Boluspor ligdeki kötü gidişatına son vermek istiyor

4 Ekim 2023

Trendyol 1.Lig’in 8.haftasında Göztepe SK ile evinde karşılaşacak olan Boluspor’un maç öncesi taktik çalışmaları devam ediliyor. Antrenmanda açıklamalarda bulunan Boluspor Teknik...

Trendyol 1.Lig’in 8.haftasında Göztepe SK ile evinde karşılaşacak olan Boluspor’un maç öncesi taktik çalışmaları devam ediliyor.

Antrenmanda açıklamalarda bulunan Boluspor Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, “Bu ligde maç kazanmak kolay değil. Bu lig daha önce de dedim Boluspor için değerli. Mevcut kadroyla, mevcut şartlarla bir Göztepe maçı, kalan maçları oynayacağız” dedi. 

Trendyol 1.Ligde 7 haftada 6 puan toplayan Boluspor, ligin 8’nci haftasında sahasında ağırlayacağı Göztepe SK, maçından 3 puan almak istiyor. Ligdeki kötü gidişatına son vermek isteyen Boluspor, Karaçayır Mahallesi’nde bulunan tesislerinde taktik çalışmalarına ağırlık verdi. Takımın Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Koşukavak, Boluspor’un kadro mühendisliğinde problemler olduğunu belirtti.

 “Geldiğimden beri yediğimiz 4 golden 3’ü duran top”

Kötü oynadıklarını belirten Yalçın Koşukavak, “Oyunun iki yönünü oynayamadık. Tamamen ilk yarı savunma odaklı bir oyun, ama o kadar top kazanmamıza rağmen geçiş hücumu gerçekleştiremedik. Bunların sebebi bir sebebi var daha önce de söyledim. Kadro mühendisliğinde bir problem var. Çünkü, biraz kadro inşa edilirken, bazı profilde oyuncular içeride olmadığı için böyle sıkıntılar yaşıyoruz.  Böyle olunca da orada biraz yağmur yağması, topu tutamamamız, bir de rakımdan biraz etkilendik. Bunları işin bazıları değil. Sebep aradığınız zaman düşünüyorsunuz. Oynayamayınca da tamamen geride tek yönlü savunma yapan bir Boluspor, geçiş yapamayan. Bu sefer de maçın hakkı 0-0’dı. Berabere gitmesi gerekiyordu. Rakip takımda top çok olmasına rağmen ilk yarı biz çok gerideydik çok geriye yaslandı. Sonra da bir duran toptan gol yedik. Zaten ben geldiğimden beri yediğimiz 4 golden 3’ü duran top. Öyle problemlerimiz var. Üzerinde çalışıp projeleri çözmeye çalışıyoruz” dedi.

“Göztepe kadro anlamında bu ligin yatırımlı kadrosu”

Göztepe kulübünün kaliteli kadrosu olduğunu ifade eden Yalçın Koşukavak, “Göztepe kadro anlamında bu ligin yatırımlı kadrosu. Herkesin de bildiği gibi orayı yabancı bir şirket aldı. Kulübün içinde çok ciddi yapılanma var. Bu sene de çok maliyetli, kadro kalitesi çok büyük takımlardan bir tanesi. Zor bir maç oynayacağız. 7 maç 6 puan çok iyi bir durum değil. Aşağıda bizden daha kötü takımlar da var ama Göztepe maçı kolay değil. Bu ligde maç kazanmak kolay değil. Bu lig daha önce de dedim Boluspor için değerli. Mevcut kadroyla, mevcut şartlarla bir Göztepe maçı, kalan maçları oynayacağız. İnşallah iyi bir planla, iyi bir organizasyonla iç sahada kazanmak istiyoruz. Onun için çalışacağız” diye konuştu.

“Kartı silah gibi kullanıyor”

Erzurumspor maçında hakem Ozan Ergün’ün kararları ile ilgili konuşan Koşukavak,  “Kulübeden hakeme hücumcu faul yapıyor dedim sarı kart verdi. Maç bittikten sonra 5 dakika uzatma verdiler. 5 dakika uzatmalık bir durum yoktu. Topun oyunda kalması süresi Türk futbolunda 30-35 dakikayı geçmiyor. En fazla 40 dakika, 45 dakika. Yani bir buçuk saatin yarısı yok. Hakeme maçtan sonra dedim hem uzatmada 5 dakikalık bir durum yoktu. Bir de siz genç bir hakemsiniz. Topun oyunda kalma süresini, biz antrenörler ve siz sağlayacaksınız dedim. Bir sarı kart daha. Çok şaşırdım işin açıkçası. 2 gündür hakem analizi yapıyorum. 2022-2023 sezonu, en çok kart kullanan hakem Abdülkadir Bitigen 3,4, bizim maçın hakemi maç ortalaması 5,4. Maçta 7 sarı kart, 2 kırmızı kart olacak, bir şey yoktu maçta. Öyle bir gergin bir maç değildi. Anlattığım hakem istatistiği hakem kartı çok kullanıyor. Kartı silah gibi kullanıyor” dedi.

617 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.041898012161255