BOLUSPOR’DAN BİRLİK VE TEŞEKKÜR GECESİ

30 Mart 2017

Boluspor yönetim kurulu tarafından, kulübe katkı sağlayan kişi ve kuruluşların temsilcilerine teşekkür yemeği düzenlendi.

Hampton By Hilton otelinde düzenlenen yemeğe, Bolu Valisi Aydın Baruş, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, AK Parti Bolu milletvekilleri Fehmi Küpçü ve Ali Ercoşkun, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıkçı, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, teknik direktör Fuat Çapa, eski kulüp başkanları, futbolcular, kulüp yönetimi ve çok sayıda iş adamı katıldı.

“BOLUSPOR’LU BÜYÜKLERİMİZE ŞAMPİYONLUK SÖZ VERİYORUM”

Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıkçı, kulübün bayrağını en iyi şekilde dalgalandırdıkları için eski başkanlara teşekkür ettiği konuşmasında, şunları söyledi: “En başta bu yemeğin düzenlenmesinde katkısı olan, bizlere 2004’ten itibaren maddi destek veren Bolu’da ki iş adamlarımızdan, esnaflarımızdan Allah razı olsun. Boluspor’un borçlanmamasındaki en büyük pay sahibi esnaflarıdır. Tabii en başta Valimiz, Bakan Yardımcılarımız, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız hepsinden Allah razı olsun. Belki bu sene şampiyon olmayabiliriz. Ama bu sene 2 tane projemiz var. Belediye Başkanımızın projesini başlattığı bir antrenman sahası projesi var. Bu sene antrenmanlarımızda bir sıkıntı var. İnşallah bu sene alttan ısıtmalı bir futbol sahası için Belediye Başkanımız destek verecek. Allah razı olsun. Bakan Yardımcımız ise bir de otobüs desteği verdi. Ondan da Allah razı olsun. Takımımıza güveniyoruz. Teknik heyetimize çok güveniyoruz. Şuanda inşallah Play-Off yolunda bir projemiz var. Şampiyon olmak istiyoruz. Bugün Boluspor’lu 70 yaşında büyüklerimiz var. Ağabeylerimiz var. Burada en çok şampiyonluğu onlar istiyor. İnşallah bu şampiyonluğu biz bu sene yada seneye alacağımıza Boluspor’lu büyüklerimize söz veriyorum. İnşallah bu heyecanı hep birlikte yaşayacağız. Bolu esnafının, halkının emekleri boşa çıkmayacak. Tekrar söylüyorum. Esnaflarımızdan Allah razı olsun. Katılanlara çok teşekkür ediyorum.”

“BOLUSPOR’UN ŞAMPİYON OLMASINI YÜREKTEN DİLİYOR VE EMEK VEREN HERKESİ KUTLUYORUM”

