Bu Sayı Bolu'ya Yakışmıyor

18 Şubat 2015

Boluspor kulübü başkanı Savaş Abak, her hafta Köroğlu TV ekranlarında yayınlanan ‘Serbest Vuruş’ programının canlı yayın konuğu oldu. Abak, Köroğlu Televizyonu Spor Müdürü Mustafa Özkan ve İlhan Özdemir’in sorularını yanıtladı. Kulüp Başkanı Savaş Abak, programda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Abak; “Benim en büyük artım, hepsi benim arkadaşım. Ben ondan çok rahatım. İyi günümde yanımdalar, kötü günümde yanımdalar. Orada benim birçok arkadaşım var, yönetim olarak çok rahatım. Başkanın yapacağı görevler var, yöneticinin yapacağı görevler var. Böyle bir yönetim bir daha denk gelmez. Benim her zaman arkamdalar. Kimse kendi cebinden 50 Bin TL bağış yapmaz. Herkese deplasman yazdım. Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören sağ olsun bizlere ekstradan 500 Bin TL verdi. Spor Bakanımızda sağ olsun geçen sene 700 Bin TL yardım yaptı. Bu sene bizim ekstradan 1 Milyon Türk Liramız oldu.” şeklinde konuştu.

HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ

 

KULÜBÜMÜZÜN İÇİNDE ÇOK DÜZGÜN BİR AİLE ORTAMI VAR

Boluspor kulübü başkanı Savaş Abak, programın ilk bölümünde kırmızı beyazlıların ikinci yarıda oynadığı karşılaşmaları değerlendirerek şunları dile getirdi: “ İkinci yarıya iyi bir başlangıç yaptık. İlk yarının son maçı olan Orduspor maçıyla başladık. Herkesin beklediği kolay bir maçtı. 3-1’lik bir galibiyetle 3 puanı aldık. Orduspor genç bir takım, ne yapacağı belli olmayan bir takım. Biz başardık. İkinci yarıya 3 puanla başladık. Kulübümüzün içinde çok düzgün bir aile ortamı var. Bizim belkide başarımızın sırrı bu. Futbolcuların arasında çok büyük yaş farkı yok. İçerisi iyi, hocamız iyi. Biz orada bazı değişikliklerde yaptık.”

 

RAKİP TAKIM 3 PUAN İÇİN GELMEMİŞ, 1 PUANA RAZIYDI

Kırmızı beyazlıların geçen hafta oynanan Samsunspor maçına mutlak 3 puan parolasıyla çıktığını ifade eden Abak şöyle konuştu: “Samsunspor maçına ben %80-%90 yeneriz diye çıktım. Yine şansımıza Pazar günü yağmur başladı. Sahamız çok ağırdı. Biz iyi sahalarda güzel top oynuyoruz. Geçtiğimiz günlerde Federasyondan rica ettim. Bizim maçlarımızı gece maçı vermeyin dedim. Hava soğuk. Bizim ideal saatimiz 13.30’dur. Bir önceki hafta Samsun- Alanya maçını izledim. Samsun 60 ve 70’inci dakikalardan sonra yoruluyor. Bizim kadar diri bir takım değil. Bizim kadar güçlü bir takım değil. Şansımız artık olacak. Elektrikler kesildi, hızımız kesildi. Rakip avantaj sağladı. Nasip böyleymiş. Rakip takım 3 puan için gelmemiş, 1 puana razıydı.”

 

KERİM ZENGİN BİZİM MADDİ ANLAMDA BİZİ ZORLAYACAKTI

Devre arası yapılan transferler ve yapılamayan transferler konusunda da açıklamalarda bulunan Abak şunları dile getirdi: “ İkinci yarı öncesi bizim için elzem nokta defans bölgesiydi. Luiz ile anlaştık, Ömer ile anlaştık o bölgeyi rahatlattık. Sağ bekimiz iyi ama onun bir tık üstünü istiyorduk. Kerim Zengin iyi bir futbolcu ama bizim maddi anlamda bizi zorlayacaktı. Maddi anlamda bizi zorladığı için onunla anlaşamadık.”

