“BOLUSPOR ÜZERİNDEN ZEVK YAPANLAR MI VAR?”

13 Kasım 2013

DEMİREL SERBEST VURUŞ’TA KONUŞTU “BOLUSPOR ÜZERİNDEN ZEVK YAPANLAR MI VAR?” “İLK 6’YA GİTME ŞANSIMIZ ŞİMDİLİK GÖZÜKMÜYOR”  Her hafta Salı günleri Köroğlu TV ekranlarına gelen Serbest Vuruş...

DEMİREL SERBEST VURUŞ’TA KONUŞTU

 

“BOLUSPOR ÜZERİNDEN ZEVK YAPANLAR MI VAR?”

 

“İLK 6’YA GİTME ŞANSIMIZ ŞİMDİLİK GÖZÜKMÜYOR”

 

 

Her hafta Salı günleri Köroğlu TV ekranlarına gelen Serbest Vuruş programının bu haftaki konuğu Boluspor eski menajeri Muharrem Demirel oldu.

Köroğlu TV Spor Servisi Müdürü Mustafa Özkan’ın hazırlayıp sunduğu, Köroğlu Gazetesi Köşe Yazarı İlhan Özdemir’in yorumcu olarak katıldığı Serbest Vuruş programının bu haftaki konuğu Boluspor eski menajeri Muharrem Demirel oldu. Programda Boluspor’un son oynadığı Karşıyaka karşılaşması ve kırmızı beyazlı camiada olup bitenler masaya yatırıldı.

 

Serbest Vuruş programının canlı yayın konuğu Boluspor eski menajeri Muharrem Demirel; “Eğer insanlar Boluspor’un her sene 8-9 milyon lira parası gidiyor diyorlarsa, daha uyanık olmalılar. Daha profesyonel düşünmeliler. Boluspor’u yönetenler, yönetmeye talip olanlar, Boluspor’dan para kazananlar, bizler gibi buraya oturup konuşanlar ihlas sahibi olmalıdırlar yoksa Boluspor’un sonu iflas olur.” dedi.

 

 

BOLUPOR’U LİGLERE DEVAM ETTİRME KARARI ALDILAR

Programın ilk bölümünde, 12 Kasım 1999 depreminde Boluspor’un yaşadığı sıkıntılara değinen Boluspor eski menajeri Muharrem Demirel şunları söyledi: “ Depremde ölenlere rahmet diliyoruz. Mekânları cennet olsun. Biz 1999 depreminde Kayseri’ye gidiyorduk. O dönemdeki insanları zikretmekte fayda var. Hoca Aldoğan Argon, kaleci antrenörü Abdullah Gerz, yardımcı hoca benim. Kayseri’ye 100 kilometre kala bir telefon geldi.Bolu da deprem olduğu haberini aldık. Hemen bir benzin istasyonunda durduk. İlk görüntüler çok korkunçtu. Evler yanıyordu, insanlar telaş içindeydi. O görüntüler Düzce’ denmiş. Büyük bir telaşa kapıldık. Ben hemen, başkan vekilimiz Süha Alparslan Bey’i aradım. Süha Başkanım ben size dönüş yapacağım dedi ve biz yolumuza devam ettik.  Kayseri’ye vardık. Kayseri’de Süha Bey başkanımız telefon açtı. Bolu’ya dönebilirsiniz. Bolu’ya döndüğümüzde çok kötü bir manzara ile karşılaştık. Bolu kapkaranlıktı. Ankara’dan, Bolu’ya gelinceye kadar müthiş bir şekilde demoralize olduk. Sayısız ambulans Bolu’dan arka arkaya Ankara’ya doğru gidiyor. O bizde çok kötü bir iz bıraktı.. Herkes ev derdinde, çoluk çocuk derdine düşmüş. Federasyonla görüşmeler oldu. Bize şu teklifi sundular isterseniz ligden çekilebilirsiniz. Hakkınız saklı kalmak şartıyla bir dahaki sene devam edebilirsiniz dediler. Boluspor kulübü başkanı ve Eski Belediye başkanımız Yüksel Ceylan’a, Sayın Süha Alparslan’a,Sayın Vedat GÜLER Sayın Sabahattin Yamaner’e ve diğer yöneticilere  teşekkür etmek lazım. Ben buradan hepsine  de teşekkür ediyorum.  Cafe yok, sinema yok, sosyal yaşantı yok. İnsanlar o panik havasında hiçbir şey yapamıyor. Ortalık gergin. Bu ortamı yumuşatabilmek adına, Bolupor’u liglere devam ettirme kararı aldılar. Çok büyük bir karar bu. Boluspor kümede düşebilirdi. Bizim Bolu’ya bir borcumuz var, o borcu yerine getirmeliyiz denildi. Karar alındı, ben gitmedim takımla. Aldoğan hoca ve Abdullah hoca Gölbaşı’na takımla birlikte gittiler.Ardından Sayın Yüksel Ceylan ve Sayın Süha Alparslan beni yanlarına çağırdılar ve “üstünde kravat olacak bizi temsil edeceksin.Altında eşofman olacak antrenörlük yapacaksın.Gideceksin o kadar.” dediler.En nihayetinde eşimizi, dostumuzu, çocuklarımızı Bolu’da bırakıp kampa gittim. Maçlarımızı Bolu’da yaptık, antrenmanları Gölbaşı’nda yaptık.”

