ÇAPA’DAN DOBRA AÇIKLAMALAR

22 Temmuz 2016

Boluspor’da yeni sezon hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Kırmızı beyazlılar, çekilen fikstür sonrası ligin ilk maçında kendi sahasında Sivasspor ile karşı karşıya gelecek. Boluspor’un teknik direktörü Fuat Çapa, çekilen fikstürü ilk haftalarda oynanacak Sivasspor ve Elazığspor karşılaşmasını, takımın son durumunu ve yaklaşan lig öncesi takıma yapılacak transferlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Haber Fahri Gündüz 

Boluspor’da yeni sezon hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Kırmızı beyazlılar, çekilen fikstür sonrası ligin ilk maçında kendi sahasında Sivasspor ile karşı karşıya gelecek. Boluspor’un teknik direktörü Fuat Çapa, çekilen fikstürü ilk haftalarda oynanacak Sivasspor ve Elazığspor karşılaşmasını, takımın son durumunu ve yaklaşan lig öncesi takıma yapılacak transferlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Çapa: “Sivasspor bu sezon direk şampiyonluk adaylarından bir tanesi. Geçtiğimiz sezonun kadrosunu korudu. Hem kulüp olarak hem de maddi olarak çok kulübün şu anda önünde.”

“SİVASSPOR BU SEZON DİREK ŞAMPİYONLUK ADAYLARINDAN BİR TANESİ”

Boluspor teknik direktörü Fuat Çapa, ilk hafta Sivasspor ile oynayacaklarını ve Sivasspor’un ligin şampiyonluk adaylarından bir tanesi olduğunun altını çizerek ; “Kağıt üzeri çok kolay bir fikstür değil. Sizde biliyorsunuz ki, Sivasspor bu sezon direk şampiyonluk adaylarından bir tanesi. Geçtiğimiz sezonun kadrosunu korudu. Hem kulüp olarak hem de maddi olarak çok kulübün şu anda önünde. Bu bir gerçek. Bunu da gizlemiyorlar. Her seferinde de şampiyonluk için oynadıklarını söylüyorlar. Elazığ karşılaşmasına gelince geçtiğimiz sezona iyi başladılar, maddi sıkıntıları vardı, şu anda maddi sıkıntılarını bir şekilde çözdüler. Kadrolarını korudular. Kağıt üzerinde çok kolay bir fikstür değil. Ama biz daha çok rakiplerden ziyade kendimizin neler yapabileceğine odaklanmamız lazım. O doğrultuda da değerlendirmemiz lazım.”

“BOLU’DA ÖNEMLİ BİR HAVA OLUŞTUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Boluspor’da şu anda önemli bir havanın oluştuğunu ifade eden Çapa; “Geçtiğimiz yıl ligi takip ettik. Özellikle 2.devreden sonra. Hocasıyla devam eden, yönetimiyle devam eden kulüpler bir adım önde olacak. Bu bir gerçek. Kongre yapmamış kulüpler bir adım önde olacak diğer kulüplere nazaran. Ama burada önemli olan birlik ve beraberliği sağlamak. Şu anda Bolu’da önemli bir hava oluştuğunu düşünüyorum. Hem yapılan transferlerle alakalı hem de yönetimin bugüne kadar vermiş olduğu sözleri yerine getirmesiyle ilgili gayet iyi bir hava oluştuğunu düşünüyorum. Önemli olan bu havayı sezon içerisinde sonuca yansıtırsak, bizde diğer takımlar gibi iyi ve hedefli olan bir takım haline geliriz.”

“BURADA OLMAK İSTEMEYEN OYUNCU DA ZORLA TUTACAK HALİMİZ YOK”

Ani bir kararla Oğulcan’ın takımdan ayrılmak isteğidini söyleyen Çapa;            “İlk etapta birkaç tane mevkiyi önce çözmemiz lazım. Stoper mevkisi özellikle. Şuan da hiçbir tane stoperimiz yok. Oğulcan ile ilgili sıkıntı şu şekilde oluştu. Oğulcan, Trabzon’da ayrılmak istemediğini söylemiş yöneticilere. Burada olmak istemeyen oyuncu da zorla tutacak halimiz yok. O konuda artık sportif açıdan bizi aştı, tamamen yönetimin bundan sonraki süreçte alacağı bir karar. Yapacak bir şey yok. “

“FİZİKSEL OLARAK ŞU ANDA %15-%20’LERDEYİZ”