 

BOLUSPOR KULÜBÜNÜN BU KONUDA BİR ZARARI OLMAYACAK

Kırmızı beyazlıların geçtiğimiz sezon Federasyondan verilen 160 Bin TL’lik ceza ile ilgili de açıklamalarda bulunan Abak şöyle konuştu: “ O cezamız onandı. Biz o cezayı ödeyeceğiz. Kulübün bir suçu yok. Geçtiğimiz sene düşme korkusu yaşayan kulüplere bu yatırımın yapılmayacağını şirket kendisi söyledi. Biz onlara gerekli altyapıyı da kurduk. Onlar gerekli yatırımı yapmadılar sonra iki maç için bizlere 160 Bin TL ceza geldi. Bende geçen hafta Federasyondaydım. Biz bu parayı bir şekilde alacağız. Boluspor kulübünün bu konuda bir zararı olmayacak. Bize onun garantisi verildi. Bize bir şekilde o parayı ödeyecekler. Bu cezalar 1-2 takıma da yazıldı. 7-8 bin lira gibi bir rakam. 160 Bin TL ceza yazılan Boluspor kulübünden başka yok herhalde. Biz onun sözünü o zamanda aldık. Federasyonda Passolig konusu tartışılıyor. Taraftarın azalması, seyircinin azalması, bazı taraftarlar ‘biz fişlenmek istemiyoruz’ diyorlar. Aslında alakası yok. Bu yasa olarak çıktı. Bunda bizim yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Ama Passolig satışında da 36 kulübün içinde sondan 5’inciyiz. Boluspor için hiçbir şey yapamıyorsan, sadece bir tane Passolig kartı al.”

 

PTT LİGİNDE 250 BİN TL’NİN ÜSTÜNE OYUNCUYA ÖDEDİĞİN PARA HARAM

Önümüzdeki sene PTT 1’inci ligde uygulanacak olan yabancı oyuncu kontenjanı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Abak şöyle konuştu: “ Önümüzdeki sezon 10 tane yabancı kontenjanımız var. 10 yabancı içinden 5 tanesini oynatabiliyoruz. Ama SSK, Federasyon, stopaj, FİFA borcu, hoca borcu ve futbolcu borcu hiçbir borç olmazsa bu oyuncuları alabileceksiniz. Her takımın alt yapısından A takıma çıkmış 2 tane oyuncusu olmak zorunda. Liglere bakarsak biz varız Gençlerbirliği var Bursa var Altınordu var. Türk oyuncular daha fazla oynarsa prim verilecek. Alt yapıdan belli bir sayıda oyuncu oynarsa onun belli bir rakamı vardı, o rakamın biraz daha üzeri verilecek. Bizim başkanlar olarak şunu yapmamız gerekiyor. Eğer Türk futbolunu biraz daha geliştirmek istiyorsak, bizim oyuncularımızdan daha iyi oyuncular getirmemiz lazım. PTT 1’inci ligde 250 Bin TL’nin üstüne oyuncuya ödediğin para haram. Futbolcu belki 10 milyonluk futbolcudur. Ama bizim gelirlerimiz belli. Bu ligde borcu, harcı olmayan takıma Federasyon yılda 1,4 milyon dolar para veriyor. İç sahada maç kazanırsan 60 Bin TL, deplasmanda maç kazanırsan 70 Bin TL ve berabere kalırsan 50 Bin TL. Aldığın para bu. Zaten bizde primler belli. Ben deplasmanda da yensem, içerde de yensem zaten prime yetmiyor. Başka bir gelirimiz yok ki. Belediye Başkanımız sağ olsun, otoparklarımız var.”

