BU TAKIMA 28 PUAN VE EN AZ 7 YENİ OYUNCU LAZIM.

22 Aralık 2013

Kendi saha ve seyircisi önünde Fethiyespor ile karşılaşan Boluspor hızlı başladığı maçta öne geçmesine rağmen sahadan beraberlikle ayrıldı. Maç başlamadan galip...

Kendi saha ve seyircisi önünde Fethiyespor ile karşılaşan Boluspor hızlı başladığı maçta öne geçmesine rağmen sahadan beraberlikle ayrıldı.

Maç başlamadan galip gelmek isteyen bir oyuncu gruba vardı. Seyirciye gidip galibiyet  sözü verdiler ve maça artı motivasyonla başladılar. İlk dakikalarda da gerçekten Boluspor arzulu ve istekli göründü. Ancak Fethiyespor takımı neredeyse kalemize ilk gelişinde kaptan Fatih Şen’in kendi kalesine attığı golden sonra oyunda dengeyi kurdu hatta üstünlüğü ela aldı. Birçok taraftar Fatih ŞEN’E tepkili. Kaptan bu sezon kalesine attığı goller ve gole sebep olan hatalı pasları ile büyük talihsizlik yaşıyor. Futbol hatalar oyunudur ve bu tür şanssızlıklar futbolun içinde var. Fatih ŞEN’E Boluspor un neden ihtiyacı var yazımın ilerleyen bölümlerinde açıklayacağım. Şanssız golden sonra Fatih ŞEN oyundan düştü, Fatih GÜL zaten çok etkisiz ve ne yaptığını bilmez bir görüntü verdi. Alican Sadece koşan baskı yapan bir oyuncu, topla çok etkili olamayınca orta saha tamamen Fethiyespor un kontrolüne geçti. Konuk takım galibiyet golünü bulacak pozisyonlara da girdi ancak değerlendiremedi. Bence bu Fethiyesor takımı küme düşmez iyi bir takım görüntüsü verdiler.

İkinci devre çağrının oyuna girmesi ile Boluspor daha derli toplu bir futbol ortaya koymaya başladı. Fakat Çağrı Yarkın oyunun sonlarına doğru yoruldu ve ikinci yarının ilk bölümlerindeki üretkenliğinden uzaklaştı. Bu devrede Boluspor yakaladığı net gol pozisyonlarından faydalanamadı ve galibiyeti kaçırdı. Bugün Emrah, Emre ve Alp sahanın çalışkan isimleri arasında gösterilebilir. 

Bundan sonra ne olacak Denizlispor deplasmanı ile ilk yarı sona eriyor. Bu zaman içerisinde yeni yönetim oluşacak ve hedefler belirlenecek. Boluspor’un ilk hedefi kümede kalmak olmalı. Zor ama imkansız değil. 4 takımın küme düşeceği göz önüne alınırsa düşme barajının 43-45 puan arası olması muhtemel. Yani 28 puan lazım. Eldeki kadro ile bu zor görünüyor. Bana göre en az 7 iyi transfer yapılmalı. Yeni yönetim mevcut borçları ödeyip, bu transferleri yapabilirimi? Yönetim oluşmadan bunu söylemekte zor. Eğer istenilen transferler yapılamaz ise bu takımı kümede tutacak oyuncular Fatih ŞEN, Alp ve İskender dir. Devre arasında bir iki takviye ile yola devam edilirse bu oyuncuların şimdikinden çok daha üst düzey performans ortaya koymaları gerekir. Hatta bu oyuncularla birlikte Emre ve Hakan’ında çok daha fazla katkı yapmaları gerekecek.

Maçın hakemi Alper Ulusoy bu gün iyi bir maç yönetmedi. 12 Kuralı(Fauller fena hareketler) ya bilmiyor ya da yanlış yorumluyor birçok ikili mücadelede verdiği kararlar isabetli değildi. Avantajı yanlış uyguladı özellikle Fethiyespor atağında önce avantaj oynattı sonra oyunu durdurdu ve konuk takımın başlamakta olan güzel bir atağına engel oldu. Maçtaki en büyük hatası ilk yarıda Boluspor’un Zlatkov un kafa vuruşundan Faul gerekçesi ile iptal ettiği gol dü. Pozisyonda faul yoktu.

Herkese iyi haftalar.

Tansel GÜLEN

1608 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.057013988494873