Boluspor Süper Lig tarihindeki en uzun namağlup serisinde yer aldı

8 Ağustos 2024

Boluspor, futbol tarihinde isminden söz ettirmeye devam ediyor. Türk futbolunda önemli bir marka olan Kırmızı Beyazlılar Süper lig tarihindeki en uzun galibiyet ve namağlup olarak değerlendirilen serileriler de kendine yer bulmaya devam ediyor .

Süper ligde 20 yıl oynadıktan sonra 1992 yılında lige veda eden Boluspor Süper lig istatistiklerinde yer aldı. Türk futboluna yetiştirdiği birçok yıldızla da Türk futbolunda isminden söz ettiren Kırmızı Beyazlı temsilcimiz Süper lig tarihinde 23 hafta ile   namağlup serisini devam ettirmiş ve Türk futbolunda tarihe geçerek dikkat çekmiştir.

Geçtiğimiz yıl çok küçük bütçelerle yıl Play Off oynayan Boluspor çok istediği süperlig kapısından dönerken temsilcimiz Boluspor Süper Lig'e, 1985-1986 sezonunda şampiyon olarak üçüncü kez yükselen Boluspor, 1991-1992 sezonuna kadar ligde mücadele etti. Boluspor, toplam 20 sezon oynadığı Süper Lig'e 1992 yılında veda etti.

Transfer marketin yaptığı değerlendirmede sıralama şöyle devam edyor.

 

Süper Lig tarihindeki en uzun galibiyet ve namağlup serilerini derledik. Süper Lig'in kuruluş yılı olan 1959'dan bugüne kadar toplamda 6 takım şampiyon olurken, birçok rekor ve istatistiğe imza atıldı. 16 kez şampiyonluk kupasını kazanan Beşiktaş, Süper Lig tarihindeki en uzun namağlup serisine sahip takım konumunda yer alıyor. Siyah-beyazlılar, 1990-91 sezonunun 25. haftasından sonra 48 maç boyunca yenilgi yüzü görmeyerek lig tarihine geçti. Beşiktaş’tan sonra Galatasaray 37 maç ile ikinci sırada gelirken, Trabzonspor ise 29 maç ile üçüncü sırada yer alıyor. Fenerbahçe ise 28 maç ile dördüncü sıraya yerleşti. Derlediğimiz listede Başakşehir, Boluspor, Gençlerbirliği, Sivasspor, Bursaspor ve Zonguldakspor gibi takımlar da yer aldı.

 

Süper Lig takımlarının en uzun galibiyet serisinde ise Galatasaray’ın son sezonda yakaladığı 17 maç üst üste kazanma serisi, Süper Lig tarihindeki en uzun galibiyet serisi oldu. Galatasaray’ın bu galibiyet serisi Fenerbahçe derbisinde sona ermişti. Listenin ikinci sırasında Beşiktaş’ın 13 maç ardı ardına kazandığı galibiyet serisi yer alıyor. Fenerbahçe, 12 galibiyet serisi ile üçüncü sırada, Trabzonspor ise 11 maçlık serisi ile dördüncü sırada kendine yer buldu. Bu listede bir dönem Süper Lig'de yer alan Feriköy ve Bursaspor ile birlikte Sivasspor, Başakşehir, Samsunspor ve Antalyaspor gibi güncel Süper Lig takımları da bulunuyor.

1020 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.048520088195801