REKLAMLARDAN 1,8 MİLYON GİBİ BİR PARA TOPLADIK

Kırmızı beyazlıların başkanı Abak, otoparklar ve alınan reklamlar konusunda da açıklamalarda bulunarak şunları dile getirdi: “Maraşlı firmayı gönderdik. Geriye dönük yüklü bir alacağımız var. Bizim avukatlar Maraş’a artık yol yaptılar. Çünkü firma Maraşlı bir firmaydı. Bizim oradan yüklü bir alacağımız var. Alma şansımız yok. Ocak ayı itibariyle Bolulu bir firmaya verdim. Peşin dedim. Onlardan belli bir kısmını peşin aldım. Bize yanlış yapma şansları yok. Otoparkları alan firma Boluspor namına da bir nevi hizmet yapıyor. Ocak ayı itibariyle açık otoparklar var. Hamanın oradaki otoparkımız var. Şehir merkezindeki otoparkımız var. İki tane halı sahamız var. Başka bir gelirimiz yok. Ocak ayı itibariyle toplam 70-80 Bin TL gibi bir gelirimiz var. Reklam aldık. Firmaların büyük kısmı verdi. Reklam işi başkan ve yönetim için zor bir iş. Para vermekte zor. Borvo ile bir anlaşma yaptık. Oradan aldığımız 250 Bin TL var. Sağ olsunlar bizleri yalnız bırakmadılar. Çoğu kulübün göğüs reklamı boş. Ama biz yine reklamlardan 1,8 milyon gibi bir para topladık.”

 

BÖYLE BİR YÖNETİM BİR DAHA DENK GELMEZ

Kulüp başkanı Abak en büyük artısının bütün yöneticilerin arkadaşı olduğunun altını çizerek şöyle konuştu: “Benim en büyük artım, hepsi benim arkadaşım. Ben ondan çok rahatım. İyi günümde yanımdalar, kötü günümde yanımdalar. Orada benim birçok arkadaşım var, yönetim olarak çok rahatım. Başkanın yapacağı görevler var, yöneticinin yapacağı görevler var. Böyle bir yönetim bir daha denk gelmez. Benim her zaman arkamdalar. Kimse kendi cebinden 50 Bin TL bağış yapmaz. Herkese deplasman yazdım. Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören sağ olsun bizlere ekstradan 500 Bin TL verdi. Spor Bakanımızda sağ olsun geçen sene 700 Bin TL yardım yaptı. Bu sene bizim ekstradan 1 Milyon Türk Liramız oldu.”

 

VALİ’NİN VE BELEDİYE BAŞKANININ DA BİNERCE İŞİ VAR

‘Benim en samimi olduğum başkan Adana Demirspor’un başkanı Selahattin ağabeydir’ diyen Abak sözlerine şöyle devam etti: “O da bana her şeyini söyler. Ama bir firmadan otobüs alıyor. Osmanlıspor’u yeniyor Belediye Başkanının koluna giriyor, 2-3 milyon tl alıyor. Tamam, biz Adana değiliz. Boluspor sadece Boluspor başkanının, Boluspor yöneticisinin, Vali’nin, Belediye Başkanının takımı değil. Vali’nin ve Belediye Başkanının da binerce işi var. Biz işin içinde olduğumuz için bizleri şu an ilgilendiren sadece Boluspor. Adamların tek derdi tasası Boluspor kulübü değil. Sonuçta bu şehrin takımı.”

 

BİRAZ DAHA İLGİNİN ALAKANIN ARTMASI LAZIM

Kırmızı beyazlıların başkanı Abak, spor çok anlamadığının ancak yöneticilik kabiliyetinin olduğunu belirterek şunları dile getirdi: “Ben spordan çok anlamayabilirim ama yöneticilik kabiliyetim iyidir. Benim ve yönetici arkadaşlarımın başkanlık gibi bir egomuz yok. Biz bu yönetimden daha iyi yönetiriz diyen varsa buyursun gelsin. Ama bedava başkanlık bedava yöneticilik devri bitti. Olması gereken bu. Benim zerre egom yok. Yöneticilerin büyük kısmı ben varım diye var. Hepsi benim arkadaşım. Hepsi sağ olsun. Hiç biri beni kırmadı. Ben Boluluyum. Yaşım 37. Ben bu şehirde yaşayacağım. Babam burada. Benim en dar yanımda 67 yaşındaki babam, ‘Oğlum dik dur. Sıkıntı yok. Para bir şekilde kazanılır.’ Diyorsa artık Bolu halkı da bir zahmet sahip çıksın. Sahip çıkılmıyor demiyorum. Ama biraz daha ilginin alakanın artması lazım. 3 maç almışım üst üste, Passolig sayımıza bakın 2200. Bir heyecan da geldi.”

