Canın Sağ Olsun 12 Dev Adam 54-61

12 Nisan 2016

Kötü başladığı sezonu antrenör değişikliği ve oyuncu takviyeleri ile play-off lara kadar taşıyan Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı eleme turundaki ilk rakibine yenilerek sezonu tamamladı. Yaptığı röportajda ‘’ yeni bir hikaye yazmaya geldim’’ sözlerine yer veren Antrenör Zafer Çavuşoğlu beklenenin üzerinde noktaladığı sezonda güzel sona ulaşamadı. Hikayenin sonu hazin bitti.

Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi A gurubunda sezonu 7. olarak tamamlayan ve düştü denilirken play-off lara kadar yükselen Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı eleme turunda eşleştiği rakibine her iki karşılaşmada da yenilerek sezonu sonlandırdı. B gurubunu 2. sırada bitiren Ankara Orman Spor ile eşleşen kırmızı beyazlı ekip güçlü rakibinin karşısında tutunamadı ve 54 – 61 mağlup oldu. Oynadığı ilk karşılaşmada rakibine 74 – 51 yenilen Boluspor ikinci maçta sonucu değiştiremeyince toplamda 2 – 0 yenilerek sezonu tamamlamış oldu. Karşılaşmada Yusuf Poturoğlu 19 sayı 7 ribaunt ile takımının ve sahanın en skorel ismi oldu. Karşılaşmaya Ankara temsilcisi Ahmet Kaplan, Barkın Çınar, Hasan Karabulut, Berkay Demirci ve Ömer Göğüş beşi ile sahaya çıkarken Boluspor ekibi ise Hasan Yiğit Seçkin, Mehmet Şen, Olcay Özkundilli, Erdem Güler ve Erdinç Balto beşi ile sahaya çıktı. Karşılaşmada periyotlara göre maç analizi ise şu şekilde yansıdı.      

 

Galibiyet dışında bir şansın olmadığı karşılaşmada ilk hücumu yapan Orman Spor hücum ribaunt’un dan elde ettiği iki serbest atışı da sayıya çevirdi. Karşılık vermekte gecikmeyen Boluspor ardı ardına iki hücumda da sayı bularak ilk dakikayı 4 – 2 önde geçti. Ankara temsilcisi Beraberliği yakalasa da Boluspor öne geçmesine izin vermedi ve ilk üç dakikalık bölümde 9 – 6 önde geçti. İki dakikalık bölümde her iki takımda sayı üretemezken sessizliği Ankara Orman Spor adına Barkın Çınar’ın üç sayılık isabetli şutu bozdu. Karşılaşmanın ilk periyodunun beş dakikalık bölümü 9 – 9 eşitlik ile geçildi. Üstünlüğünü kabul ettirmeye çalışan Ankara temsilcisi savunma sertliği ve temaslı oyun ile pota altında etkili olmaya başladı. Birinci periyodun bitimine iki dakika kala farkı 4 sayıya çıkartan Orman Spor skoru ise 14 – 10 a getirdi. Son iki dakikalık bölümde etkinliğini arttıran Orman Spor oyununu skora da yansıtınca 9 sayılık farkı yakaladı ve skoru 19 – 10 a getirdi. Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı son beş dakika da sayı üretemedi.

 

Karşılaşmanın ikinci periyoduna da aynı hızda devam eden Ankara temsilcisi farkı çift hanelere çıkarırken skoru da 24 – 10 yaptı. Sekiz dakika sonra sayı üretebilen Boluspor skoru 12 – 24 e getirdi. İkinci periyodun ilk üç dakikası geride kalırken farkı tek hanelere indiren Boluspor skoru 16 – 24 e çekerken farkı ise sekize indirdi. Bir dakikalık bölümde her iki takımda skor yönünden yükselmesi ile devre öncesinde skor 21 – 27 Orman Spor lehine devam etti. Skorun sürekli değiştiği ve farkın artıp azaldığı karşılaşmada devre arasına girmeye üç dakika kala Bolunun Dev Adamları sayı farkını 5 e indirdi ve skoru 26 – 31 e getirdi. Uzun süre sayı üretemeyen Orman Spor aradaki sayı farkını korumaya çalışırken skorda da 33 – 27 lik üstünlüğü oluşturdu. İlk devrenin son dakikasını iyi değerlendiren taraf Boluspor olurken bulduğu sayılar ile farkı 3 sayıya kadar düşürdü ve skoru 30 – 33 e getirdi.  

