Bu Şavaş ta bizim yanımızda olun

24 Şubat 2011

Boluspor'un Teknik Direktörü Levent Eriş hafta başında başlayan idman izleme yasağı ile alınan iki mağlubiyet sonrası yapılan eleştirileri değerlendirdi. Bu kararı bir "yasak" olarak...

Boluspor'un Teknik Direktörü Levent Eriş hafta başında başlayan idman izleme yasağı ile alınan iki mağlubiyet sonrası yapılan eleştirileri değerlendirdi.



Bu kararı bir "yasak" olarak değerlendirilmemesi gerektiğini, özellikle basına karşı yapılmış bir çalışmanın olmadığını belirten Eriş, artık zorlu bir savaşa girdiklerini 9 takımın şampiyonluk kovaladığı bir ligde bunu başka anlamlara çekilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Kalan 12 maç öncesi problem ve sıkıntı olmaması için camia olarak daha dikkatli olmaları gerektiğini belirten Eriş taraftarına verdiği mesajda ise kendilerine inananları mahçup etmeyeceklerini belirtti. 

Diyarbakırspor maçı ile birlikte bir çıkışa geçeceklerini belirten tecrübeli teknik adam, zorlu virajda her puanın önemli olduğunu vurguladı.


İşte Levent hocanın basına verdiği önemli açıklama
 

'Yönetim kurulundan talepte bulunduk'

 

Yönetim kurulumuzdan 3-4 hafta süreyle basınımızdan ve dışarıdaki misafirlerimizden gizlenme adına, dış dünyaya kapanma adına, yapacağımız bir takım taktiksel ve konsantrasyon adına değişikliklerle ilgili, ligin bu en kritik haftalarına girdiğimiz bu bölümde kendilerinden böyle bir izin talep ettik. Yönetim kurulumuzdan da böyle bir talepte bulunduk. Dedik ki 'Sevgili basınımızdan böyle bir ricada bulunuyoruz, iyi niyete istinaden onların haber alma özgürlüklerini de kısıtlamıyoruz. Haftanın belli bir günü gelecekler ve haber alma ve haber özgürlüğü adına insanlara birşeyler aktarma adına, bu özgürlüklerini de kısıtlamadan imkânlar tanıyacağız' dedik.

 

 

12 Karşılaşma  için savaş ilan ettik'

 

Bu uygulamayı biz sezon başında da yapmıştık, ama sezon başından sonraki bölümde kaldırdık. İnsanların anlamak ve bilmek istemediği şu herhalde. Sezon başı yaptığımız uygulamada takım yeni oluşmuş bir takımdı ve birbirlerini tanıma süreci vardı. Birbirlerini tanımayan ve anlamayan insanların hata yapma lüksleri çok fazlaydı. O yüzden sezon başında böyle bir uygulamayı gerçekleştirip takım, takım olma adına bütün özelliklerini kazanınca bu uygulamadan basınımızda dahil olmak üzere hep beraber olma adına vazgeçtik. Bu tamamıyla alınmış olan iyi niyetten kaynaklanan ve takımın birlikteliğinden en ufak bir problemin olmadığını gösteren bir tabloydu. Fakat şu girilen haftada yönetim kurulumuzdan böyle bir talepte bulunduk. Dedik ki ' 3-4 hafta ne olur. Biz basınımızdan böyle bir ricada bulunalım. Dış dünyaya kapanalım. Hiç kimse bizimle ilgili haberleri almasın. Rakiplerimiz bizimle ilgili haberlere biraz uzak dursun. Bizim sitelerimiz takip edilen bir site. Boluspor takımı takip edilen bir takım. O yüzden de sitelere girip, gazetelere girip, mutlaka ve mutlaka Boluspor'da kim oynadığı, ne oynayacağı, kimin sakat olduğu, hangi taktikle oynayacağı ile ilgili bir takım dış dünyaya kapatılma adına alınmış bir karardır bu. Taktir ederseniz ki ligin en kritik haftaları başladı. Artık son çeyreğe giriliyor. Bu son çeyrekte de mutlaka ve mutlaka Boluspor'un yakalamış olduğu bir 2 haftalık sıkıntıyı üzerimizden atmamız gerekiyordu. Bu sıkıntıyı üzerimizden atmamız adına yani 'savaş' ilan ettik. Lütfen sizde bize ön ayak olun, sizde bize bu konuda destek olun, hep beraber Boluspor'un şampiyonluğu için mücadelemizi sürdürelim. Olay tamamen bundan ibarettir.

