Boluspor Bunu Başarırsa İlk Altı İçin Söz Sahibi Olabilir

5 Şubat 2015

Ligin 18. haftasında üst sırada yer alan takımlardan Kayserispor, Adana Demirspor veOsmanlıspor kazanırken Antalyaspor ve Şanlıurfaspor puan kayıpları yaşadı. Giresunsporon hafta sonra mağlubiyet yaşarken kaleci Eser, hiç pozisyon yokken Mbilla'ya yaptığı kasti hareket sonucu kırmızı kart gördü ve takımının farklı mağlubiyetine sebep oldu. Manisa'da oynanan İzmir derbisinde kazanan Altınordu oldu ve rahat bir nefes alma şansı elde etti. Ligin son beş sırasında bulunan takımlar yine puan kayıpları yaşadılar.

Haftanın Takımı: Samsunspor

Haftanın Teknik Direktörü: Erhan Altın (Samsunspor)

Haftanın Futbolcusu: Aminu Umar (Osmanlıspor)
Haftanın Formsuzu: Eser Altın (Giresunspor)

Haftanın Golü: Sinan Özkan (Albimo Alanyaspor)


Boluspor 3-1 G.Antep BBSK  

Boluspor bu hafta içeride aldığı galibiyet ile ilk defa iki maç üst üste kazandı. Takım şablonunu bozmadan Luiz ve  Nurettin ile savunmasını daha da güçlendiren Boluspor gol yollarında yine problem yaşamadı ve formda oyuncuları İsmail Haktan, Emre ve Prijovic ile kazanmasını bildi. Üst sıralar için söz sahibi olması için seri galibiyetlere ihtiyaç var. Boluspor bunu başarırsa ilk altı için söz sahibi olabilir. İkinci transfer dönemi de bitti ve artık ödemelerini düzenli yapan, takımlarını bir hedef etrafında birleştirebilen takımlar ön plana çıkacaktır. Boluspor'un sezon başı hedefine ne kadar uzak bilmiyorum ama bu sezon için hedefinin belirleme zamanıdır, çünkü eldeki kiralık oyuncuların fazlalığı birkaç yıllık plan önünde engel görünüyor. G.Antep BŞBS ikici transfer dönemi ile takviye yapmalarına rağmen problemlerini çözemediler, takım içi operasyon yaptılar ve bazı oyuncular ile yollarını ayırıp sportif direktörlük içinde Bülent Bölükbaşı ile anlaştılar. 

Elazığspor 0-3 Osmanlıspor

 Transferin bitmesiyle Elazığspor'da ki karışıklık bitecek diye beklerken bu defa da Ümit Özat'ın yardımcılarından ayrılanların olduğu haberi geldi. Daha önce Fatih Akyel ayrılmış, şimdi ise kaleci antrenörü ve iki yardımcı hocanın ayrıldığı haberi geldi. İlk devrede ligde tam ivme kazanışken bu kadar çok karışıklık, takıma nasıl yansıyacak göreceğiz. 
Maçta, Elazığspor oyuncuların bariz hataları damgasını vurdu. Maçın henüz başında Bilica'nın geride kaptırdığı topu Erdal taşıyıp kaleye vurduğu top az farkla auta çıktı. Bu dakikadan sonra Elazığspor rakibe baskı kurdu ve arka arkaya iki net pozisyondan yararlanamadı. Orta alanda pas hatası yapan yine Bilica'ydı ve araya giren Muhammet Reis topu Tonia Tisdell'e verdi, Tisdell sağ çizgide bulduğu boşluğu iyi değerlendirdi, yaptığı dripling sonrası ortasına Mehmet Yıldız kafayı vurdu ve takımını öne geçiren golü buldu. Elazığspor'da bireysel hatalar durmak bilmedi, savunma arkasına atılan topa ilk yetişen Elazığspor'lu Eren olmasına rağmen topu taça atmak yerine kenara taşımayı tercih edince Muhammet araya girdi ve topu Mehmet Yıldız'a oynadı, Mehmet ceza sahası içine koşu yapan Umar'a öyle bir orta yaptı ki Umar'a sadece dokunmak kaldı ve fark ikiye çıktı. Elazığspor'da hata sırası kaleci Ivesia'daydı. Savunma arkasına atılan topa hatalı çıkınca Umar onu geçip boş kaleye golü attı ve skoru belirledi. 

