düzeltmek istedik. Fuat Çapa hocamızla yola çıktık. Aslında ilk bakıldığı zaman böyle bir hedefimiz yoktu. Hep 3 yıllık bir hedef koymuştuk, ama 10 haftada Boluspor’da müthiş bir gelişme oldu. Lider olduk, ne zaman takım içindeki sarı kart cezalıları, sakat oyuncular olmasından dolayı takımımızda büyük bir düşüş başladı. İmdadımıza devre arası yetişti. Aslında devre arası 3–4 maç olsaydı, düşüş devam edecekti. Takıma katkı sağlayacak oyuncu sayımız azdı. Daha sonra ara transferle beraber 8 oyuncu aramıza katıldı. 8–9 oyuncu gitti. Ara transferler bize biraz fazla oldu. Aslında bizim geçmiş dönemlerimizde ara transfer az olurdu ama kadro derinliği olsun, kadroda 11–12 tane oyuncu vardı. Onun için biraz fazla yaptık. Yaparken de kafamızda şu oluştu. Her oyuncunun mevkisinde oyuncu olsun. Şimdi bakıyorsunuz, Anco sakat. Anco’nun sakatlığı geçer mi diye oraya adam aldık. Emre’yi Sivas’a verdik, oraya adam aldık. Orta sahada Özgür İleri’nin bir sakatlığı vardı. Onun için bir adam aldık. Almış olduğumuz stoperin sakatlığı vardı, oraya yeni bir isim aldık. İkinci yarı 4 oyuncu değil, 8 oyuncu aldık. Sakatlıkları hesap ettik. Manisaspor, maçıyla ikinci yarıya başladık ama takımımızdaki o, bahsettiğimiz iletişim, 8 transferin uyumu biraz geç oldu. Sakatlarımız çıktı, derken artık bu hafta yapacağımız Ümraniye maçına da takımımız hemen hemen sakatlık konusunda olsun, uyum konusunda olsun %90 oranında bu maça kadar geldik. 1–2 şansımızda devam ediyor, ilk 6 şansımızda devam ediyor. Bunun için özellikle Ümraniye maçı bizim için çok önemli bir maç oldu.”

“SONER BU LİGİN EN İYİ KALECİSİ”

Son haftalarda Boluspor kalecisi Soner Şahin’in performans düşüklüğünün sorulması üzerine Çarıkcı; “Son 7 haftadan bu yana kolay goller yiyoruz. Bu gollerde sadece kaleciye yüklenmemek lazım. Bunlarda defans olabilir, orta saha olabilir. Bu biraz teknik bir konu. Tabi Soner bu ligin en iyi kalecisi. Geçen sene hakikaten çok iyi oynadı, bu senede ilk 10 maç iyi top oynadı. Futbolda bazen düşüş olabilir. Hocamla bu hafta şunu konuştuk. Boluspor, 2 gol yese de, 3 gol atmayı bilmeli. Ben o takıma güveniyorum. Boluspor’un şu andaki oyun kurgusu, orta sahası, forvette bölgesi baktığımız zaman o dörtlü forvet en iyi bizde” şeklinde konuştu.

“BOLUSPOR’UN BU SENESİNİ DEĞİL, 10–15 YILINI PLANLIYORUZ”

Oyuncu izleme ekibinin yüksek tempoda çalıştığını Türkiye ve Dünya’da oyucuların izlendiğinin altını çizen Çarıkcı; “Bu sene bakıyoruz 4 tane scout ekibimiz var. Şu anda Türkiye’yi tarıyoruz. 3’üncü ligler, 2’inci ligler. Dünya’yı tarıyoruz. En son Afrika kupası’na gittiler, geldiler. Tekrar gidiyorlar. Nisan ayında Fransa’da bir turnuva var. Oraya gidecekler. Genç oyuncu nasıl buluruz, nasıl para kazanırız bunların peşindeyiz. Senegal’e gideceğiz. Boluspor kulübü olarak sadece skora bakmıyoruz. Boluspor’un bu senesini değil, 10–15 yılını planlıyoruz” dedi.

“ELİMİZE BİR FIRSAT GEÇMİŞ BUNU DEĞERLENDİRMEK İSTİYORUZ”

Boluspor taraftarlarının artık takımdan şampiyonluk beklediklerini ifade eden Çarıkcı; “Taraftar grupları ile de toplantı yapacağız. Biz ne yapmamız gerekiyorsa, hazırız. Yeter ki stadımız dolsun. Bizim tek yapmamız gereken takımımız iyi oynatmak. Boluspor taraftarı bizden şampiyonluk bekliyor. Devamlı 1–2 içersinde olmamızı bekliyor. Bu hafta bilet fiyatlarını geride çeksek çok kişinin geleceğini tahmin etmiyorum. Ben kendim Süper Ligi çok istiyorum. Stat ile ilgili sorunu hallettik. Bizim bu ligden çıkmamız lazım. İyi bir yönetim kurulumuz var. Bu işte tecrübeli, bilgili, birikimli. Bolu güzel bir şehir. İstiyoruz ki, Boluspor ligde kalsın, ligde şampiyon olsun. 70–80 yaşındaki ağabeylerimiz Boluspor’u tekrar görsün. Biz zaten onun için topçu aldık. Bizim 3 yıllık yapılanma diyoruz ama elimize bir fırsat geçmiş bunu değerlendirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

1766 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.060708045959473