 

 

'Bu takımın gerçek sahibi taraftardır, yönetimdir'

 

Biz tabiî ki yönetim kurulumuzla ilgili yönetim kurulumuzun da antrenman sahasına giremeyeceğiyle ilgili bir takım söylemler gerçekleşmiş. Bu benim haddime düşmüş bir şey değildir. Bu takımın gerçek sahibi taraftarıdır ve yönetim kuruludur. O yüzden de biz bir teknik adam olarak nerede durmamız gerektiğini, ne kelimeler sarf ettiğimizi iyi biliriz. İlk defa Boluspor'u çalıştırmıyorum. Dolayısıyla da elbette ki Boluspor taraftarına da ve yönetim kuruluna da saygı duyacak bir takım yarattığımızı da sanırım göstermekten dolayı mutlu olduğumuzu düşünüyorum. Çünkü hem taraftarına saygı duyan bir takım seyrediyorsunuz, hem yönetimine, hem de basınına saygı duyan bir takım izliyorsunuz. Bu takımı yaratmaktan gurur duyduğumuza her zaman ifade ettim. Dolayısıyla şu güne kadar takımımızın içinde en ufak bir sorun yokken, takımın dışındaki her sorunla uğraşma ihtiyacı maalesef duyduk. Ama biz takım olmaktan ve takımımızı hedefe götürmek adına bu mücadeleden yılmayacağız.

 

'Basına ve hiçbir kimseye dünyamızı kapatmadık'

 

 

Bir takım eksiklerimiz var. Şuanda Diyarbakırspor maçına hazırlanıyoruz. İkinci devre maalesef talihsiz sakatlıklar yaşadık. Bu talihsiz sakatlıklar yüzünden de oyun formatımızda zaman zaman değişiklikler yaptık. Bu değişikliklerden ötürü, hazır olamayan kardeşlerimizin de, sakatlıklarımızın da, cezalılarımızın da olmasından dolayı eksik yapılanmayla çıktık. Tabi taktir ederseniz sonuç her şeyden önce gelir. Biz bu iki haftalık süreyi mağlubiyet ile kapattığımız için sonuç her zaman haklıdır. Kazansanız da kaybetseniz de sonuç her zaman haklıdır. O yüzden haklı bulduğumuz her konuda insanları eleştirme hakkına sahip bulmuyoruz kendimizi. Bizim görevimiz bu takımı, en iyi yerlere getirebilmek ve şampiyonluk iddaasının içersinde tutabilmek. Lider olacağımız bir haftayı maalesef iki mağlubiyetle 8.sırada tamamladık. Nasıl bir lig yaşadığımızı anlatmama gerek yok sanırım sıralamaya bakınca. O yüzden biz de böyle bir süreci, atlatacağımızı savaş ilan ettiğimiz bu 3-4 haftalık süreçte, birazda sizlerin özverisiyle ve desteği ile sanırım istediğimiz hedefe daha kolay ulaşacağımızı düşünüyorum. Tamamen niyetimiz budur. Tamamıyla niyetimizin bu olduğunu anlamanızı rica ediyorum. Hiçbir zaman hiçbir basına ve hiçbir kimseye dünyamızı kapatmadık sadece konsantrasyon adına almış olduğumuz bir karardır.

 


' Şampiyon olmayacağımıza inanmasam burada durmam '

 


Tabiki son iki haftaya girmeden önceki bölümde camia müthiş elektriklenmişti, müthiş bir havaya girmişti. Taraftarımızın inancı sonsuzdu. Ama son iki haftada hiç istemediğimiz, oyun olarak Tavşanlı Linyitspor maçının ilk devresini çıkartıyorum. Ama ikinci devresiyle Samsunspor müsabakasının sanırım çok kötü oynamadığımızı düşünüyorum. Ve bu anlamda taraftarımızın umutsuzluğa kapılacak bir takımı olmadığını söylemek istiyorum. Elbette ki futbolda her netice var. Bu neticelerden bir tanesini maalesef Samsunspor maçında aldık. Hakettiğimiz bir mağlubiyet değildi. Ama taraftarımız şunu bilsin, ben her zaman gerçekleri dile getiren bir kişiliğe sahibim. O yüzden de Boluspor takımının şampiyon olmayacağına inanmasam burada durma şansım yok. Bunu herkesin bilmesini istiyorum.

 

 

'Biz Takımımıza İnandık Transfer yapmadık '

 