Takımın şu anda %15-%20 seviyelerinde olduğunu sözlerine ekleyen Çapa; “Biz hazırlık döneminin en önemli safhasını geride bıraktık.  İlk 2 haftasını geride bıraktık. Belirli şeyleri rayına oturttuk. Bize katılacak oyuncu 3-4 hafta geride olacak. Önümüzdeki haftadan itibaren biraz daha tempoyu arttıracağız.  Hazırlık maçlarındaki skor bize çok referans olmayacak. Önemli olan bizim antrenmanda verdiklerimizi ne doğrultuda futbolcular uygulayabilecek bizim için bu önemli. Eksikliklerimizi göreceğiz tabiî ki de orada. Ve o doğrultuda da bir sonraki aşamadaki taktiksel manadaki antrenmanları belirleyeceğiz. Ama fiziksel olarak şu anda %15-%20’lerdeyiz. Daha 4 haftamız var ligin başlamasına.

“BİZİM PORTFÖYÜMÜZDEKİ FUTBOLCULAR LİG İÇİN İZLENEN OYUNCULARDI”

PTT 1’inci ligi çok fazla bilmediklerini ama Boluspor’da yaptıkları bir çok transferi süper lige de isteyeceklerinin altını çizen Çapa; “Biz tamamen geçtiğimiz sezonun kadrosuyla ilgili biz çok bilmiyoruz. İlk geldiğimizde de ligi çok fazla bilmediğimizi, bizim portföyümüzdeki futbolcular lig için izlenen oyunculardı. Biz bugün, süper ligde de bir takım çalıştırmış olsaydık, Poepon’u oraya da isteyecektik, Santos’u oraya da isteyecektik, Tunahan’ı oraya da isteyecektik, Özgür İleri’yi oraya da isteyecektik.  Bunlar süper ligde olsak ta bizim için değişen bir şey olmayacaktı. Bu oyuncuları oraya da isteyecektik.

“BAŞKAN’I BİLİYORSUNUZ, 3 LİRASI OLMADAN, 1 LİRAYI HARCAMAZ”

Çalışmalarının süper lig olduğunu ifade eden Boluspor teknik direktörü Fuat Çapa; “Çünkü çalışmalarımız hep süper lig üzerine olduğu için bizim eksik olan mevkilerimize portföyümüzdeki oyuncular süper lig üzerine olduğu için doldurmak istediğimiz zaman maddi anlamda sıkıntı oluşuyor. Çünkü kulübün belirli bir bütçesi var. Bu bütçeyi aşmamak gerekiyor. Sizde biliyorsunuz ki, Kasım ve Aralık’tan sonra kulüplerde maç başı alacakları ve bunun gibi paralar ödenmedi bu kadar diye söyleniyor. Bolu’nun bu konuda kamuoyunda iyi bir ismi var. Önemli olan bunu korumak. Başkan’ı da biliyorsunuz, 3 lirası olmadan, 1 lirayı harcamaz. Doğru bir yapı bu bana göre düşüncede aynı zamanda.”

“2 TANE STOPER ARAMAK ZORUNDA KALDIK”

Oğulcan’ın takımdan ayrılmasının ardından 2 tane stoper oyuncu almayı hedeflediklerini ancak takımlarında hazırlık kampına katılmış veya Avrupa’da başlayan liglerde oyuncu taradıklarını ifade eden Boluspor teknik direktörü Fuat Çapa; “Bizde o çerçeve doğrultusunda oyuncu izlemeye çalışıyoruz. Bunu da yaparken en iyisini seçmeye çalışıyoruz. Bundan dolayı da stoper mevkii’ni bugüne kadar gerçekleştiremedik. Artık bizde yavaş yavaş bazı kararlar almak zorundayız. Geç kaldık kesinlikle. Oğulcan olmuş olsaydı, yanına bir oyuncu daha aldığınız zaman bu işi iyi bir şekilde çözmüş olacaktı. O olmayınca bu sefer 2 tane stoper aramak zorunda kaldık. Bizim alacağımız stoper eğer mümkünse kendi takımında antrenmana çıkan, bugüne kadar hazırlık maçı oynamış, bazı ligler başladı Avrupa’da. Orada belki 16-17’inci adam olan birilerini alabilirsek, bizi rahatlatır diye düşünüyorum. Ama 2-3 hafta sonra oyuncu alır ve halen daha tatilden dönen oyuncuyu alırsak bizim için çok büyük bir sıkıntı olur. O açıdan biraz titiz davranmamız gerekiyor.”

2500 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.12727499008179