Bu yolun sonu 2. Lig olur

13 Nisan 2013

12 dev adam Boluspor Basketbol takımı grubun son maçında Pamukkale Ünüversitesini yenerek TB3 Ligini lider tamamladı.   Boluspor Basketbol takımı TB3 Ligi’nde son maçında sahasında...

12 dev adam Boluspor Basketbol takımı grubun son maçında Pamukkale Ünüversitesini yenerek TB3 Ligini lider tamamladı.

 

Boluspor Basketbol takımı TB3 Ligi’nde son maçında sahasında ligin güçlü ekiplerinden Pamukkale Ünüversitesini konuk etti. Grubun liderini belirleyen karşılaşmada kırmızı beyazlılar, sakat oyuncularına rağmen maçı kazanmayı bildi.

Karşılaşmaya iki takımda karşılıklı basketlerle başladı. İlk periyodda 11-11, 22-25, 27-29 atılan basketlerle başa baş bir mücadele ortaya çıkarken, ilk periyodu Pamukkale Ünüversitesini 27-29-önde tamamladı.

Karşılaşmada ikinci periyodda başa baş giderken, misafir takım bu periyodu da 40-45 önde bitirdi.

Ligin son maçında her iki takımda karşılaşmayı kazanıp grup maçını lider tamamlamak isterken, maçın üçüncü periyodu 60-67 sonuçlandı. Boluspor gibi bu ligin güçlü takımlarından bir tanesi olan Pamukkale Ünüversitesi, Boluspor’dan hem rövanşı alıp hem de ligi lider bitirmek istiyordu. Ama güçlü Boluspor buna izin vermiyordu.

Karşılaşmada  maçın son periyodunda işler tamamen degişti. Eksik oyuncularına rağmen taraftarının desteiğini de arkasına alan kırmızı beyazlı ekibimiz, maçı kazanmak için kalitesini tamamen ortaya koydu.

Maçın sonlarına doğru başa baş mücadelenin ortaya çıkması arka arkaya her iki takımda basketlerle maçı koparmak istesede, Boluspor tamamen maçı kendine çevirip 65-67 yaptı. Nefes kesen bir mücadelenin yaşandığı son periyotta hiç sayı yemeyen Boluspor 67-67, 69-67, 71-67 yaptı. Bu dakikada rakip Pamukkale üst üste bulduğu sayılarla durumu 71-72 yaptı. Bu dakikadan sonra iki takımda sayılar buldu; 73-72, 76-74, 76-77, 79-77, 79-79, 81-79, 82-79, 83-79’a geldi.

Son saniyelerde rakip Pamukkale kazandığı faul ataşlarından ikisini sayıya çeviremeyip sadece birini atınca maç 83-80 sona erdi.

Baştan sona çekişmeli geçen maçta liderliğini tescilleyen 12 dev adamımız müthiş bir galibiyet alırken, play-off öncesi moral bulmuş oldu. Çankırı Demirspor-Diyarbakır Bağar Belediyesi arasında oynanacak olan karşılaşmanın ardından Boluspor Basketbol takımının rakibi belli olacak. Bu karşılaşmaların ardından Boluspor son altıya kalmak için bir karşılaşma daha yapıp, finallere gitmeyi hak edecek.

 

 

1711 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.16319298744202