BOLUSPOR DÜNYA DEVLERİYLE AYNI LİSTEDE

9 Ekim 2018

Avrupa’nın profesyonel futbol liglerinde yeni bir haftaya girerken, yoluna hâlâ namaglup devam eden 7 takımı sizler için derledik. Listede Gençlerbirliği...

Avrupa’nın profesyonel futbol liglerinde yeni bir haftaya girerken, yoluna hâlâ namaglup devam eden 7 takımı sizler için derledik. Listede Gençlerbirliği ve Boluspor’da var.

2018–2019 futbol sezonuna fırtına gibi başlayan ve oynadığı 8 karşılaşmada mağlubiyet yüzü görmeyen Boluspor, Avrupa’nın seçkin kulüpleri arasına girmeyi başardı. 

Spor Toto 1.ligde mücadele ettiği yıllara göre, 2018–2019 futbol sezonunda adeta altın çağını yaşayan Boluspor’un bileği bükülmüyor. Avrupa’nın dev kulüpleriyle aynı listede yer alan kırmızı beyazlılar alkışı hak ediyor.

İşte Avrupa’da bileği bükülmeyen o takımlar:

1- Paris Saint-Germain (9 maç, 9 galibiyet, 32 atılan gol, 6 yenilen gol, 27 puan)

Geçtiğimiz sezonun Ligue 1 şampiyonu Paris Saint-Germain, oynadığı 9 maçta da 3 golün altına düşmedi. Şampiyonlar Ligi’nde Liverpool’a kaybettiği maçta bile 3 gol attılar. Paris ekibi, ligin en çok gol atan takımı, en az gol yiyen 3 takımdan da biri.

2- Juventus (8 maç, 8 galibiyet, 18 atılan gol, 5 yenilen gol, 24 puan)

İşte Serie A’nın lideri tam olarak bunu yaptı ve 7 maçın hepsini kazandı. “Vecchia Signora” yani “Yaşlı Hanımefendi” lakaplı Juventus, ligde son oynadığı 8 resmi maçın 8’ini de kazandı ve Şampiyonlar Ligi H grubunun zirvesinde. Bir sonraki maçı, tarihi transferleri Cristiano Ronaldo’nun eski takımı Manchester United’a karşı olacak.

3- PSV (8 maç, 8 galibiyet, 30 atılan gol, 3 yenilen gol, 24 puan)

Ligin henüz 8’inci haftasına girilmişken Mark van Bommel’in öğrencileri, rakiplerini 4–0, 6–1 ve 7–0 gibi skorlarla geçmeyi başardı. Şampiyonluk yarışındaki en büyük rakibi Ajax’ı da 3–0 ile geçen Hollanda ekibi, ligin en az gol yiyen takımı konumunda.

4- Gençlerbirliği (8 maç, 8 galibiyet, 16 atılan gol, 2 yenilen gol, 24 puan)

Süper Lig’de 1989–1990 sezonundan beri aralıksız mücadele eden Ankara ekiplerinden Gençlerbirliği, 17/18 sezonunun bitimine bir hafta kala, 29 yılın ardından küme düştü. Geçtiğimiz sezon boyunca sıkça hoca değişikliğine giden Gençlerbirliği yönetimi, takımın ligden düşmesiyle birlikte Erkan Sözeri’yi göreve getirdi. Ligin 8’nci haftasını geride bırakırken rakiplerinin tamamını geçen ve 24 puan toplayan Şimşekler’in yeni sezonda Süper Lig’e dönebilir.

5- PAOK (6 maç, 6 galibiyet, 10 atılan gol, 1 yenilen gol, 18 puan)

Türkiye Milli Takımı teknik direktörü Mircea Lucescu’nun oğlu Răzvan Lucescu’nun yönetimindeki Yunan ekibi PAOK, 13 puanla Yunan Süper Ligi’nin zirvesinde bulunuyor. Geçen sezon sahasında Olympiakos ve AEK ile oynadığı maçlarda çıkan olaylar sebebiyle puan silme cezasına çarptırıldığı için 5 maçta aldığı 5 galibiyetle 15 değil 13 puanı var.

6- Boluspor (8 maç, 6 galibiyet, 2 beraberlik, 13 atılan gol, 5 yenilen gol, 20 puan)

Teknik direktör Sait Karafırtınalar yönetiminde yeni sezona fırtına gibi başlayan kırmızı beyazlılar, rakiplerine 8 haftadır kaybetmiyor. Deplasmanda oynadığı 4 maçı kazanan Boluspor, iç sahada oynadığı Altay ve Giresunspor maçlarında sahadan beraberlikle ayrıldı. Altın sezonunu yaşayan kırmızı beyazlılar, Gençlerbirliği’ni takibini sürdürdü.

7-Manchester City (8 maç, 6 galibiyet, 2 beraberlik, 21 atılan gol, 3 yenilen gol, 20 puan)

Geçtiğimiz sezonun Premier Lig şampiyonu Manchester City, bu sezona da fırtına gibi girdi. Yoluna namaglup devam eden City, Pep Guardiola yönetiminde 8 maçta 20 puan toplamayı başardı.

 

 

1491 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.30610513687134