Boluspor’ da En büyük engel kadro derinliği

18 Eylül 2014

Bir haftalık milli maç arasından sonra PTT 1.Lig, 2.hafta maçları ile devam etti. Osmanlıspor ve Albimo Alanyaspor ilk iki maçını da kazanan takımlar olurken, Adanaspor, Elazığspor ve Manisaspor henüz puan alamayan takımlar oldu.

Haftanın Takımı: Orduspor

Haftanın Teknik Direktörü: Ünal Karaman (Adana Demirspor)

Haftanın Futbolcusu: Emre Akbaba (Albimo Alanyaspor)
Haftanın Formsuzu: Emre Uğur Uruç (Adanaspor)

Haftanın Gölü: Emrullah Kokoç ve Serdar Deniz (Orduspor)

 

Boluspor 4-0 Manisaspor

 Haftanın açılış maçında Boluspor, evinde Manisaspor'a acımadı ve geçen hafta Albimo Alanyaspor'un Manisaspor'a attığından bir fazla atarak maçı kazandı. Lig başlamadan Boluspor için en büyük çekincelerimiz savunmada problem yaşabilecekleri ve Kenan'ın önde tek oynadığı zaman forvet arkasında oynayacak oyuncunun Boluspor'da mevcut olmayışıydı. Fakat son anda yapılan Prijovic transferi hücum hattının çok net şekillenmesini sağladı. Rekho ve kaleciÖzkan'ın performansı Boluspor savunmasını bu ligin en iyi savunmaları arasına soktu. Orta alanda Kibong ve İshak'ın uyumu şuanda hiçbir takımda mevcut değil. Boluspor'un şuan önünde bulunun en büyük engeli bana göre kadro derinliğinin çok olmayışı, bu anlamda devre arasına kadar bir sıkıntı yaşamazlar ise kadro derinliği için gerekli transfer o zaman yapılabilir.
 

Boluspor-Manisaspor maçı haftanın keyifle izlediğimiz maçlarından biri oldu. Manisaspor takımı hem fiziksel hem de mental olarak daha sezon başı olmasına rağmen kesinlikle lig için yeterli durumda değil. Bir noktaya kadar direnç gösterip sonra kırılmaları kolay oluyor. Bu hafta Altınordu takımı da eksik kaldı ve güçlü Osmanlıspor'a karşı direnç gösterdi. Manisaspor takımında bunu göremiyoruz. Maçta Emre, İsmail ve Prijovic hücumda iyi performans gösterdiler, bununla beraber Kenan'ın maçın ilk golünü atması ayrı bir motivasyon kaynağı olmuştur Kenan için. Boluspor'un bu oyun sisteminin devamı için Kenan'ın iyi performans göstermesi gerekiyor.. 

 

Altınordu 0-1 Osmanlıspor

Altınordu takımı ligin güçlü ekiplerinden Osmanlıspor'a karşı bu ligdeki gücünü ölçeceği bir maç oynayacaktı. Üst düzey mücadele ve rakibin oyununu kendi sahalarında bozup kontrataklar ile golü bulma planları vardı. Bu şansı Halil İbrahim ile buldular fakat vuruşu az farkla kalenin yanından dışarı çıktı. Altınordu takımı oyunu dengede tutmaya çalışırken savunma arkasına atılan topta Altınordu kalecisi Evren hatalı çıkış yaptı ve bariz gol şansını bozduğu için kırmızı kart ile atıldı. Evren'in arkasında bir oyuncu vardı itirazı yersizdi çünkü kaleciler öne çıktığı zaman bariz gol şansı olmaması için en az iki oyuncu bulunması gerekir. Kaleci Tolgahan orta alandan oyundan alınan Serkan'ın yerine oyuna dahil oldu. Altınordu takımı eksik olmasına rağmen direnç gösterdi fakat ikinci yarıda baskılara dayanamadı ve Tolgahan topu çıkarmasına rağmen Tisdell ağlar ile buluşturdu ve takımını öne geçirdi. Osmanlıspor rakip eksik olmasına rağmen oyuna çok hakim olamadı ve risk alıp skor artırmaya da gitmedi. Skoru korumaya gittiği dakikalarda tam maç biterken neredeyse kabus gerçekleşiyordu ve oyuna sonradan dahil olan İbrahim arka direkte topu önünde buldu, seken topa sol ayak ile vurmak yerine sağ ayak ile vurmayı beklemesi rakibin araya girmesini sağladı, dönen topu röveşata ile tamamlamaya çalışsalar da başarılı olamadılar ve sahadan puansız ayrıldılar.
 

