Cihat Arslan - Özcan Kızıltan

28 Şubat 2012

Maçın atmosferi sakin gibi gözükse de , maç biraz daha Göztepe  Boluspor maçında daha çok Cihat Arslan , Necip...

Maçın atmosferi sakin gibi gözükse de , maç biraz daha Göztepe  Boluspor maçında daha çok Cihat Arslan , Necip Çarıkçı rövanşı niteliğindeydi.

Maç öncesi Boluspor'lu oyuncuların onla çalışmamasına rağmen kenarda olmak üzere Cihat Arslan'a gitmesi Özcan Kızıltan'a ise rakip oyuncuların gitmemesi onlar seviyor , bunlar sevmiyor dan çok bence 2 farklı hoca profilini ve Türk futbolcusu profilini sergiledi.

Bu nedir; Türk futbolcusunun teknik , teknikten daha çok hocanın ona samimi yaklaşımını , adaletlimi değil mi , hata yaptığında hocanın ona yaklaşımıdır. Bu neye yansır, Hocanın motivasyonun oyuncuya yansımasını gösteriyor.

Özcan hoca daha çok ben çalıştırırım 11'imi çıkartırım , o da çıkar oynar. Ama böyle olmadığını anlamamasına karşın hocanın bu davranışının eksikliğini kimin kapatması lazım. Ya yardımcılarının veya yönetimle oyuncu ve hoca arasında köprü olabilecek birisinin , bunu da senelerdir başarı ile yapabilen yöneticimiz bu sene bu göreve soyunmaması bence en büyük eksiklik olarak görülmektedir.

Maça gelecek olursak klasik Özcan Kızıltan sistemi 4.2.3.1 olurken Cihat Arslan'ın 4.2.3.1'i

Cihat Arslan'ın bu maçtaki iskelet kadrosunun da Ramazan'ın yerine Boluspor'da da oynayan Ömer Ateş'le başlamasıydı. Ekstra motivasyonla çıkacak olan bir Ömer Ateş bizim için hem artı ve hem de eksi.  Bize artısı uzun zamandır oynamaması ve hücumu denemeyen bir sol bek olması. Bu yüzden Kenan'la daha çok aktif olabilirdik. Ama oyunu pek o tarafa alamamamız, ayrıca zayıf taraflarından biride Sercan'a karşı oynayan Ali Kuçik'in hala bölüm bölüm oynamamasından ötürü bu maçta Fatih'in orda kullanılması topla daha iyi olan Fatih'in ve daha çok hücuma çıkartılacak olan Fatih'in Kenan'ın da verimini yükseltebileceğini düşünmekteyim.

Cihat Arslan sol bek Hakan'ın çıkışlarını kesmek için , Emre'yi o tarafa kullanılması takımı daha iyi tanıdığını göstermesine rağmen takımımızın maçın başında yakaladığı pozisyonları değerlendirebilseydi maçın gidişatını değiştirebilirdi diye düşünüyorum.

Maç sonu başkanımız Necip Çarıkçı'nın istifa açıklaması futbolda böyle şeylerin olabileceğinin düşünülmesi , hala play off şansının devam ettiği süreçte bu kararın  gözden geçirilmesi gerektiği aşikar olurken alınan kararlara yenilerin eklenmesi gerekir ve kaçınılmaz.

Bugün Özcan Kızıltan'a " Yönetime takım için rapor verip vermediğini" sorduğumuzda vermiş olduğu cevapta her hafta yapmış olduğumuz analizi çok iyi takip ettiği ve etkisinde kaldığı görülürken " sitenizde yayınladığınız analizler ile raporu alması gerekenler alıyordur" yorumu sonrası bizim yorumlarımızdan da baya rahatsız olduğu gözlendi.

Yazımın sonunda Veli ,Alp ve Atacan'a teşekkür etmeden bitirmek istemiyorum. Teşekkürler çocuklar...

İyi haftalar... 

 

 

2239 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.28518605232239