Boluspor Altyapı Koordinatörü Konrat’tan çarpıcı açıklamalar

15 Eylül 2023

(HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ)-Boluspor Altyapı Koordinatörü Selahattin Konrat ve kırmızı beyazlıların alt yapı antrenörleri basın mensupları ile buluştu. Düzenlenen basın toplantısına...

(HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ)-Boluspor Altyapı Koordinatörü Selahattin Konrat ve kırmızı beyazlıların alt yapı antrenörleri basın mensupları ile buluştu. Düzenlenen basın toplantısına Boluspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Amatör Şubeler, Altyapı ve Tüm Branşlar Spor Okulları Sorumlu Üyesi Mesut Akbulut’ta katıldı.

Boluspor’da uzun yıllar forma giydikten sonra A takım Teknik Direktörlüğünün yanı sıra çeşitli kademelerde görev yapan Selahattin Konrat, bu yıl Boluspor Yönetim Kurulunun aldığı kararın altından Altyapı Koordinatörlüğüne getirildi.

Konrad, Boluspor alt yapısındaki işleyiş hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

“Oyuncu yetiştirmek için temele inmek zorundayız”

Boluspor Altyapı Koordinatörü Selahattin Konrat, oyuncu yetiştirmek için temele inmek zorunda olduklarını ifade ederek; “Bolu'da potansiyel belli, nüfus belli. Bu yüzden de yetenekli genç oyuncuyu bulmak bayağı bir zorlaştı. Şimdi bir de pandemi sürecinde 1,5-2 yıl futbol oynamayan çocukların yani bir şeyi oldu. Antrenman eksikliği oldu. Bunlar da tabii ki genç oyuncuda sıkıntı yarattı. Şimdi işte Boluspor kulübünde bizim futbol oynadığımız dönemlerde Türkiye'nin sayılı kulüplerinden genç oyuncular Boluspor'a gelmek için can atıyorlardı. Bu oyuncuları biz işte abiler yetiştirerek bu Türk futboluna katkı sağlıyorduk. Ama şimdi öyle değil. Şimdi genç oyuncu alacağın, yatıracağın, okul, aile iş birliği içerisinde geliştireceksin. Ondan sonra yetenekleri doğrultusunda yukarı çıkartacaksın ki o da kolay değil. Bu yüzden de yani temele inmek zorunda kaldık. İnşallah 13-14 grubundan itibaren başlayarak bir temel atmak istiyoruz Boluspor kulübünde. Bunu da işte arkadaşlarımızla özverili bir şekilde çalışarak geliştireceğiz” dedi.

“Boluspor altyapısında kadrolaşma şu şekilde”

Konrad, kırmızı beyazlıların altyapısında bulunan antrenörlerin görev dağılımımı hakkında da bilgiler vererek; “Boluspor altyapısında kadrolaşma şu şekilde. U19, U17, U16, U15, U14, takımına kadar akademik takımlar oluyor. Ondan sonrasında da 13,12, 11, 10 eğitim grupları oluyor. Şimdi U19’da tek sorumlu, Bahadır Kıyak, yardımcısı var. Atletik performansla hocamız var. Kaleci antrenörümüz var. U17’de Sinan Hoca Sinan Benli, yardımcısı var. U16 Galip Hoca'nın yardımcısı var. U15’te Turgut Hocamız var. U14’te var, İsmail Türk var. Onun dışında işte eski futbolcumuz. Şimdi onların yardımcıları iki grubunda U15 ve U14’ü Mustafa Esmer Hoca'yla devam ettiriyoruz. Bu her iki gruba da destek veriyor sağ olsun. Kaleci departmanımızda Miraç hoca var. Bunun yanında atletik performans hocamız var. Yani bu yaş gruplarında yani her grupta bir hoca bir yardımcı olarak şey yapıyoruz. Fakat bütün yaş gruplarında hocalar hepsini takip ediyorlar. Yani boş oldukları zaman maçları olmadıkları zamanda antrenmanlarda maçlarını izleyerek birbirimize destek oluyoruz” şeklinde konuştu.

“Lige iyi bir giriş yaptık”

Konrat, U19 ve U17 takımlarının lige iyi bir giriş yaptıklarının altını çizerek; “U19 ve U17 yaş grupları olarak U19 yaş grubu elit ligde oynuyor. U19 yaş grubunda iki beraberliğimiz var. Bir içeride bir deplasmanda İstanbulspor'la içeride oynadık. Sivas'ta deplasmanda berabere kaldık. Gene U17 takımımızda bir içeride ve dışarıda oynadı. İşte ilk maç için Manisa'ya gittik. Orada berabere kaldık. İçeride Pendik ile oynadık. 1-0 kazandık. Yani şu anda iyi bir başlangıç yaptık lige. Fakat bizim için önemli olan şu. Bu takımların oyuncularının karşıya. A takıma çıkabilmek için oyun formatında iyi bir şeyler göstermeleri. Bizim için önemli olan o. Kazanmak, galibiyet veya mağlubiyet değil. Bizim için önemli olan bu maçlarda oyuncuların performansları, takım oyununu oynuyorlar mı yeteneklerini doğru şekilde sahaya yansıtabiliyorlar mı? Bizim için önemli olan o. İlk başta. Çünkü onlar biraz daha hani profesyonelliğe aday oyuncular. Ama 16-15-14 grupları onlar biraz daha eğitim gruplarıdır. Kendilerini yarışmadan çok kendini geliştirmek amaçları doğrultusunda hareket etmeleri lazım” dedi.

582 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.059929132461548