Kayserispor 0-0 G.Antep BŞB.Spor

Haftanın bir başka önemli maçı da Kayseri'de oynandı. Bu ligin en iddialı kadrolarını kuran iki takımın mücadelesinde kazanan olmadı fakat iki puanı kaybeden takım Kayserispor'du.Turgut Doğan Şahin Kayserispor ile ilk maçına çıktı ve isteği, coşkusu, ortaya koyduğu futbol çok olumluydu fakat geçen hafta belirttiğimiz gibi Turgut gelince Anıl yedek kalacaktı ve korktuğumuz gerçekleşti. Kayserispor'u yakından takip etmeyenler varsa oyuna giren oyuncuları söylemek yeterli olacak sanırım. OkayMehmet Eren ve Anıl sonradan oyuna dahil olan oyunculardı. Kayserispor rakip takıma göre çok daha fazla sayıda pozisyon buldu,Turgut Doğan Şahin ve Bobo en kritik noktalarda şut çekme yerine pas vermeyi tercih etselerdi gol şansları daha yüksek olurdu. G.Antep BŞB.Spor'un henüz zamana ihtiyaçları var ve oynadıkları futbol ile her maça kazanmak için çıkabilecek durumda değiller. Bu maçta Ufuk Budak'ın etkili bir vuruşu vardı ancak bunun dışında pozisyon bulmakta zorlandılar.
 

Giresunspor 0-1 Adana Demirspor

Giresunspor'un bu sezon sahasında oynadığı ilk maç olduğu için maç öncesinde, geçen sezonun şampiyonluk kupasını ve madalyalarını aldılar. Elektronik biletin iyice darbe vurduğu seyirci sayısını Giresunspor en az hasarla atlatacak gibi görünüyor, seyircinin maça ilgisi ve desteği Giresunspor deplasmanını her takım için zorlu kılacaktır. Maç öncesi kadrolar elimize ulaştığında Adana Demirspor kadrosunda Timur'un yerine Cumali'yi görünce Cumali'nin performansını açıkçası çok merak ettim. Çünkü Cumali son anda transfer edilmiş ve Hakan ile Alaattin için çok iyi bir alternatif olacaktı. Fakat maça üçü bir arada başladılar, Adana Demirspor savunmadan orta alana topu çok kolay taşıyor fakat orta alandan hücuma taşımakta sıkıntı yaşıyordu, Giresunspor takımı da orta alanda büyük sıkıntı yaratmayınca Ünal hoca çok doğru bir hamle yaptı ve Cumali-Timur değişikliği geldi. Adana Demirspor bu değişiklik ile farklı bir oyun yapısına büründü ve orta alan ile hücumda da topa sahip olmaya başladı. Hüseyin Kala'nın çok içeri girmesi geriden Tayfur'un hücuma çok daha etkili çıkmasını sağladı. Giresunspor Abwo ve Jones ile rakip kalede ataklar gerçekleştirirken Ünal hocanın Abwo'yu durdurmak için Attamah'ı sol bek oynatması da etkili hamlelerden biriydi. Adana Demirspor ilk olgun atağında geriden Tayfur'un Timur'a pası ve Timur'un kaleye vurmak yerine içeri çıkarması Mulenga'nın düzgün bir vuruş ile golü bulmasını sağladı. Timur güzel oyununu sürdürdü ve kaleci ile baş başa vuruşunu Eray iyi çıkardı. Maç sonunda yaşanan olaylar maçın güzelliğine gölge düşürdü, oyuncular maç sonu gerçekten yorgun oluyorlar ve sakatlanma olasılıkları artıyor, önde olan takımların zaman geçirmek için yerde kaldıkları düşüncesi gerginlikleri artırıyor, Beykan'ın son dakikada sakatlığı ile omzunun çıkmış olması, Eray'ın ne kadar gereksiz bir kart görüp takımını yalnız bıraktığının delili oldu.
 