Çarıkcı’nın ardından söz alan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise “Bolu gelecekte turizm kenti olacak. Spor kenti olacak. Üniversite kenti olacak. Bunu hep söyledik ve bu yolda da emin adımlarla gidiyoruz. Yaşanılabilir kentler arasında da Dünya kenti olacak. Bu konuda çalışıyoruz hep beraber. Sizler sayesinde olacak. Spor kenti olacak derken, sporun her branşının olduğu kamp merkezi olacak. Spor denilince sadece futbol ve Boluspor futbol takımı akıllara geliyor. Biz Türkiye’de sporun her branşının kamp merkezi Bolu olacak diyoruz. Futbol anlamında da Boluspor bir markadır ve bu markayı kim oluşturdu? İsmail Özer’de bu yana gelen başkanlar ve onun etrafındaki ekipleri ve Boluspor’a gönül veren sizler oluşturdunuz. Bugüne kadar yapılan bütün yıllardaki çalışmalarda Boluspor’un namını, Boluspor’un gücünü lekeyen bir insan çıkmadı. Şuan Türkiye’de adı düzgün duran 5 takım varsa 5 takımın arasına Boluspor girecektir. Tüm yönetici ve başkanlara şükranlarımı sunuyorum. Belediye Başkanlarının tamamı Boluspor’da görev yapmış, hatta başkanlık yapmıştır. Boluspor’da başkanlık yapmayan ama hizmetkârı olmaya devam eden tek kişi benim. Biz göreve geldiğimizde Boluspor sıkıntıdaydı. Şuan bu noktalarda. Ama Boluspor’a geçmişte emek veren yöneticiler ve başkanlarda artık Boluspor’un şampiyon olmasını istiyor. Bu çok zor değil. Boluspor’un şampiyon olmasını sağlayacak kişilerde burada. Eğer biz marka olarak Boluspor ve İzzet Baysal diyorsak ve Boluspor’u seven bu alanı dolduran grup birlikte hareket ederse Boluspor’un şampiyon olmaması için hiçbir sebep yoktur. Ben bu duyarlılığı göstereceğinize inanıyorum. Bu mekan özel bir mekan. Bolu turizm kenti olacak dedik. Turizm kenti olması açısından ise böyle bir mekana sahip olması gerekiyordu. Şuan ki Boluspor Başkanımıza böyle bir mekanı Bolu’ya kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Allah yolunu açık etsin. Şuan ikinci toplantıya ev sahipliği yapıyor. Daha nice böyle toplantılara ev sahipliği yapmasını temenni ediyorum. Çünkü Bolu turizm kenti olacaksa bu ve buna benzer yapıların çok önemli olduğunu ifade ediyorum. Bolu’nun geleceği için ve Boluspor için her türlü gücümüzü seferber etmeye hazır olduğumu ifade etmek istiyorum. Allah önümüzü, baktımızı açık etsin. İnşallah çok geç kalmadan Boluspor’un şampiyon olmasını yürekten diliyor ve emek veren herkesi kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

“‘BOLUSPOR KOLEJİNİN’ BİRAN ÖNCE HAYATA GEÇİRİLMESİNİ ARZU EDİYORUM”

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ise; “Bu yemek özel bir yemek. Ne kadar büyük bir camia olduğumuzu tekrar görüyorum. Bizim oturduğumuz masaya bakıyorum, ilin bütün seçilmişleri burada. 3 Milletvekili olarak biz buradayız. 2 Bakan Yardımcımız var. Sayın Valimiz burada. Yani baktığımızda bizi bir araya getirebilecek başka bir güç yok Boluspor’un dışında. Sohbet esnasında da söyledim. Bizim farklı siyasal görüşlerimiz var. Ama bizim asgari müşterekimiz Boluspor’dur. Biz her şeyden önce Boluspor taraftarıyız. Ben bunu her yerde gururla anlatıyorum. Boluspor iyi gittiği zaman mutlu oluyoruz. Boluspor başarısız sonuçlar aldığı zaman hepimizin morali bozuluyor. Artık daha önemli yerlerde görmek istiyoruz Boluspor’u. Biz bu sene geç kalmadık. Bu yıl Play-Off’a kalacağımızı düşünüyorum. Bu Play-Offları’da başarılı bir şekilde geçeceğimizi düşünüyorum. Daha önce direkten döndük. Hakem hatalarıyla Süper Lig hakkı elimizden alındı. Ama bu sene burada gördüğüm tablo eğer Play-Off’a kalırsak o Play-Off’ta bu sene Boluspor’u hakkını yemek öyle çok kolay olmayacak. Bolusporumuzun yükünü taşıyan insanlar burada. Bundan önceki yıllarda olduğu gibi gelecekte de aynı katkıyı vereceklerdir. Ama ben Boluspor’un maddi olarak kendi ayaklarının üstünde durabilir noktaya getirmemiz lazım. Bunun için yönetimlerin adımlar attığını görüyorum. Ama yıllardır söylüyorum. Boluspor’a katkı sağlayacak ‘Boluspor Kolejinin’ biran önce hayata geçirilmesini arzu ediyorum. Bir Bolulu olarak, Boluspor taraftarı olarak arzu ediyorum. Hem kulübe gelir getirecektir. Hem de bakın önemli kulüplere baktığımızda okulları ile anılıyor. O anlamda da Necip Başkanın önemli adımlar atacağını düşünüyorum. Sayın Bakan Yardımcılarımızın bu konuda elinden geleceğini yapacaklarını düşünüyorum. Bolusporumuza bir otobüs sözü veren Sayın Fatih Metin’e teşekkür ediyorum. Herhalde bu söz nisan ayı başlarında gerçekleşecektir. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonra kalan maçlarda ben tribünlerin daha çok dolacağını düşünüyorum. Futbolcularımıza başarılar diliyorum. Bu şehir sizden başarı bekliyor. Bu şehir sizden şampiyonluk bekliyor. Sizlerin başarısıyla bu takımı yeniden Süper Lig’de görmek istiyoruz. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyor. İyi ki varsınız. İyi ki buradayım ve iyi ki Boluspor taraftarıyım.” dedi.