 

MEKÂNLARI CENNET OLSUN

Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Boluspor’un efsane isimlerinden İbrahim Çelik ve menfur saldırı sonucu katledilen Özgecan Arslan ile ilgili de duygularını paylaşan Abak, şunları dile getirdi: “Boluspor’da futbol oynamış, Boluspor’da kaptanlık yapmış bildiğim kadarıyla Boluspor’da oynamamış, yöneticilik yapmış, genel kaptanlık yapmış bir ağabeyimiz İbrahim Çelik, Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Ve Tarsus’ta menfur bir saldırı sonucu yitirdiğimiz Özgecan Arslan’ı kaybetmenin Türkiye olarak derin üzüntüsü içerisindeyiz. Bazen diyorsun ki, bu kadar basit mi? Adamlık bu mu? Akla hayale alınmayacak bir şey ama Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına da sabır diliyoruz. Türkiye ayağa kalktı. “

 

O DA ARTIK BİZİM TAKDİRİMİZ OLSUN

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir yemek ile ilgili de soruyu cevaplandıran Savaş Abak şöyle konuştu:  “Basın ile hiç alakası yok. Bana 1-2 gün önceden haber verdiler. Kebap 14’ün sahibi Erkan, bizim tanıdığımızdır. ‘Başkanım yemek yiyeceğiz. Gelirmisin’ dedi. Hoca’da var dedi. Gelirim dedim. Gazeteci arkadaşlarda vardı. Menajer konusu da açıldı almayı düşünmüyorum dedim. O da artık bizim takdirimiz olsun. Sezon sonuna kadar menajer almayı düşünmüyoruz. Ortak aldığımız bir karardı. Ufak tefek sıkıntımız vardı. O sıkıntılar aşılırsa olur, aşılmazsa olmaz. Aşılamadı. Menajer Arhan ile bir sıkıntımız yoktu. Boluspor’a sonuçta hizmet verdi.”

BOLU’DAKİ İŞ ADAMLARINA BU DEPLASMANLARDA BİZLERE YARDIMCI OLMALARINI İSTİYORUM

Ligin sonuna kadar 8 tane deplasman maçlarının kaldığını işaret eden Abak, Bolu’daki iş adamlarının desteklerini beklediklerini ifade ederek şunları dile getirdi: “Bu sezon kalan 8 tane deplasmanımız var. Deplasman konusunda maddi anlamda birazcık sıkıntılıyız. Çünkü yöneticilerin büyük kısmına deplasmanları verdik. Bazı iş adamları da sağ olsun destek verdi. Mesela ilk deplasman maçımız olan Antep maçını Abdullah Alemdar sağ olsun tek başına aldı. Ağır da bir deplasmandı. 8 deplasman maçımız kaldı. Ben buradan Bolu’daki iş adamlarına bu deplasmanlarda bizlere yardımcı olmalarını istiyorum.”

 

HİÇ YOKTAN BUCA MAÇINDA 5000 TANE PASSOLİG KARTIMIZ OLSUN

Bolu olarak artık bir karar verilmesi gerektiğini ifade eden Savaş Abak sözlerini şöyle tamamladı: “Söylenecek aslında çok şey var. Bizim öncelikle bir karar vermemiz lazım. Biz, Bolu şehri ne istiyor, Boluspor taraftarı ne istiyor, biz ne istiyoruz. Boluspor’a ne kadar destek veriliyor? Bundan sonra ne kadar destek verilecek? Savaş Abak ve yönetimi sadece kendi dönemini mi düşünüyor? Yoksa Boluspor’da kalıcı başarılar sağlamak için mi Boluspor’un geleceğini mi düşünüyor? Çok ince noktalar var. Bizler sadece kendi dönemimizi hesaplasaydık, kendi tesisimizde yaptığımız şeyleri yapmazdık. Boluspor taraftarı hiçbir şey yapamıyorsa, sadece 1 tane Passolig kartı alsın. Hiç yoktan Buca maçında 5000 tane Passolig kartımız olsun. Boluspor halkın takımı. Herkesin ufak bir şekilde Boluspor’a el atması lazım.”

2412 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.096941947937012