Adanaspor 2-4 Orduspor

Orduspor lige sıkıntılı başladı, hem ekonomik hem de psikolojik olarak yaşadıkları sıkıntılar ve ilk hafta sahasında Kayserispor'a karşı aldığı mağlubiyet nedeniyle bu hafta nasıl bir performans gösterecekleri açıkçası pek bilinmiyordu. Adanaspor çeşitli nedenler ile bir türlü ideal kadrosuna ulaşamıyor ve aynı anda tüm oyuncuları rekabet içinde olamıyor. Orta alandaFatihLuiz ve Sami Can aynı özellikte oyuncular, maçın başında topun Adanaspor'da kalmasını sağladılar fakat hücuma katkıları Sami Can dışında (o da kısmen) neredeyse hiç olmadı. Henüz maçın ilk on beş dakikalık bölümü içinde olmasına rağmen Orduspor'un bulduğu ilk golde savunma rakip ile dörde dört yakalandı ve en yakın oyuncular 20 metre ile üç Adanaspor orda saha oyuncusuydu. Top kenara Emre'ye atıldığında içeri koşu yapan Yasin'e koşması gereken oyuncu Merthan olması gerekirken Merthan bu koşuyu yapamadı ve sağ bek Uğur kaleci ile baş başa kalan Yasin'e yetişmek için arkasındaki Ziya'yı bıraktı, Yasin aşırtma pas ile Ziya'ya oynadığı topta Ziya'nın gol için şansı çok azdı fakat kaleci Atilla yanlış pozisyonda koşu yapınca Ziya düzgün vurdu ve takımını öne geçiren golü buldu.
 

 Maçın 35.dakikasında Adanaspor stoperi Abdullah atılınca Levent hoca oyuna müdahale etmek zorunda kaldı ve Sami Can'ı oyundan alıp stopere Ozan'ı aldı. Adanaspor savunması ikinci yarıda da hatalar yapmaya devam etti, Selçuk çok içeri girince rakip için sağ kanat iyice boş kaldı ve çok uygun durumda orta geldi ve o anda Adanaspor stoperleri Merthan ve Ozan ve sağ bek Uğur üçü de içeride bulunan Yasin ve Landel'i marke etmiyorlardı. Landel çok rahat pozisyonda vuruşunu yapıp farkı ikiye çıkardı. İki farklı sonuçtan sonra ev sahibi takımda önce Fatih sonra Ergin oyundan alındı ve Mehmet Boztepe ile Murat Yılmaz oyuna dahil oldular. Olcay'ın serbest atışında kaleci Alişan elinden kaçırınca Merthan af etmedi farkı bire indirdi. Orduspor skoru korumaya çalışırken Olcay'ın ortasına Tiago iyi vurdu ve skora eşitlik geldi. Adanaspor'un yakaladığı eşitliği bozan, dönen topu alıp uzaktan güzel bir vuruş ile gol yapan Emrullah Kokoç oldu. Adanaspor'un artık risk alarak hücum ettiği dakikalarda Serdar Deniz kendi kalesinden aldığı topu dripling ile götürüp son vuruşu yaptı ve skoru belirleyen golü kaydetti. 
 