“BOLUSPOR SİYASİ ÜZERİ BİR DEĞERDİR BİZLER İÇİN”

Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun ise şunları dile getirdi: “Boluspor gerçekten ortak değerimiz ortak paydamız. Bolunun markalaşma anlamında, bolunun adını duyuran sadece yurt içinde değil yurt dışında da reklâmımız. Çeşitli ülkelerde vatandaşlarımızla konuşurken ilk sohbeti açılan konu Boluspor oluyor. Marka anlamında bolunun en büyük gücünü oluşturan ve yedisinden yetmişine herkesin gönlünde ayrı bir yeri bulunan bir değerdir Boluspor. Gölyüzü mahallesinde otururduk, kaybolduğum zaman babam beni muhakkak stadyumun yanındaki antrenman sahasından bulurdu. Lise yıllarında Tarsus İdmanyurdu maçının o havasını heyecanını yaşadığımızı daha dün gibi hatırlarım. Aynı şekilde kulüp başkanı Necip Çarıkçı ile Konyaspor deplasmanına nasıl gittiğimizi, yönetim kurulu ile beraber yenilgileri ve galibiyetleri nasıl paylaştığımızı unutmak mümkün değil. Bolu’da olduğumuz hafta sonları Boluspor maçı dayanılmaz bir ihtiyaçtır aslında. Her ne kadar protokolden seyretmek zorunda kalıyoruz şu anlarda, orada göremeyenler bizi bilsinler ki biz eski açık şu anki kapalı tribün tarafında arkadaş gurubumuzla beraber biraz çekirdek yerken görebilirler. Boluspor siyasi üzeri bir değerdir bizler için. Yönetim kurulunda beraber çalışırken arkadaşlarla bu işe bir çözüm bulmamız lazım diğer takımları da şehirlerin esnaflarımı götürüyor, daha profesyonel bir çözüm bulmamız lazım diye konuşurduk. Bu anlamda atılan adımlarda var ve bu adımların ilerleyen zamanlarda daha da iyi noktalara geleceğini biliyorum. Bir milletvekili olarak bizlere düşende yapabileceklerimiz dışında şahsi olarak ne zaman bize ihtiyaç duyulursa ne zaman birlikte bir adım atmamız gerekirse, bu illa maddi bir faaliyet olmaya da bilir bize düşen iyi günde de kötü günde de Bolusporlu olmak diyorum ve hepinizi selamlıyorum.”