 

İLK 6’YA GİTME ŞANSIMIZ ŞİMDİLİK GÖZÜKMÜYOR

Devre arasına kadar Boluspor’un bu oyuncu kadrosuyla mücadele edeceğinin altını çizen Demirel şöyle devam etti: “Boluspor bizim Bolusporumuz. Bu takımı bir şekilde yaşatmamız lazım. Hiçbir futbolcu sahaya çıktığında ben mağlup olayım diye çıkmaz. Karşıyaka maçında puan kaybetmişiz, Orduspor maçında 3 puan kaybetmişiz beni üzen taraf bu bölüm değil. Devre arasına kadar bizim bir sürecimiz var. Elimizdeki kadromuz belli. Bireylerden daha fazla, sezon başı yapılanmasının bizi bu hale getirdiğine inanıyorum. Eski zamanlarda 18-19 kişilik ilk on birde oynayabilecek futbolcu kadrosu oluşturuyorduk. Devamında yine sıkıntılar yaşanıyordu. Yedeklerde tecrübeli oyuncular olduğunda teknik heyet zorlanıyor diyorlardı. Bu sene tam tersini yaptık, yine aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Kaliteli oyuncularla da hedefe koşamıyoruz, kaliteli futbolcu az olduğunda yine sıkıntı yaşıyoruz. Bakıldığında 14 kişilik kadromuz var. Biz sezon başı yapılanmasını iyi yapmadık. Ben Karşıyaka maçını başından sonuna kadar seyrettim. Maçı kazanabilirdik de, kaybedebilirdik de. Boluspor 3-2 mağlup olsa sonrasında ne olurdu bilmiyorum. Yönetim yapılanması nasıl olurdu, teknik heyet yapılanması nasıl olurdu, futbolcu yapılanması nasıl olurdu bilemiyorum. Bakıyoruz puan tablosuna, Orduspor lider, bizim 14 puanımız var. Alttaki takımla aramızda 1 puan var kaldı. O zaman ileriye yani ilk 6’ya gitme şansımız şimdilik gözükmüyor.”

 

ŞUANDA ELEŞTİRİ YOK

Kamuoyunda, Boluspor ile ilgili yapılan eleştirilere de değinen Boluspor eski menajeri Muharrem Demirel şöyle devam etti: “Bir takım doğruları bulmanın yolu konuşmaktan geçiyor. Biz tabiî ki eleştiri yapacağız. Ali Beykoz hocamdan konuşacağız. Futbolculardan konuşacağız. Ama bunları söylerken, hiçbir şekilde art niyetimiz yok. Burada yapmış olduğumuz eleştiriler sadece birer paylaşımdır.  Bir tek yerimiz var orası da Boluspor. Boluspor’a içerdeyken de hizmet ettim, dışarıya çıktım yine canı gönülden hizmet ediyorum. Şuanda menajerlik görevini yapan arkadaşlar çok rahat ortamdalar. Sadece futbol takımıyla ilgileniyorlar. Sağ olsun Necip Başkanım bana basını, interneti, halkla ilişkileri, futbol takımını, yönetici ve teknik heyet,personel.arasındaki köprüyü verdi. ne varsa verdi de verdi. O zamanlara bakıyorum o kadar çok eleştiri vardı. Şimdi baktığımız zaman eleştiri yok. En azından nezaketsiz eleştiri biçimi çok az. Şuanda eleştiri yok. Ben Boluspor kulübü başkanı olsam veya iyi bir mevkide görev yapıyor olsam, yapılan yorumları okumam okursam da etkilenmem. Yapılan eleştirilerde üzerime almam gereken bir şey varsa alırım.”

KULÜPLERİ, TAKIMLARI YÖNETİCİLER ŞAMPİYON YAPAR. YÖNETİM KÜME DÜŞÜRÜR

Çok sayıda kişinin olduğu yerde rantında olduğunun altını çizen Demirel şunları aktardı: “Birden çok insanın olduğu yerde rant olur, oluyor da zaten. Boluspor’un etrafında da rant olacak elbette. Bugün yöneten tarafında olan insanlar, kendi kendilerinin kalitelisini düşürüyor. Bence en önemli şey yönetici kendi kalitesini yükseltecek. Boluspor bu problemleri aşamazsa bir noktaya gelemez. Boluspor bu konuyu aşmak zorunda. Geçmiş dönem başkanlarımızdan Necip Çarıkçı’nın bir sözü vardı. “ Kulüpleri, takımları yöneticiler şampiyon yapar. Yönetim küme düşürür.” 

