Büyük İskender İpten Aldı 1-0

3 Mayıs 2014

Boluspor 2013-2014 sezonunun en zor maçı olan ve kader maçı olarak nitelendirilen Denizlispor ile karşı karşıya geldi. Zorlu mücadelede Boluspor...

Boluspor 2013-2014 sezonunun en zor maçı olan ve kader maçı olarak nitelendirilen Denizlispor ile karşı karşıya geldi. Zorlu mücadelede Boluspor ortaya koyduğu oyun ile alkış alırken herkesin sonucunu merakla beklediği karşılaşmadan İskender Alın’ın golü ile 1-0 galip gelerek kümede kaldı.

Boluspor ligin son karşılaşmasında Atacan Öztürk, Adem Alkaşi, Sercan Türkeri, Cemil Vatansever, Alican Karadağ, Abdülkadir Kayalı, İlyas Yılmazer, İskender Alın, Alp Ergin, Hakan Arslan, Emilov Dimitrov onbiri ile sahada yerini aldı. Konuk ekip Denizlispor ise Kazım, Bülent, Mustafa , Mert, Ümit Tütüncü, Oktay, Barış, Mehmet Cansun, Şefki, Ömer ve İliyan Yordonov ilk onbiri ile sahada yerini aldı.

Boluspor karşılaşmaya hızlı başladı. İlk tehlikeli atağını sağ açıktan geliştirdiği atakla bulan Boluspor içeri yapılan ortaya İskender’in kafasından sekmesi sonucu pozisyonu değerlendiremedi.  Boluspor baskılı ataklarına devam ederken orta alanda kazanılan top derinlemesine Dimitrov’a aktardı. Topla tek başına giden Dimitrov ceza sahasına girdiği anda topa sert vururken top kale üzerinden auta çıktı. İlk on dakikada Boluspor tehlikeli ataklar bulurken İskender Dimitrov atağında Dimitrov’un şutu direğin dibinden auta çıktı. Boluspor arka arkaya net gol pozisyonlarını kaçırmaya devam ederken Abdulkadir Kayalı uzaktan sert vuruşunda kaleci Kazım güçlükle kornere çeldi. Korner atışında Dimitrov’un sert ortası Sercan yarım vole vururken top defanstan döndü.  Dakika 22’de İskender Alın derinlemesine atılan pasta topla buluşurken uzaktan şutu az farkla auta çıktı. Boluspor adeta gol kaçırma yarışına girmiş gibi Dimitrov ile kazandığı atakta ceza sahasına kadar çizgiye inen Dimitrov arka da bekleyen Abdulkadir yerine sıfırdan gol atmayı deneyince mutlak bir golden daha oldu. İskender Alın ile mutlak bir pozisyonu daha değerlendiremeyen Boluspor baskı üstüne baskı kurarken kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyondan geç kalınca defan oyuncusu topu kornere gönderdi. Karşılaşmanın 36. Dakikasında Alican Karadağ orta alanda kazandığı toplu yaklaşık 35 metreden sert vurması sonrası top direkten döndü. Boluspor İskender Alın ile golü buldu.  Sağ taraftan kazanılan top İskender Alın’la buluşturulunca topu alan İskender biraz topu sürdükten sonra yaklaşık 25 metreden füze gibi vurdu ve top ağlarla buluştu.  Boluspor ilk yarının bitimine 2 dakika kala bir net pozisyondan daha yararlanamadı. İlk yarıda başka gol olmayınca Boluspor soyunma odasına 1-0 sonuçla gitti.

İkinci yarıya konuk ekip Denizlispor başladı. Boluspor ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda baskılı başladı. Kendi sahasında Denizlispor atağını engelleyen Boluspor kontra atağa çıkarken Dimitrov topu rakip sahaya kadar sürükledi. İkiye iki yakalanılan pozisyonda Abdulkadir’e atmak yerine kaleye şut vurmayı tercih edince top az farkla auta çıktı. Boluspor orta alanda kontrolü kaybetmeden pozisyonlar bulmaya çalışırken Denizlispor zaman zaman tehlikeli ataklar buluyor. Boluspor ilk oyuncu değişikliğini Alican Karadağ ile yaparken oyuna giren oyuncu Mustafa kayabaşı oldu. Karşılaşmanın son  dakikasına girildiğinde Boluspor orta alanda topu tutup tehlikeli Denizlispor ataklarını engellemeye çalıştı. Oyunun sonları yaklaşırken teknik patron Yılmaz Özen ilk on birde düşünmediği İsmail haktan Odabaşını oyuna alarak taze kan verdi. Oyundan çıkan oyuncu ise İlyas Yılmazer oldu. Son dakikalara girildiğinde Boluspor son oyuncu değişikliğini Emrah Meteoğlu’nu oyuna alırken maçın yıldızı İskender Alın oyundan çıkan oyuncu oldu.  Karşılaşmanın sonuna en az 4 dakika ilave edilirken karşılaşmada başka gol olmayınca Boluspor 1-0 kazanarak ligde kalmayı garantiledi.

2230 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.058711051940918