“PLAY-OFFLAR’DA YER ALACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”

Ak Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ise şöyle konuştu: “Değerli Milletvekilim Tanju beyin de söylediği gibi futbol siyaset üstü bir şey.  Hepimizin ortak huzuru Boluspor ve Boluspor sevdası. Elbette biz çocukluk dönemimiz de dahil olmak üzere iyi bir Boluspor taraftarı olduk. Ben yaylada çocukken hatırlıyorum yaylada özellikle o birinci lige yükselme maçında zannedersem Mersin İdmanyurdu’nu yenmemiz gerekiyordu onu radyodan kulaklıkla dinlerdik.  Evet, iyi bir Boluspor taraftarıyız. Değerli Belediye Başkanım söyledi. Bolu güzel, marka bir şehir. Bu markalardan bir tanesi elbette Boluspor. Spor insan hayatında önemli bir alakadır. Bakın milletvekili olarak hep birlikte yola çıktığımızda ilk yaptığımız şeyler gençlik merkezi, kamp eğitim merkezi ve sporla ilgili alt yapılardı. Özellikle karaçayır bu konuda marka olmalı, marka olmak zorunda. Dediğim gibi inşallah bir tek stadımızla ilgili bir sorunu hep birlikte çözüp güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Ben bir futbolsever olarak Boluspor’a baktığımda gerçekten iyi bir takım görüyorum. Kumaşı çok iyi. Zannedersem 25 haftadayız 9 haftamız var 35 puanımız var. Play Off’a çok uzak değiliz. Puan durumunun bir haliyle birinci olma ihtimalimiz bile var matematiksel olarak ama ben Play-Offlar’da yer alacağımızı düşünüyorum. Bu anlamda boluspora maddi açıdan emek ve katkı veren iş adamlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Manevi anlamda da destek veren seyircimize o her anlamda rengini bu medeniyet kırmızı şimşeklere teşekkür ediyorum tekrar hepinizi selamlıyorum.”

“BOLUSPOR’A YAKIŞIR, KONFORLU BİR OTOBÜSÜ KAZANDIRACAĞIZ”

Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, yaptığı konuşmada, "Boluspor, bu şehir için marka değeridir. Bu değerin oluşmasına katkı sağlayanlara şükranlarımı sunuyorum. Bu akşam burada, yakalanacak olan başarının temelini görüyorum. Bundan dolayı çok mutluyum. Bu yönetimin başarılı olacağına inanıyorum. O inancı da takıma yansıttıklarını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Metin sözlerine şöyle devam etti: “Bolusporumuzun Kulüp Başkanı Necip Çarıkcı, iş dünyasındaki başarısını Boluspor’a taşıdı. 2004 yılında Boluspor başkanlığı görevini teslim aldığında o yönetimde bende bulunma şerefinde nail oldum. Bolusporumuzun o dönemde 3’üncü ligden, 2’inci lige ve oradan da TFF 1’inci lige çıkış serüveninde de pay sahibi olan yöneticilerden bir tanesiyim. O nedenler kendisini tebrik ediyorum. Bolusporumuz Bolu’nun markası. Marka değeri. Bu değeri bugüne kadar oluşturan taraftarlarımıza ve tüm görev alan yöneticilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Kapı girişinde Boluspor yönetimi bizleri karşıladı. Hırslı ve inançlı bir yönetim. Kendi programını hazırlayan, kendi programını sunan o programın heyecanıyla bugün burada bizleri ağırlayan o nedenle Necip Başkanlığındaki yönetimin başarılı olacağına inanıyorum çünkü ona inanıyorum. Boluspor ilk maçında Sivasspor ile oynadığında 1’inci sırada ya Sivas ya da Boluspor dedim. Futbol bu. Galibiyetler, mağlubiyetler, beraberlikler futbolun içinde her şey güzel şeyler. Bu 4–5 haftalık zaman diliminde her şey değişebilir. Boluspor’a Gaziantep maçında başarılar diliyorum. Göztepe maçında da burada beraber olacağız. Bizde Boluspor’a yakışır, konforlu bir otobüsü kazandıracağız. Allah kazasız, belasız yolculuklar nasip etsin. Bizim ihtiyacımız birlik ve beraberlik bu zaten sağlanmış vaziyette. Bizim ihtiyacımız, sahadaki hırs, sahadaki dinamizm. İnşallah Play-Off sonrası hedef süper lig. Süper lige çıktıktan sonra nice zaferlerin yaşanacağı stadımızı en kısa zamanda kazandıracağız.”