Albimo Alanyaspor 3-2 Manisaspor

 Albimo Alanyaspor yeniden çıkışa geçti ve hem oynadığı futbol hem de aldığı sonuçlar ile ilk devrenin başındaki performansını yeniden yakalayacağını gösteriyor. Bu performansta yapılan transferler ve oyuncu tercihleri ile hücum oyuncuların çok formda oluşu etkili olmakta. Manisaspor ise en iyi olduğu bölgelere transfer yaparak eldeki oyuncuları kenara oturtmayı tercih etti. İstikrar ve iyi futbol olmadan Manisaspor taraftarının maça gitmeyeceğini iyi bilmek lazım. Manisaspor taraftarı iyi futbol izlemek ister bunu görmeyince de maça gitmez. Albimo Alanyaspor istediği sonucu almak için çok iyi bir performans gerçekleştirdi, geçen haftaki performansını yenileyen Ayite hem iyi oyun ortaya koydu hem de golünü attı. Emre Akbaba bu senenin en çok göze batan oyuncusu ve birçok takım tarafından izletilmekte. Sinan haftanın en güzel gollerinden birini atarak skoru da belirlemiş oldu. 
Kayserispor 2-0 Orduspor

Orduspor ilk devreden kalan son yabancısını da bu maçtan sonra kaybetti. Takım tamamen genç oyunculardan kurulu hale geldi. Kayserispor'da sonradan oyuna dahil olan Murat Akın, Anıl Taşdemir ve Mehmet Eren Boyraz sadece bu üç oyuncunun sonradan oyuna dahil olduğunu söylemem bile Kayserispor kadrosunun nasıl kaliteli olduğunu anlatacaktır. Bu yüzden iki takımın oyun yapılarını karşılaştırmak anlamsız. Turgut Doğan Şahin ve Mert Nobre'nin attığı iki gol ile kazanmasını bildi ve liderliğini sürdürdü. Bu hafta da kazanmaları durumunda ilk ikiden süper lige çıkma şanlarını çok artıracaklardır. Çünkü geçen sezon Osmanlıspor haricinde son 10 yıldır bu ligde ilk 40 puana ulaşan takımlar ilk ikiden çıkmayı başarmışlardı. 


Antalyaspor 2-2 Karşıyaka

Antalyaspor devre arası eksik olduğu mevkilere çok iyi oyuncular aldılar. Fakat mevcut kadrolarında eksik olan yerlere sadece bu oyuncuları monte etmesi beklediğimiz Antalyaspor takımında Sakıp'ı açıkta oynarken görmek bizi şaşırttı. Sakıp hücum gücü çok yüksek bir sol bek fakat asla bir sol açık değil ve olamaz. Geriden hücuma çıktığı zaman çoğunlukla rakip ön oyuncusu takip etmiyordu ve hücumda istediklerini yapabiliyordu, fakat direk hücumda oynattığınızda rakip sağ bek markaja alıyor ve bu maçta Shukurov bunu fazlası ile yaptı, o zaman neden açık oyuncusu olamayacağını gördük. Emrah Başsan eğer oturacaksa bunun alternatifi Sakıp olamaz. Karşıyaka deplasmanda iki gol atmasına rağmen kalesinde gördüğü iki gol ile sahadan bir puan ile ayrıldı. Servan'ın orta alanda pas hatası Erman Kılıç iyi değerlendirdi ve Ahmet Aras ile paslaşıp sol çaprazdan gol vuruşunu yaptı. Karşıyaka bu gole ikinci yarıda Rıdvan ile karşılık verdi. Gol bulması gereken Antalyaspor Sakıp'ı oyundan alıp Emrah Başsan'ı oyuna aldı. Emrah etkili oldu ve Antalyaspor yeniden öne geçti. Golde kaleci Behram üst üste iki defa topu çıkardı, kalesini boşaltıp oyuncuyu takip etti, o sırada kale içinde üç oyuncu vardı, kalecinin kalesini boşalttığı anda kaleci içindeki oyuncular kaleyi boşaltmamaları gerekiyordu fakat boşaltınca kalelerinde golü gördüler. Bu gole yeniden karşılık verdi Karşıyaka, Onur'un dikine topunda Kahe dönerek vurdu ve skoru belirleyen golü attı.

Giresunspor 0-4 Samsunspo

Samsunspor taraftarı özlediği Samsunspor takımını sahada gördü. İlk devrede sürekli eleştirdiğimiz Erhan hoca oyuncu tercihleri ve sahaya dizilişi ile takımını buldu ve on haftadır ligde mağlup olmayan Giresunspor takımını farklı mağlup etmeyi başararak haftanın Teknik direktörü olmayı hak etti.  İlk yarıda Murat Akyüz'ün sağdan ortasında ceza sahası içinde boş kalan Mbilla vole ile vurdu ve gol yaptı. İkinci yarıda skora denge gelecek mi diye beklerken Giresunspor kalecisi Eser'in daha önce bir pozisyonda Mbilla ile hava topuna çıkıp Mbilla ona faul yaptı diye, hiç pozisyon yokken Mbilla'nın yüzüne kramponlarının vidası ile vurunca hakem hiç tereddüt etmeden penaltı ve kırmızı kartı gösterdi. Ofoedu penaltıdan skoru ikiye çıkarınca kalan dakikalar Giresunspor için kabus oldu ve farklı bir skor geldi.                                                                           