Antalyaspor 1-0 Şanlıurfaspor

Ligdeki hedefini şampiyonluk olarak belirleyen iki takımın mücadelesinde kazanan Antalyaspor oldu. Şanlıurfaspor'da Serdar'ın sakatlığında dolayı bulunmayışı bir kayıptı. Maçta ilk gol pozisyonu bulan takım Ş.Urfaspor oldu. Abdülkadir'in pasında Zenke, çok müsait pozisyonda topu dışarı vurdu ve Cihat hoca haklı bir şekilde bu duruma çok tepki gösterdi. Ev sahibi takımın tüm ataklarında Gökhan Karadeniz'i gördük, bu sezon Antalyaspor'a çok katkı sağlayacağı kesin. Antalyaspor'un ilk atağı Gökhan ile geldi, kaleci Bora ile baş başa kaldı, aşırtmayı denedi fakat Bora pozisyonda başarılıydı. Rakip Ş.Urfaspor'da ise takımın en istekli ve etkili oyuncusu Abdulkadir taşıdığı topa çok iyi vurdu fakat top direkten döndü. Ev sahibi takım bu pozisyona karşılık verdi ve Sakib'ın orta alana kadar taşıyıp Diarra'ya oynadığı topta,Diarra kötü vurdu ve top auta çıktı. Ev sahibi takımın ataklarında günün başarılı oyuncusuBora, Emrah'ın sağ çaprazdan vurduğu topu da başarıyla çıkardı. Antalyaspor takımı kazanmak adına ataklarını sıklaştırdı ve Gökhan ile taşıdığı topu kaleye vuran Janda oldu, kaleciden seken topa en son dokunan Hakan Arslan galibiyet golünü atmayı başardı.
 

Denizlispor 2-1 Bucaspor

Bir birine denk iki takımın mücadelesinde kazanan ev sahibi takım oldu. Oyuna kontrolü elinde bulundurarak başlayan takım Bucaspor oldu. Kazandığı serbest atışı Erkan etkili kullandı ve İskender zor bir pozisyonda yaptığı kafa vuruşu kaleciye aşırtma bir vuruş oldu ve Bucaspor'u öne geçirdi. Golden sonra da Emre sol çapraza taşıdığı topu Zafer'e verdi ve Zaferceza sahası içine çaprazdan girdi vuruşu arka direkten oyun alanına döndü. Bucaspor maç genelinde duran toplarda sıkıntı yaşadı. Erçağ'ın kullandığı korner atışında geriden koşarak gelen Mehmet Cansın ön direkte Nsaliwa'nın üzerinden topa vurmayı başardı ve takımına beraberliği getirdi. Denizlispor çabuk oyunculara sahip olmasına rağmen geriden gelip kolay maç çevirebilecek bir takım değil. Fakat orta alandan topu uzaklaştırmak için gönderdikleri topa savunmada bulunan Erkan önce hamle hatası yapıp topa havada vuramadı daha sonra Luiz'in yetiştiğini görünce geriye oynamaması için yanlış bir önceleme yaptı, bu hamlesini Şevki iyi değerlendirdi ve topla Luiz'in arasına girmeyi başarıp topu ceza sahası içine kadar taşımayı başardı. Luiz arkadan hamle yapınca maçın bitmesine kısa bir süre kalmışken penaltıya sebebiyet verdi. Birol penaltıyı gol yapınca maçında skoru belli oldu.