“BOLUSPOR’UN BİR UÇAĞA İHTİYACI OLURSA, ONU DA ÇÖZERİZ”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek; “Buna yürekten inanıyorum. 15 yıldır siyasette görev yapan bir kardeşiniz olarak Boluspor ile yakından ilgileniyorum. Birçok heyecanını birlikte yaşadık. Daha güzel heyecanların, daha güzel günlerin yakın olduğuna inanıyorum” dedi.

Coşkunyürek sözlerine şöyle devam etti: “Böyle bir gecede sizlerle birlikte olmanın gurunu yaşıyorum. Öncelikle her birinize şu teşekkürü bir borç biliyorum. Bolu’nun bir değeri olan Boluspor’a toplumun her kesiminin esnafının, tüccarının, sanayicisisinin, ticaret adamını ve her kesiminden insanlarımızın sahip çıktığını görmüş olmam ve sizlerin burada Boluspor için bulunuyor olmanız her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Boluspor bizim değerimiz. Boluspor markamız buna sahip çıkmamız lazım. Her şey Boluspor için, her şey Bolu için. Boluspor kurulduğu yıldan bu yana destanlar yazmış, destanlar yazmaya da devam edecek. Yürekten inanıyoruz. Boluspor ile birçok sevinci, üzüntüyü birlikte yaşadık. Ama inşallah daha güzel heyecanların daha güzel günlerin yakın olduğuna inanıyoruz. Ben Necip Çarıkcı kardeşimize ve ekibine başarılar diliyorum. Bugüne kadar Boluspor emek vermiş bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bizlerde bulunduğumuz mevkilerde, makamlarda Boluspor için ne yapılması gerekiyorsa, her zaman Boluspor’un yanında olduğumuzu bilmenizi isterim. Boluspor’a daha fazla katkı ve destek vermeye devam edeceğiz. Boluspor’un bir uçağa ihtiyacı olursa, onu da çözeriz. Ama inşallah o uçağın ineceği havaalanını inşaatını gerçekleştirelim. Ondan sonrada Bolusporumuza o uçağı hediye etmiş olalım.”

“BİRLİĞİNİZ DAİM, BOLUSPOR ŞAMPİYON OLSUN”

Gecede son olarak söz alan Bolu Valisi Aydın “Baruş; Boluspor, Bolu için çok değerli bir markadır, çok köklü bir markadır. 52 yıllık bir maziye sahip olan Boluspor, diğer kulüplere de örnek olmuştur” dedi.

