Boluspor gol yollarında zorlanıyor istatistikler korkutuyor

8 Ekim 2024

(HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ)- Trendyol 1. Lig'de 8. hafta geride kalırken, Boluspor'un gol yollarındaki performansı dikkat çekiyor. Sezonun başından beri hücum...

(HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ)- Trendyol 1. Lig'de 8. hafta geride kalırken, Boluspor'un gol yollarındaki performansı dikkat çekiyor. Sezonun başından beri hücum hattında istikrar sağlayamayan kırmızı beyazlılar, 8 maçta 8 gol atarken, aynı sayıda gol de kalesinde gördü. 9 puan toplayarak ligin 17. sırasında yer alan Boluspor, ciddi bir gol sıkıntısı yaşıyor.

Kırmızı beyazlılar, ligde sadece iki maçta 2 gol bulabildi. Diğer maçlarda ise sahadan yalnızca birer golle ayrıldı. Takımın gol yollarındaki bu verimsizlik, özel çalışmaların yapılacağı ve sayının yukarı çekilmesi gerektiğini işaret ediyor.

Boluspor, 2024-2025 futbol sezonundaki ilk golünü 2. haftada Gençlerbirliği karşısında Berk Yıldız ile buldu. 3. haftada Esenler Erokspor karşısında sahneye çıkan Daniel Avramovski, attığı 2 golle takımına 3 puanı kazandıran isim oldu. 4. haftada Keçiörengücü deplasmanında ise Babacar’ın golüyle sevinç yaşadı.

5. haftada Pendikspor’a karşı alınan mağlubiyete rağmen Oğuz Kağan’ın penaltıdan kaydettiği gol, mağlubiyeti engelleyemedi. 6. haftada ise Amed SF ile 1-1 berabere kalınan maçta, Anıl Koç’un son saniyelerde attığı gol, kırmızı beyazlılara 1 puan kazandırdı.

Boluspor’un en iyi performanslarından biri ise 7. haftada Jefferson ve Daniel Avramovski’nin golleriyle elde edilen galibiyet oldu. Ancak takımın gol yollarındaki inişli çıkışlı grafiği, Erzurumspor FK karşısında da devam etti.

Son oynanan Erzurumspor FK maçında Boluspor, ev sahibi takımın kalesine 8 şut gönderdi. Ancak bu şutların sadece 2’si isabetli olurken, 5’i isabetsiz kaldı ve 1’i de defans tarafından engellendi. Bu maçta da gol yollarındaki sıkıntı gözler önüne serildi.

Boluspor savunma hattında da benzer sorunlar yaşıyor. Sadece kendi sahasında oynadığı Manisa FK maçında kalesini gole kapatmayı başaran kırmızı beyazlılar, diğer maçlarda kalesini savunmakta zorlandı.

Milli takım arasına girilirken, teknik direktör Ufuk Kahraman’ın hem hücum hem de savunma hattına özel çalışmalar yaptırması bekleniyor. Boluspor’un gol yollarındaki sıkıntıları aşarak sezonun geri kalanında daha etkili bir performans sergileyip sergilemeyeceği merakla bekleniyor.

Boluspor, özellikle tecrübeli isimlere büyük görev düşüyor. Takımın genel hücum organizasyonlarını geliştirmesi, sezonun kaderini belirleyecek önemli faktörlerden biri olacak.

109 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.11330103874207