 

Elazığspor 1-2 Karşıyaka

Henüz lige hazır olmayan Elazığspor, ligin ilk maçında farklı mağlup olmuş ve lige tam hazır olmaları için altı haftaya ihtiyaçları olduğunu söylemişlerdi, bu söylemden sonra haliyle en azında ilk altı hafta oynayacakları rakipler Elazığspor maçını kolay maç olarak değerlendirebilirler. Karşıyaka takımı maçın henüz başında geriden Berkan ile çıktığı hızlı hücumda Berkan'ın soldan ortasına Mehmet Sıddık ön direğe iyi koşu yaptı ve takımını öne geçiren golü buldu. Golden sonra Karşıyaka, Rıdvan ile yine gole yaklaşınca acaba geçen hafta gibi farklı bir skor mu gelecek beklentisine girmiş olanlar olabilir. Elazığspor ilk ciddi gol pozisyonunu Mehmet Çakır ile buldu, Mehmet'in vuruşu kaleye az farkla dışarı çıktı. İkinci yarıda orta alanda Birol aldığı topu çok hızlı bir şekilde savunma arkasına oynadı ve Ömertopla ceza sahası içine girerken Mehmet Yiğit kayarak müdahale etti ve penaltıya sebebiyet verdi. Birol penaltıdan skora eşitliği getirdi. Karşıyaka Berkan ile kullandığı korner eğer çalışılmış bir pozisyon ise rakipler için en tehlikeli korner atışına çok güzel örnektir. Çünkü kalecinin çıkamayacağı uzak noktada hava hakimiyeti iyi Cenk vuruşu markajın kaybolduğu kale sahası içine yaptı ve Kahe'ye sadece dokunmak kaldı. Elazığspor'un risk alarak öne çıktığı dakikalarda Kahe öne çıkan kaleciyi görünce uzaktan aşırtmayı denedi top üst direkten oyun alanına döndü. Karşıyaka aldığı galibiyet ile hedefinin büyük olduğunu açıkladı fakat, savunma oyuncuların özellikle beklerin hücum gücü çok yüksek ama defansif anlamda sıkıntı yaşayabilirler. 
 

Albimo Alanyaspor 1-0 Samsunspor

Geçen haftanın en iyi takımlarından olan Albimo Alanyaspor, sahasında Samsunspor'u mağlup etmeyi başardı. Samsunspor'da kadro ve oyun sistemi sıkıntısı yaşanıyor. Bununla beraber rakip takımı çok iyi tanımadıkları gerçeği kesinlikle kendisini gösterdi. Albimo Alanyaspor takımın en zayıf noktası orta alanda defansif yönü çok güçlü oyuncunun bulunmayışı. Ota alandan topla gelecek oyuncuyu stoper Koray karşılamak zorunda kalıyor, nitekim maçta Koray'ın gördüğü sarı kart buna örnekti. Samsunspor'da Mbilla ileri uçta oynarken onu marke eden Koray'dı. Koray sert futbol oynayan bir oyuncu ve Mbilla daha önce Koray ile oynadığı için ondan çekiniyor gibi bir görüntü verdi. Samsunspor'da rakibin zayıf noktalarına yönelik hiç bir oyun planı görülmedi ve Albimo Alanyaspor'a karşı en güçlü olduğu nokta olan kanatlardan Umar ve Serdar ile hücum etme yerine merkeze ve Mbilla'ya oynamaya çalıştılar. Üstelik orta alandan hücuma katkı sağlayan oyuncu yokken. Samsunspor,Ayite'nin attığı güzel golden sonra devre arası, Ali Zorlu ve Serdar Eylik'in yerine Murat Akyüz ve Alper Pak'ı oyuna aldı. Bu iki değişiklik ile nasıl bir oyun planı ortaya konulacağını açıkçası çözemedim, çünkü Murat zaten geriden hücuma çok etkili çıkabilen bir oyuncu değil ve Alperen de Serdar'dan daha yaratıcı bir oyuncu değil. Hamle yapılması gereken nokta orta saha oyuncuları olacak diye beklerken başka mevkilere gelmesi bizi şaşırttı. Albimo Alanyaspor'daEmreSinanEfecan ve Ayite performansları üst düzeyde. İkinci yarıda Albimo Alanyaspor hem skoru korumaya gitti hem de kontrataklar ile birçok pozisyon buldu. .
 

Hazırlayan: Namet ATEŞ
UEFA A Lisanslı Teknik Direktör

 

2285 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.18251895904541