 

NEDRET BEY GERÇEK BİR BOLUSPORLULUK DURUŞU SERGİLEMİŞTİR

2010-2011 futbol sezonunun kitap haline dönüştürülmesi gerektiğini vurgulayan Demirel şöyle konuştu: “Ben Boluspor’un önünde bir engel olarak duruyorsam, yönetici bana ‘git’ diyemiyorsa kenara çekileceksin. Bu olayı 2010 yılında Levent Eriş döneminde yaşadık. 2010 sezonunun kitabının yazılmasını isterim. Benim söylediklerim yanlış da gelebilir, doğru da gelebilir.İnsanlar benim gibi de düşünmek zorunda değildir ama Boluspor’a gelmiş en iyi genel kaptanlardan bir tanesi Nedret Yıldız’dır. Nedret Bey gerçek bir Bolusporluluk duruşu sergilemiştir. Kalbinde gerçekten Boluspor sevgisi olan insanlar,Emin Bey inde ,Necip Bey inde ,Absullah Bey inde Mehmet Beyinde  yönetim listelerinde olmalılardır. Bizim oranın Yani yönetimin  çıtasını ve kültür seviyesini yükseltmemiz lazım. Nedret Bey ve Nedret Bey gibi insanlar yönetim kurulları içerisinde olmalılar. Ben inanıyorum ki, bu tarz insanlar Boluspor’a artı katkı sağlar.”

 

BOLUSPOR ÜZERİNDEN ZEVK YAPANLAR MI VAR?

Boluspor’un her sene 8-9 milyon lira para harcadığını söyleyen Demirel şöyle konuştu:

Emin Abinin başkanlığı yaptığı dönemde görevden ayrıldım ayrılırken de gayet nazik bir açıklamada bulundum.Boluspor üzerinden zevk yapmayan değerli Bolusporlular dedim.

“Bir tane televizyon, bir tane taraftar derneği şunu demedi. Muharrem hocam, “Boluspor üzerinden zevk yapanlar mı var.” demedi. Yine söylüyorum, 2010-2011 yılının kitabını yazalım.Yazalım ki  İbret olsun. Entrikaları hıyanetleri ihanetleri cehaletleri tarihe not düşelim.Boluspor’un arşivinde kalsın o kitap. Boluspor o sezondan bu yana sırtındaki borç kamburundan kurtulamıyor. Emin başkanımız o sene için diyor ki; “Birileri geldi, şampiyonluğu avucumuzun içinden aldı” diyor. Kim aldı Emin ağabey neden söylemiyorsunuz. Boluspor’da her sezon 8-9 milyon para harcanıyor.

 

Boluspor’da yapılan kongre olağanüstü kongreydi. Olağanüstülük bir şey göremedik. 49 kişilik bir yönetim var. 2-3 kişi çıktı, 2-3 kişi girdi. İsimler değişti, düşünceler aynı. Başkan, ekonomik anlamda biraz daha fazla destek sağlamayı düşündü. Ama bütün bunları söylerken de hiç kimse ekonomik sıkıntımız var demiyor. Boluspor’da ekonomik sıkıntı yoksa sıkıntı yok. Mali başarıyı yakalayabilmişseniz, sıkıntımız yok.”

 

GENEL KAPTAN, MENAJER, YÖNETİCİ HERKES GÖREVİNİ BİLECEK

Futbolun bir ekip işi olduğunu belirten Demirel şöyle konuştu: “Futbol ekip işidir. Birbirini anlayan, birbirini tamamlayan insanlar olacak. Genel kaptan, menajer, yönetici herkes görevini bilecek. Futbol takım oyunudur. Beni bireyler ilgilendirmiyor. Ama ben başka pencereden bakıyorum. Vur Fatih Şen’e, vur Alican’a birilerinin hesapları varsa bilemem. Kalan 6 maçı kimle oynayacağız. Ben bu futbolcularla devre arasına gideceksem, onları çok fazla demoralize etmeyeceğim. Çok ta fazla hafife almayacağım. Benim devre arsına kadar yönetime ihtiyacım olmayabilir, hocalara da ihtiyacım olmayabilir. Benim devre arasına kadar bu futbolculara ihtiyacım var. Futbolcu oynamıyorsa, teknik direktöre sorarım. Hata yapılıyorsa, bu hatalar neden en aza indirilmiyor diye sorarım. Futbolcularımızı çok fazla şişirmeyelim, abartmayalım ama fazla aşağılamayalım. Çok nazik dönemlerdeyiz.

Kadro dışı iddiaları konusunda konuşan Demirel”Eğer kamuoyunda dolaşan isimler ise adama gülerler.Oynamayan adamı kadro dışı bıraksan ne bırakmasan ne.Oynayanlardan bırakayım desen sezonu nasıl tamamlayacaksın.Doğru zamanda doğru işler yapılmalı.

 

1677 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.06725287437439