'Boluspor sahipsiz değildir'

19 Mart 2013

TBMM'de gündem dışı söz alan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, PTT 1'inci Ligde hakem hataları nedeniyle birçok takımın hakkının yendiğini...

TBMM'de gündem dışı söz alan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, PTT 1'inci Ligde hakem hataları nedeniyle birçok takımın hakkının yendiğini savunarak, Boluspor'un da hakem hatalarına maruz kaldığını belirtti. Özcan, Boluspor'un sahipsiz olmadığını vurguladı.

    Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, gündem dışı söz aldığı TBMM kürsüsünden, Boluspor'u savundu. Son günlerde hakem hataları nedeniyle Boluspor gibi birçok takımın hakkının yendiğini söyleyen Özcan, PTT 1'inci Ligindeki puan sıralamasının tesadüf olup olmadığını sordu.

 

Özcan şöyle konuştu; 'Maalesef hakem hataları son yıllarda futbolumuzun kalitesini ve seyir zevkini önemli ölçüde etkilemektedir. PTT 1'inci ligde yıllardır emek veren ama hep hakkı yenen bir Boluspor var. Boluspor son birkaç sezondur PTT 1'inci Liginde mücadele veriyor. Bolu bir futbol kenti ama imkanları sınırlı, nüfusu az, sanayisi az. Buna karşın vefakar Bolulular kentin tek takımını ayakta tutmak için elinden geleni yapıyor. 7'den 70'e her Bolulu Boluspor için büyük bir özveride bulunuyor. Maalesef saha içi ve saha dışındaki bazı faktörler yıllardır öne çıkıyor ve birileri Boluspor'un alın terini sürekli çalıyor. 5 yıl önce oynanan bir Boluspor-Eskişehirspor final maçı vardı. Sayın Kemal Unakıtan'ın seçim sözünün sahaya nasıl yansıdığını hatırlayın. 4 yıl önce oynanan Kasımpaşa maçı vardı. Kasımpaşa'nın Başbakan'ın takımı olması sebebiyle verilen kararları hatırlayın. Sadece bu sezona bakalım. Tavşanlı Linyitspor-Boluspor maçı, Kartalspor-Boluspor maçı, Rizespor-Boluspor maçı, Konyaspor-Boluspor maçı ve son olarak Bolu'da oynanan Kayseri Erciyesspor-Boluspor maçı. Bu maçların hepsinin ortak özelliği var. Bu maçlarda halem hataları hep Boluspor aleyhine olmuştur. Bunlara artık hata bile denilemez. Bunlar hep Boluspor'u buluyor. Bugün itibarıyla PTT 1'inci liginin birinci sırasında Kayseri Erciyesspor var, Sayın Cumhurbaşkanının takımı. İkinci sırada Manisaspor var, Sayın Arınç'ın şehri. Üçüncü sırada da büyük tesadüf Sayın Başbakan'ın şehri olan Rizespor var. Bu işler böyle oluyorsa, Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Arınç arasında geçiyorsa bu mücadele, saha dışı faktörlerden dolayı o zaman açıkça söyleyeyim diğer takımlar hiç alın teri dökmesinler, hiç emek harcamasınlar. Ben buradan spor kamuoyuna ve TFF yetkililerine sesleniyorum ve soruyorum, sizce bugünkü sıralama tesadüf mü değil mi? Başka faktörler var mı yok mu? Sezonun bitmesine 8 hafta kaldı. Boluspor'un yıllarca hakkı yendi. Boluspor'a sahip çıkan olmadı. Ancak şunu bilin ben milletvekili seçildiğim gün Bolu'ya sahip çıkacağım demiştim. Artık Bolu'nun sahibi var demiştim. Artık Boluspor'un hakkını yiyenlere şunu söylüyorum; Boluspor'un hakkını yemek artık o kadar ucuz değil. Ben milletvekilli olduğum sürece Boluspor'un hakkını yedirmeyeceğim.'

 

Özcan, 'Artık Boluspor maçlarına hakem tayin ederken bir kez değil, iki kez düşünün' diyerek Türkiye Futbol Federasyonu'na seslenerek konuşmasını tamamladı.

 


1873 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.053333044052124