Bu İş YÜREK İşi

22 Nisan 2013

Boluspor deplasmanda haftanın son karşılaşmasında MKE Ankaragücü deplasmanında puan ve puanlar aramak için gitti. Ev sahibi takım yaklaşık 30 dakika 10 kişi...

Boluspor deplasmanda haftanın son karşılaşmasında MKE Ankaragücü deplasmanında puan ve puanlar aramak için gitti. Ev sahibi takım yaklaşık 30 dakika 10 kişi oynarken Boluspor 90+'da kalesinde gördüğü gol ile lig'de noktayı koymuş oldu.

Teknik  patron Oğuz Çetin MKE Ankaragücü karşısında 4-2-3-1 sistemi ile maça başlarken farklı bir onbir ile yer alırken Çetin Eser Altın, Hakan Arslan, Jımmy Dıxon,  Ali Güzeldal, Serge Pacome Djıehoua, İskender Alın, Cihan Yılmaz , Barbaros Bahadır Barut, Wılfrıed Dalmat ,Savaş Yılmaz,  Gençer Cansev isimlerine şans verdi. Yedeklerde ise : Beycan Kaya, Muhammet Özdin, Mehmet Can Işık, Vedat Budak, Aydın Çetin, Emre Kılınç, Alp Ergin 18 kişilik kadro içinde yer alan diğer isimler oldu.

Boluspor maçın başında kontrolü bir oyun sergilerken ilk atağında ark arka ya çektiği şutlar ile pozisyon bulmaya çalıştı. Özellikle Ali Güzeldal'ın 7. Dakikada kale önünde vurduğu top az farkla dışarı çıkarken Boluspor mutlak bir golden oldu. Djıehoua sık sık kanatlara gittiği ve kanatlarda yer değiştirirken öne basan bir oyun sergilediği gözlerden kaçmadı. Ev sahibi takım topu kaptığı anda Boluspor defansa çekilirken ilerde sadece Djıehoua kalırken Boluspor kontra ataklarla pozisyon bulmaya çalıştı. Ev sahibi takımdan Kaan'a yapılan faul atışı sonrası Ankaragücü serbest atış kazanırken Kaan'ın vurduğu topu Eser mükemmel bir kurtarış yaparken gole izin vermedi. Bu pozisyonun hemen devamında Boluspor geliştirdiği atakta İskender ile pozisyon bulurken top farklı bir şekilde auta çıktı. Boluspor'dan Wilfret Dalmat 22. Dakikada sarı kart görürken karşılaşmanın da ilk kartını gören oyuncu oldu. Ankaragücü Teoman ile tehlikeli ataklar geliştirirken Eser ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu dışarı atınca Boluspor rahat bir nefes aldı. Boluspor ilkyarının son on dakikasına yaklaştığı anlarda daha fazla adamla çıkmaya başlarken Ankaragücü adına da tehlikeli atakların gelmesini engelleyemiyor. Orta sahada 3 oyuncuda önde kalırken defans 1'e1 kaldığı pozisyonlarda ev sahibi takım adına tehlikeli ataklar gelmesi dikkatlerden kaçmadı. İlk yarının sonlarında Boluspor Dalmat ile kontra atağa çıkarken Ankaragücü'nden Mehmet faul yapınca karşılaşmada ikinci sarı kartı gören oyuncu oldu. İlk yarıda gelişen pozisyonlarda gol sesi çıkmadı.

Boluspor ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Oğuz Çetin ikinci yarıda Wilfred Dalmat'ı oyun dışına alırken yerine Alp Ergin dahil oldu. İkinci yarının başlarında Boluspor yine kontrollü bir oyun ortaya koyarken orta alanda sık sık top kayıpları dikkatlerden kaçmadı. Orta saha mücadelesinde Barbaros topla buluştuğu anda Ankaragücü'nden Kaan sert bir faul yaparken karşılaşmanın hakemi Koray Gencerler kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. Bu pozisyonda sakatlanan Barbaros oyun dışına alınırken yerine Emre Kılınç oyuna dahil olan oyuncu oldu. Emre oyuna girdikten hemen sonra Ali Güzeldal'ın geliştirdiği pozisyonda derinlemesine atılan topu aldı. Ceza sahası çizgisine kadar gelen Emre acele dince vurduğu top çok farklı bir şekilde auta çıktı. Boluspor 10 kişi kalan ev sahibi karşısında sık sık orta alandan kazandığı toplar ile baskı kurmaya çalışırken özellikle derinlemesine paslar ile pozisyonlar bulmaya çalıştı. Oğuz Çetin karşılaşmanın son 20 dakikasına 3. Oyuncu değişikliğini yaparken İskender Alın'ın yerine Aydın Çetin'i oyuna alarak gol yollarında başarılı olmaya çalıştı.  Ankaragücü Timur ile tehlikeli ataklar bulurken kalede devleşen Eser gole izin vermedi. Boluspor'da Ali Güzeldal ceza sahasına girdiği anda yerde kalırken karşılaşmanın hakemi faul olarak değerlendirmedi ve aldatmaya yönelik hareket gerekçesi ile Güzeldal'a sarı kart gösterdi. Maçın son dakikalarına doğru Boluspor baskı kurmaya çalışsa da sık sık defansta açıklar vermeye başladı. 10 kişi karşısında gol arayan Boluspor 90. Dakikada Gökhan Erdoğan ile kalesinde golü gören taraf oldu.  Kazanılan korner atışında Gökhan kafa ile topu Boluspor kalesine gönderirken ön direkte bekleyen Hakan müdahale etmeyince ve maçın baçından beri yaptığı kurtarışlar ile kalesini gole kapayan Eser sadece topun ağlara gidişini izledi.  Son dakikada kalesinde gördüğü gol ile Boluspor 2012-2013 sezonuna da resmen noktayı koymuş oldu.


2071 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.062984943389893