Boluspor Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, Kocaelispor maçı öncesi basın açıklaması yaptı

12 Eylül 2023

Boluspor Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, Kocaelispor maçı öncesinde yaptığı açıklamada, “4 haftadır kazanamayan bir Boluspor’uz. Bu bizim üzerimizde biraz baskı yaratıyor. Kazanmamız gerekiyor” dedi. Koşukavak, Cenk Ahmet’e ilişkin, “Bana söylenene göre aldığı parayı da iade etmiş. Bence iki taraf açısından da olması gereken bir şey olmuş” açıklamasını yaptı.

Trendyol 1. Lig’in 5’nci haftasında Boluspor, deplasmanda Kocaelispor ile karşılaşacak. Maç, 16 Eylül Cumartesi saat 19.00’da Kocaeli Stadyumunda oynanacak. Boluspor, deplasmanda oynayacağı karşılaşmaya, tesislerinde yaptığı antrenmanlarla hazırlanıyor. Oyuncular, Teknik Direktör Yalçın Koşukavak koordinesinde taktik ağırlıklı çalışma yapıyor.

“ZOR BİR DEPLASMAN GİDECEĞİZ”

Antrenman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Koşukavak, “Bu hafta direkt maça özgü şeyler çalışıyoruz. Geçen hafta fiziksel çalışabildik, 1, 2 gün. Diğer günlerde biraz taktiksel çalıştık. Zor bir maça gideceğiz. 4 haftadır kazanamayan bir Boluspor’uz. Bu bizim üzerimizde biraz baskı yaratıyor. Kazanmamız gerekiyor. Zor bir deplasman gideceğiz. Takım kadrosu anlamın iyi bir kadrosu ve taraftar desteği var. Yetenekli oyuncu sayısı fazla Buna göre planlarımızı yaptık. İnşallah hayal ettiğimiz sonucu alırız diye düşünüyorum” dedi.

“GELEN GİDEN, DENEME YANILMAYA DÖNÜYOR İŞ”

Koşukavak, oyuncu ihtiyacına değinerek, “Takımın briz daha 3’üncü bölgede becerili oyuncuya ihtiyacı olduğunu Keçiören maçı sonrasında söylemiştim. Tabi bu dönem zor bir dönem. Transferin bitmesine 1 hafta var. Oyuncu bulmak zor olduğu gibi ekonomik anlamamda da bu bir yük. Safa daha önce Boluspor’da oynadığı için, 2’nci bölgede, 2’den 3’e geçişlerde yetenekleri var. Onu öyle kullanacağız. Mustafa’yı da neden kadroya dâhil ettik. Çünkü elimizde bir Nabi var. Birçok mevkide ihtiyaç duyuyoruz ona. Stoper oynayacak, şu anda da stoper oynuyor zaten am zaman zaman 30 maç var ne ile karışılacağımızı bilmiyoruz. Orta sahada bir eksikliğimiz vardı. Oraya sürekli bir alternatif yaratmaya çalışıyorum takımın içinden. O yüzden Mustafa’yı alarak Nabi’yi biraz özgürleştirdik. Sağbek, orta saha gibi yerlerde ihtiyacımız olduğu zaman öyle kullanacağız. Bugün itibariyle, bu ülkedeki takımların en büyük problemi, bir oyun modeliniz olmadığı için transferi de tesadüflerle yapıyorsunuz. Gelen giden, deneme yanılmaya dönüyor iş. Şu an itibariyle böyle bir şey deniyoruz ve olumlu yönde gidiyoruz. Keçiören maçında da takımın topu 3’üncü bölgeye taşımasından, önceki maçlara göre daha iyi olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

“PLAY-OFF’A KALMAK İSTİYORUZ”

Ligin ilerleyişine göre oyun anlamında değişiklikler yaşanabileceğini belirten Koşukavak, “Ligde ne yaşayacağımızı bilmiyoruz. Bazen çok pragmatik işler de yapabiliriz. Tamamen savunma odaklı… İhtiyaca göre oynayabiliriz. Çünkü 3 takım küme düşüyor. İlerleyen zamanda ne yaşayacağız bilmiyoruz. Play-off’a kalmak istiyoruz. Asıl hedefimiz bu. Ama takıma formasyon anlamında birçok oyunu yerleştirmek istiyorum. Zaman kısıtlı ama çocuklar beni anlıyorlar. Bugüne kadar kısa bir zaman içinde, 10 gün çok kısa bir zaman bir takımda bir şeyleri yerleştirmek için. Bugüne kadar olan süreçten memnunum, oyuncularımdan. Çok saygı duyuyorlar.  Taktiksel anlamda bir açlıkları var. Onlar herhalde ilerleyen zamanda iyi işler başaracağız diye umut ediyorum” şeklinde konuştu.  

“ALDIĞI PARAYI DA İADE ETMİŞ”

Takımdan ayrılan Cenk Ahmet’e ilişkin de konuşan Koşukavak, şu açıklamayı yaptı:

“Biz mevki anlamında Cenk’in oynayacağı pozisyonda da çok oyuncu var. Cenk de bunu gördü. Cenk’in beklentileri oynamaktı. Çok tecrübeli bir oyuncu. 36 yaşına geliyor. Tabi bizim o mevkilerde çok oyuncumuz olduğu, stoperi de alınca Nabi’tyi sağbek falan kullanmak istedik. O da medeni bir şekilde böyle bir talepte bulundu. İki taraf için de hayırlı olur inşallah. Çocuğun mali bir yükü de yok. Bana söylenene göre aldığı parayı da iade etmiş. Bence iki taraf açısından da olması gereken bir şey olmuş diye düşünüyorum.”

978 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.087764024734497