BOLUSPOR'UN KALEMİNİ Mİ KIRDILAR?

10 Mart 2014

Adanaspor karşısında Boluspor etkisiz futbolunun kurbanı oldu. Maç boyunca iki takımında çok etkili olamadığı görüldü. Maçın hakkı beraberlikti ama Boluspor’un...

Adanaspor karşısında Boluspor etkisiz futbolunun kurbanı oldu. Maç boyunca iki takımında çok etkili olamadığı görüldü. Maçın hakkı beraberlikti ama Boluspor’un 1 puanı adeta çalındı ve Rakip Adanaspor’a 2 puan hediye edildi.

Maçın en dikkat çeken unsurlarından birisi Boluspor ceza alanına gelen her yan topa Veli kızılkaya vurdu. Cemile karşı veli çok bariz bir üstünlük kurdu.

Boluspor bu gün takım olarak çok iyi futbol ortaya koymadı ama Abdülkadir 46 dakikada bariz pozisyonda golü atabilseydi galibiyet içten bile değildi.

Maçın hakemi Hüseyin Göçek bu ülkenin önemli hakemlerinden. FİFA Kokartını göğsünde taşıyor ve Uluslar arası düzeyde görev yapıyor. Bu günkü maçta çaldığı penaltı çok ilginç. Öncelikle Adanaspor un pozisyonun içerisindeki oyuncusu İzzet’in hakem düdük çaldıktan sonraki yüz ifadesi her şeyi ortaya koyuyor. Hakem Penaltıyı gösterince İzzet bile şaşkın durumda. Öncelikle Hüseyin GÖÇEK penaltıyı geç çaldı. Yanlışımı düşünüyorum acaba diye içimden geçiyor, İnşallah yanlış düşünüyor yanlış hissediyorumdur. Yılarca yaptığım hakemlik ve gözlemcilik tecrübeme göre Hüseyin GÖÇEK penaltı çalmak için sanki Adanaspor’lu oyuncuların ceza sahasına girmelerini bekliyordu. Yani önceden kafasında bazı şeyleri kurmuş gibi bir havası vardı. Nedir penaltının tanımı savunma oyuncusu tarafından topun oyunda olduğu bir anda caza alanı sınırlayan çizgiler içerisinde 10 kusurlu hareketten birisini yapılırsa hakem penaltıya hükmeder der; Kural kitabı. Hakem hocaları da hakemlerin kolay serbest vuruş(Faul) vermemeleri için caza alanı içerisinde veremeyeceğin serbest vuruşu ceza alanı dışında da vermeyeceksin derler. Yani aslında hakemler ceza alanı dışında daha kolay düdük çalarken benzer pozisyonlarda ceza alanı içerisinde penaltıya hükmedemez. Ama bu gün tam tersi oldu. Hüseyin GÖÇEK Boluspor aleyhine verdiği pozisyona benzer pozisyonlara ceza alanı dışında düdük çalsa herhalde maç oynanamazdı. Ben Hüseyin GÖÇEK’İ tanımam Engin KORUKIR gibi ona da kefil olamam belki Engin hoca iyi tanıyordur. (Sevgili Engin hocam aman dostunu düşmanını iyi tanı.) Bu sezon Boluspor hakem kararları ile o kadar çok puan kaybetti, o kadar komik hakem hataları gördük ki İster istemez bu bizi karamsarlığa itiyor. Benim daha önceki yazılarımda da sıkça yazdığım gibi Yıldırım Demirören Federasyonu ve Zekeriya Alp Merkez Hakem Kuruluna zerre kadar güvenim yok. Her türlü plan yapılmış olabilir. Bu nedenle zaman zaman Boluspor adına karamsarlığa kapılıyorum. Kulüp başkanı ve yönetimin yarın sabah Yıldırım Demirören’den önce Bolusorun hakkının hesabını sormak için Federasyonun kapısında olmaları gerek.

Benim kişisel inancım Bu takımın küme düşmeyeceği ve ilerleyen haftalarda gerekli puanları fazlası ile alacağı yönünde.

Herkese iyi haftalar.

 

1759 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.085196971893311