Bu takım sonuna kadar şampiyonluk mücadelesini yapacaktır. Ama takdir ederseniz ki 9 takım şuanda inanılmaz bir şekilde şampiyonluk mücadelesi veriyor ve herkes önemli bir ekonomi yapılanma içersine girdi. Önemli transferler yaptı. Biz takımımıza inandık. Devre arası en büyük eleştirilerden bir tanesi bu olduğunu düşünüyorum. Lütfen insanların şunu bilmesini istiyorum. Bizim takımımızın ihtiyacı olduğuna inansaydık. İhtiyacı olduğu taraftar vardı. Bu taleplerde de bulunduk. Ama maalesef ki görüşme yaptığımız kişilerin talepleri çok farklı oldu. Bizde buna istinaden kulübümüzün ekonomik anlamda hiçbir zarar görmemesi adına bu taleplerden vazgeçtik. Maalesef iki haftada çok ciddi sakatlıklar yaşadık. Geçen hafta Erdem, Ferhat ve Gökhan hiç antrenman yapamadan Samsunspor maçına çıktılar. Yaser'in olmayışı tabi oyun formatımız da tamamen bizi değişikliğe itti. Bunlar bahane değil, ama bir takım da dişlilerden bir tanesi koptuğunda maalesef ki dişlimizin bir tanesini kaybettik. Yaser'in yokluğumu bizi mutlaka ve mutlaka etkilemiştir ama önümüze engel değildir. Bu uygulamaya geçiş nedenimiz de taktiksel anlamdaki değişikliklerin biraz daha farklı olması, çünkü bunda iki haftadır başarılı olamadık. Uygulamaya sürdüğümüz taktikte başarılı olamadık. Hücumsal anlamda başarılı olamadık. Pozisyon üretiyoruz ama gol atmakta başarısızız. O yüzden de uygulamaya çalıştığımız düzen maalesef ki bu sizlerden basına rica ediyorum birazcık gizli tutalım bazı şeyleri dememdeki neden buydu. Anlayışınıza teşekkür ediyorum.

 

'Boluspor'un şampiyon olması için terimizin son damlasına kadar mücadelemizi veriyoruz'

 

Taraftarımız asla ve asla hiçbir şekilde bizden umudunu kesmesin. Ben inanan bir kesimin mutlaka ve mutlaka Boluspor'da hep olduğunu biliyorum ve Boluspor takımını canı gönülden desteklediğini biliyorum. Lütfen hiç kimse boş işlerle uğraşmasın, lütfen Boluspor'dan büyük hiç kimsenin olmadığını bilsin. Biz sadece burada gelip geçiciyiz. Biz burada Boluspor'un şampiyon olması için terimizin son damlasına kadar mücadelemizi veriyoruz. O yüzden biz Boluspor'a hizmet etmekten onur duyuyoruz. Görevimiz bittiği zaman şapkamızı önümüze koyarız, nerde yanlış yaptığımızı ve nerde fazla yaptığımızı da biliriz. Ama şu süreçte 3-4 haftalık süreçte şampiyonluk yolunda kimse engel olmasın. Kimse Boluspor takımının oyuncularını yerden yere vurmaya çalışmasın. Şunu lütfen insanların bilmesini istiyorum. Felaket tellallığı yapmasın. İnsanları yanlış yönlendirmeyelim.

 

 

'Görmek İstemeyenler Malesef Görmek İstemiyor '

 

Alt yapısından üste yapısına kadar çok şeyiyle farklı. Ama bunu görmek isteyenler görüyor sadece. Görmek istemeyenler maalesef görmek istemiyor. Bugün hiç kimse alt yapıdan gelen oyuncuklardan bahsetmiyor. Boluspor'un geleceği kurtuldu. Bunu hiç kimse konuşmuyor. Konuşmasın çünkü biz bir söz verdik. Bu takım şampiyon olunca, o zaman onlarda görünür. Her şeyde görülür. Problemlerden arınalım, problem yaratmaya çalışmayalım, sorunu çözmeye çalışalım. İki haftadır sorun vardı biz bu sorunu çözmeye çalışıyoruz. Sorunun bir parçası değil, çözümün bir parçası olalım. Bizde sorun yok sadece iki haftadır skor'a yansıyan bir sıkıntı var. Ama sorun yok.

 

 

2306 kez okundu.

3 yorum yapılmış
  • bolulu murat
    24 Şubat 2011 • 15:10
    her zaman hocamız ve futbolcu kardeşlerimizin yanındayız sizlerde bunu bilin bu bilinçle oynayın.sizlere bu zamana kadar olmayan bir inançla inandık ve güvendik sizden tek beklentimiz yüreginizi sahaya koyun.gerisi teferruattır.
  • Remzi KIRICI
    24 Şubat 2011 • 15:40
    Sayın hocam eğer antremanlara basın mensubu, seyirci, meneşer, gözetmen vb. kişiler alınmadığında başarılı olacaksak, LÜTFEN bu yasak 3-4 hafta için değil, lig sonuna kadar olsun, bizler razıyız. Bizim önemli maçlarımız Diyarbakır, Karşıyaka maçlarından sonraki Denizli, K.Erciyespor, Orduspor vb. maçlarımızdır. Antremanları- çalışmaları izleme yasağı lig sonuna kadar devam etsin.
  • bolulu ismail
    25 Şubat 2011 • 08:58
    Destek zor zamanlarda gereklidir. Yoksa işlerin iyi iken herkes yanındadır. Gerekirse sezon sonuna kadar antremanlar kapatılsın. Sonu inşallah güzel biter.

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.83415699005127