Baruş sözlerine şöyle devam etti: “Boluspor’a gönül verdik. Öncelikle Bolu’da görmüş olduğum birlik beraberlik karşısında son derece duygulandığımı belirterek sözlerime başlamak istiyorum. Boluspor Bolu için çok değerli bir markadır. Ve çok köklü bir kulüp. 52 yıllık mazisi var. Bu mazi içerisinde Türkiye’deki diğer kulüplere örnek olmuştur. Gerek yöneticiler gerek futbolcularıyla. Birinci ligde de alnının akıyla uzun yıllar mücadele ettik. 25 yıllık bir Süper lig özlemimiz var. Ancak başarıları değerli olan azlık içerisinde elde ettiğimiz başarılardır. Yoksa her türlü maddi desteği arkanızda bulup başarı elde edersiniz ama o başarıda gönüller, kalpler hep aynı olmadığı oradan haz alamazsınız. Önemli olan büyük güçlükler içerisinde, ama birlik beraberlik halinde el ele vererek başarı elde etmektir. İşte Boluspor tarihi içerisinde bunu başarmış bir kulüptür. Biz bununla gurur duyuyoruz. Boluspor, aynı zamanda Bolu’da spor sevgisini gençlerimize aşılayan kulübümüzdür. Bugün gururla söylemeliyiz ki Bolu yetiştirmiş olduğu gençleriyle gerek sporcu sayısı bakımından gerekse genç sporcuların elde ettiği başarılarıyla Türkiye 7.sidir. Bolu bugün kazanmış olduğu spor tesisleriyle Türkiye’nin spor kendi olma yolunda adaydır. Karaçayır spor tesislerimiz ve bu yıl yapımı başlanacak spor tesislerimiz ile birlikte sporun her branşında gençlerimizi yetiştirmeye devam edeceğiz. Gençlerimizin spor sevgisi arttıkça Bolu’nun alt yapısı güçlenecek ve Türkiye sporuna hediye edeceğimiz çok değerli gençler yetişecek. Boluspor yönetimiyle ve dengeli mali yapısıyla TFF 1.lig takımları arasında gerçekten örnek gösteriliyor. Mütevazı bütçesiyle ama o bütçenin arkasında dimdik duran birlik duran esnafı ve işadamıyla örnek bir kulüp ve örnek bir şehirdir. Boluspor bu birlik beraberliği ve bu desteği devam ettirdiği sürece önümüzdeki yıllarda mutlaka hedeflediği başarıya ulaşacaktır. Sizlerle birlikte olmaktan dolayı mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Teknik heyetimize ve futbolcularımıza önümüzdeki haftalarda başarılar diliyorum. Önümüzdeki yıllarda süper ligde alnının akıyla mücadele vereceğine inanıyorum. Her zaman gönlünü Boluspor ile birlikte tutan Bolululara yürekten teşekkür ediyorum. Birliğiniz daim, Boluspor şampiyon olsun.”

Konuşmaların ardından, Boluspor'a katkıda bulunanlara plaket takdim edildi.

 

BOLUSPOR’DAN BİRLİK VE TEŞEKKÜR GECESİ
BOLUSPOR’DAN BİRLİK VE TEŞEKKÜR GECESİ
BOLUSPOR’DAN BİRLİK VE TEŞEKKÜR GECESİ
BOLUSPOR’DAN BİRLİK VE TEŞEKKÜR GECESİ
BOLUSPOR’DAN BİRLİK VE TEŞEKKÜR GECESİ
BOLUSPOR’DAN BİRLİK VE TEŞEKKÜR GECESİ
BOLUSPOR’DAN BİRLİK VE TEŞEKKÜR GECESİ
BOLUSPOR’DAN BİRLİK VE TEŞEKKÜR GECESİ
BOLUSPOR’DAN BİRLİK VE TEŞEKKÜR GECESİ
BOLUSPOR’DAN BİRLİK VE TEŞEKKÜR GECESİ
BOLUSPOR’DAN BİRLİK VE TEŞEKKÜR GECESİ
BOLUSPOR’DAN BİRLİK VE TEŞEKKÜR GECESİ
BOLUSPOR’DAN BİRLİK VE TEŞEKKÜR GECESİ
BOLUSPOR’DAN BİRLİK VE TEŞEKKÜR GECESİ
BOLUSPOR’DAN BİRLİK VE TEŞEKKÜR GECESİ
BOLUSPOR’DAN BİRLİK VE TEŞEKKÜR GECESİ
BOLUSPOR’DAN BİRLİK VE TEŞEKKÜR GECESİ
BOLUSPOR’DAN BİRLİK VE TEŞEKKÜR GECESİ
BOLUSPOR’DAN BİRLİK VE TEŞEKKÜR GECESİ
BOLUSPOR’DAN BİRLİK VE TEŞEKKÜR GECESİ
BOLUSPOR’DAN BİRLİK VE TEŞEKKÜR GECESİ
BOLUSPOR’DAN BİRLİK VE TEŞEKKÜR GECESİ
BOLUSPOR’DAN BİRLİK VE TEŞEKKÜR GECESİ
BOLUSPOR’DAN BİRLİK VE TEŞEKKÜR GECESİ

2185 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.3805718421936