BOLUSPOR’A İCRA GELDİ

2 Ekim 2018

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Boluspor Kulübünü stat kullanım bedelini ödemediği gerekçesiyle icraya verdi. Kulübün Spor Toto Teşkilatından gelecek 107 Bin...

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Boluspor Kulübünü stat kullanım bedelini ödemediği gerekçesiyle icraya verdi. Kulübün Spor Toto Teşkilatından gelecek 107 Bin Türk Lirasını icra yoluyla tahsil etti.  

Boluspor Kulüp Başkanı Necip Çarıkcı, düzenlediği basın toplantısında Türkiye’deki bütün kulüplerin stadyum borçları olduğunu fakat hiçbir kulübe bu konuyla ilgili icra gönderilmediğini belirterek; “ 2 aydır Boluspor’a bu tür yazılar gönderiliyor. Bu borç bir şekilde halledilirdi ama bu yol denenmeden direk Bolu’ya gelmesi gereken para Ankara’da kaldı” dedi.

Boluspor Kulüp Başkanı Necip Çarıkcı ve Bolu Gençlik Spor İl Müdürü Şahin Ertem arasında geçtiğimiz hafta Boluspor alt yapıda kullandığı bina ile ilgili patlak veren tartışma yeni bir boyut kazandı. Yönetim Kurulu ve Boluspor’un avukat yönetim kurulu üyesi Sinan Barut ile birlikte kameralar karşısına geçen Necip Çarıkcı tartışmayı farklı bir boyuta taşıdı. Boluspor’un altyapıda kullandığı binanın Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından tahliyesinin istenmesinin yanı sıra 2 ay önce de yine Gençlik Spor Bakanlığının, Gençlik Spor İl Müdürlüğü aracılığıyla Boluspor Kulübüne 107 Bin Türk Lirası icra gönderdiğini belirtti.

İcranın haksız gere Boluspor Kulübüne, gönderildiğine belirten Necip Çarıkcı stadyumla ilgili yaşanan gelişmeleri ve icra konusunu şu şekilde anlattı.

“BAKANLIĞA GİTTİK”

Geçtiğimiz yıl Belediye Başkanımız Boluspor’un menfaatleri doğrultusunda stadı geri alacağını ifade etti. Biz stadı fesih ettik. Ankara’ya Spor Bakanlığına gönderildi. Spor Bakanlığında, Bolu Belediyesi’ne tahsis edecek. Geçmişte ettiği gibi. O ara yazı geldi. Meclis kararı gerekiyormuş. Sağ olsun Belediye Başkanımız, Meclis kararı aldırdı. Spor Bakanlığına, stadyumla alakalı yazı gitti. Yazı 1 ay oldu, 2 ay oldu Belediye tahsisi gelmedi. Bende İl Başkanımız Nurettin Doğanay’a ‘Başkanım, Ankara’ya gitmemiz gerekiyor’ stadın Belediye’ye tahsisi gerekiyor.’dedim. Bu arada maçlar oynanıyor.

“PARA ALMAYACAKLARDI”

Ben, Şahin Bey, İl Başkanımız ve Ankara’dan da Bakan Yardımcımızda Fatih Metin ile birlikte Spor Bakanlığında toplantı yaptık. Bu tahsisin bir an önce gelmesi için. Müsteşar Yardımcımız dedi ki, buna da Ak Parti İl Başkanımız Nurettin Doğanay şahittir, ‘Başkan, bir gecikme oldu. 4 ay gibi bir süre gecikti. Bu konuda Boluspor Kulübünden bir para talebimiz olmayacak. Biz bunu kendi içimizde halledeceğiz. Çünkü biz bu tahsisi geciktirdik’ dedi.

“107 BİN TL İCRA GELDİ”

Biz Ankara’dan geldik. Aradan 3 ay geçti bir türlü bu tahsis gerçekleşmedi. En son bu konuyu Bolu Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz’a açtım. O zaman Başbakanımız Binali Yıldırım’dı. 3 gün içersinde, Ankara’dan Gençlik Spor Bakanlığı, stadyumun Bolu Belediyesine tahsisine Başbakanımız imzayı attı. Ve stadımız Bolu Belediyesine geçti. Bu geçiş süresi 8 ay. 98 Bin TL para kesilmiş. Bu para alt yapıdan kesilen para değil. Bu olay 1 ay önce oldu. Ben bunları sizlere söyleyemedim. Normalde 1 ay evvel Boluspor Kulübüne icra geldi. 8 ay boyunca maç yaptınız, bu parayı ödemediniz ve bu parayı 107 bin TL parayı Spor Toto Teşkilatı, Boluspor’un alacağı paradan kesti. Bu yazıda, Bolu’dan Ankara’ya gitti.

“BU PARAYI HANGİ KULÜP ÖDÜYOR”

Bu parayı hangi kulüp ödüyor. Eskişehirspor 10 yıl, Elazığspor 5 yıl, Denizlispor bu şekilde borçları var. Bütün başkanlarla görüştüm. Hepsi maçları oynuyorlar, hepsinin statlarda borcu var. Bu borç birikiyor. Ama hiç kimse bu kulüplere ‘borcun var ödemedin’ diye yazı yada icra göndermiyor. Bizim şuanda kesilen paramız, Boluspor’un geçen sene oynadığı maçların parası.

“BU PARA BOLU’NUN PARASI”

Bunu da 1 ay önce açıklamam lazımdı. Basından sorumlu yönetim kurulu üyemiz Rasim Özdemir, dedi ki, ‘Başkanım Boluspor iyi gidiyor. İyi giden noktada hiç kimseyi suçlamayalım. Boluspor Kulübü dışarıda, ‘Boluspor’a haciz geldi diye anılır. Böyle demesinler’ dedi. Bizde bu yüzden bunu basına duyurmadık. Ve Boluspor’un 107 Bin TL parası kesildi. Bu para benim param değil. Bu para Bolu’nun parası. Boluspor’un parası. Boluspor Kulübünün nasıl açıklarını buluruz, Boluspor’a maddi anlamda nasıl zarar veririz. Bunlar hepsi bu 2 ay içinde gerçekleşti. Başka ödeyecek borcumuz yok. Bunlar 2 aydan beri bunları yaptılar.

“İL MÜDÜRÜ KAŞKOL… PARASINI NEREDEN VERECEK”

Şimdi soruyorum ey Gençlik Spor İl Müdürü, taraftara atkı, forma, kaşkol. Hayrola sen bu parayı nereden vereceksin? Gençlik Spor İl Müdürünün bir kulübü mü var? Veya sen iş adamımısın? Taraftarların ihtiyacı yok. Biz alırız. Sen ne oldu da 10 gün evvel böyle bir girişimde bulundun. Sosyal medyada bir kişiyle fotoğrafını paylaşmış. Sen siyasete mi soyunuyorsun? Sen bürokratsın. Bu sosyal medyada çektirdiğin bir fotoğrafla bize ne mesaj veriyorsun? Bize kiminle mesaj veriyorsun? Niyetin ne? Bizi korkutmak mı istiyorsun? Bizim konumuz bu. Her şeyi açıkladık.

2257 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.055727958679199