Adanaspor 1-1 Şanlıurfaspor

Adanaspor devre arası transferi için Adana'ya götürtüp imza attıramadığı Lua Lua süper lige giderken, takıma devre arası katılan Nduka direk on birde başladı, Jemshid ise yedekte kaldı. En çok sorulan Beşiktaş ile iyi niyet anlaşmasına rağmen neden Beşiktaş'tan oyuncu alınmadı, sorularını hafta içi Güvenç hoca açıkladı. Bizim Beşiktaş'tan alabileceğimiz oyuncular eldeki oyunculardan daha iyi değildi, işin özeti ve bu düşünceye bende fazlası ile katılıyor. Bu iyi niyet anlaşmasına da sadece oyuncu bazında bakılmaması gerekir. Kulüp yapılanması ve kurumsallaşma oyuncu desteğinden daha önemlidir. Adanaspor sahaya çıkabileceği en iyi on biri ile başladı. Bu takımın bekleri hala çok güçlü değil fakat savunma ağırlıklı oynadıklarında en az hata ile oynayacaklardır. Direk oynayabilecek bir santrfor olduğu zaman Tiago ve Tevfik bir geriye çekilecekti ve orta saha problemi çözülecekti, fakat Cem'in iyileşmesi bu problemi çözeceği gibi Tevfik'in önde oynaması takımın ofansif gücüne katkı sağladı. Şanlıurfaspor gol problemi çözmek için sahaya 3-3-4 şeklinde çıktı. Orta alandaki üçlüyü de ofansif yönü daha güçlü olan Kenan, Gökhan ve Tello ile çıktı. Buna rağmen aradığı golü geriye düştükten sonra, maç boyuncu kenarlara taşımaya çalıştığı ve içeride iki uzun forveti olmasına rağmen sahanın en kısalarından Tello ile buldu. 

Altınordu 1-0 Bucaspor

 İzmir'de maç oynanacak saha olmadığı için Manisa'da oynanan İzmir derbisini kazanan Altınordu oldu. Maçın henüz başı sayılacak dakikada yan hakem büyük bir hataya imza attı ve Hüseyin Tokmak'ın ceza sahası dışında yaptığı hamleye ceza sahası içi dedi ve penaltı kararı geldi. Göksü penaltıdan takımını öne geçirdi. Rüzgar ve kötü zemin iyi futbol oynamasını engelledi, açık ve ofansif futbol sergilemeyi tercih eden bu iki takımın mücadelesine çevresel etkenler engel oldu. İkinci yarıda bu defa penaltıya neden olan Altınordu kalecisi Tolgahan oldu. Bu dakikadan sonra yaşananlar ise ders niteliğindeydi. Kaleci Tolgahan yaptığının penaltı ve kırmızı kart olduğunu biliyordu ve buna göre davranıp yalandan itirazlar edip, bağırıp çağırmak yerine yedek kalecinin hazırlanmasına zaman tanıyacak şekilde yerde kaldı, kalktı hakeme yönetimi için teşekkür edip elini sıkıtı ve kaleye geçecek genç kaleciyi öpüp ona güvendiğini söyledi. Normalde soyunma odasına gitmeden maç başlayamazdı, o soyunma odasına direk gitmek yerine oyun alanını tamamen terk edecek şekilde çıkış tüneline gitti ve kalecinin penaltı performansını tünelden izledi. Bu kadar pozitif bir yaklaşım genç kaleciye de yansıdı ve penaltıyı kurtararak takımına üç puanı getirdi.

Denizlispor 3-4 Adana Demirspor

 Haftanın son karşılaşması yoğun yağmur altında oynanmasına rağmen gol düellosuna sahne oldu ve haftaya keyifli bir kapanış yapıldı. Denizlispor rakibinin eski oyuncusu Erçağ ile vurdu ve öne geçen golü buldu. Fakat ikici devre yaptığı transferler ile de zaten ivme almış bir Adana Demirspor vardı karşılarında bu göle cevapları da gecikmedi. Stoper diye alınan Attamah sol bek oldu, ön libero oldu ve en sonunda forvet oldu diye Adana Demirspor taraftarı arasında söylem oluştu. Maçta attığı iki gol bu söylemin doğmasını sağladı. İlk yarı bitmeden farkı ikiye çıkaran Adana Demirspor ikince devre sıkıntı yaşamaz diye düşünürken Emrah Bozkurt skoru tekrar bire indirdi. Attamah yeniden skoru ikiye çıkardı, maçta gol bulmamasına rağmen Özgür Can oyunda kaldığı sürece çok iyi bir oyun sergiledi. Maçın son anlarında Emrah skoru yeniden bire indirdi. Maçta başka gol olmayınca, Adana Demirspor yeniden ilk iki içinde kendisine yer bulurken rakibini ateş çemberinin içine attı.

Hazırlayan: Namet ATEŞ
UEFA A Lisanslı Teknik Direktör

64084 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.081244945526123