 

İkinci devreye hızlı başlayan ve ardı ardına sayılar üreten Ankara temsilcisi Orman Spor farkı hızla yükselterek çift hanelere çıkardı. İlk beş dakikalık bölümü 12 sayı fark ile 36 – 48 önde geçti. Karşılaşmada 17 sayı ile Yusuf Poturoğlu sahada çift hanelere çıkan ilk oyuncu olurken Boluspor adına Mehmet Şen 10 ve Hasan Yiğit Seçkin 10 sayı ile çift hanelere yükselen diğer oyuncular oldu. Boluspor’un bulduğu sayılara karşılık vermekte güçlük çeken Orman Spor farkı çift hanelerde tutmaya devam etti ve üçüncü çeyreğin bitimine üç dakika kala skoru 50 – 40 a getirdi. Son dakikalarda sayı üretmekte zorlanan her iki ekip farkı değiştiremeyince üçüncü çeyrek 10 sayı fark ile 42 – 52 Ankara Orman Spor üstünlüğü ile tamamlandı.

 

Maçın skorunun belli olacağı periyota üç sayılık isabet ile başlayan Bolunun Dev Adamları lig boyunca en iyi oynadıkları periyodu güzel sonlandırmak için mücadeleye başladılar. Boluspor’un üç sayılık isabetli atışına aynı şekilde karşılık veren Orman Spor ilk dakikayı 45 – 55 önde tamamladı. İlk üç dakika 10 sayılık fark ile devam ederken Boluspor adına Erdinç Balto aldığı 11 ribaunt ve 4 asist ile hücum ve savunmada etkili olmaya devam ediyor. Skor ise 47 – 57. iki dakikalık bölümde her iki takımdan da skor gelmezken sessizliği bozan taraf Boluspor oldu. Karşılaşmanın sona ermesine üç dakika kala skoru 49 – 57 ye getirdi. Boluspor farkı azaltmak için skor üretmeye devam etse de Orman Spor da karşılık vermeye devam ediyor son iki dakikaya 52 – 59 Orman Spor üstün girdi. Son periyot bulduğu sayılar ile skora destek olan Kağan Kavraal da 10 sayı ile çift hanelere yüksele oyunculardan oldu. Son bir buçuk dakikalık bölümde ise farkı 5 sayıya indiren Boluspor skoru 54 – 59 a getirdi.

Bir dakikalık bölümde her iki takımdan da sayı sesi gelmezken sessizliği Ankara orman bozdu ve 27 saniye kala farkı 6 sayıya çıkardı. Skor 54 – 60. Karşılaşmanın sonunda taktik faul ile rakibini durdurmaya çalışan Bolunun Dev Adamları istediğine ulaşamayınca karşılaşmadan 7 sayılık fark ile 54 – 61 mağlup ayrıldı ve sezonu sonlandırmış oldu.      

 

Karşılaşmanın başından itibaren ağırlığını hissettiren Orman Spor zaman zaman skor üretmekte zorlansa da ilk periyot yakaladığı farkı iyi kullanarak karşılaşmanın sonuna kadar önde götürmeyi bilen taraf oldu. Karşılaşmada Boluspor adına Erdinç Balto 14 ribaunt, Mehmet Şen 12 sayı, Hasan Yiğit Seçkin 10 sayı 7 ribaunt, Kağan Kavraal 10 sayı / asist ve Rahmi Hepsarsar ise 9 sayı 4 ribaunt ile mücadele ederken Orman Sporda ise Ahmet kaplan 8 ribaunt, Yusuf Poturoğlu 19 sayı 7 ribaunt, Ömer Göğüş 8 ribaunt, Mert Alemdar 8 sayı, Barkın Çınar 9 sayı ve Eyüp Aydoğan 5 sayı 6 ribaunt ile mücadele ederek kazanma yolunda takımlarına önemli destek veren oyuncular içerisinde oldular.

İkinci yarı kendi evinde oynadığı karşılaşmalarda ilk kez mağlup olan Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı diğer karşılaşmalara göre son periyotu istediği düzeyde oynayamadı. Evinde kazandığı önemli galibiyetlerin tamamını son periyotta gösterdiği üstün performans ile kazanan Boluspor Orman Spor karşılaşmasına taşıyamayınca kendi evindeki son maçı olmuş oldu. Orman Spor Basketbol takımının bir sonraki rakibi ise Selçuklu Belediyesi – Sigortam Net Yeşilyurt takımlarının arasında oynanacak maçın galibi olacak. 

Canın Sağ Olsun 12 Dev Adam 54-61
Canın Sağ Olsun 12 Dev Adam 54-61
Canın Sağ Olsun 12 Dev Adam 54-61
Canın Sağ Olsun 12 Dev Adam 54-61
Canın Sağ Olsun 12 Dev Adam 54-61
Canın Sağ Olsun 12 Dev Adam 54-61

2027 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.27443909645081