Cihat Arslan İlk Defa Bu Kadar Açık ve Net Konuştu.

8 Eylül 2011

Genç Teknik adam Cihat Arslan, Pazar günü deplasmanda oynayacağımız Giresunspor maçı öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Tecrübeli hoca antrenman sonrası gazetecilerin...

Genç Teknik adam Cihat Arslan, Pazar günü deplasmanda oynayacağımız Giresunspor maçı öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Tecrübeli hoca antrenman sonrası gazetecilerin birçok sorusuna açıklık getirdi ve ' Bu 30 oyuncuyu camia olarak istedik. Sadece benim şahsım adına Boluspor'a istediğim oyuncular değil' dedi.

 

Hedefe koşarken isimlerin çok öneminin olmadığını belirten Boluspor Teknik Direktörü Cihat Arslan ' Hedefe koşarken isimlerin çok önemi yok. Sonuç da sahada ne verdiğiniz önemli. Biz bu arkadaşlarımızı isteyerek aldık. Emre Toraman olsun, Orhan Ak olsun, Veysel olsun gerçekten onları çok arzu ettim. Takımımıza gelmesi yönünde de sezon başında da bu arkadaşlarımızla çok görüştük. Veysel ile 1.5 ay önce görüşmüştük. Orhan Ak ile 1.5 ay önce görüşmüştük. Emre Toraman bizim ilk transfer listemizdeki oyunculardan bir tanesiydi. Buna başkanımız dahil, Osman bey dahil, Dursun Bey dahil, gecen seneki Erciyes maçından akıllarına kalmış bir oyuncu. Biz onları camia olarak istedik. Sadece benim şahsım adıma Boluspor'a istediğim oyuncular değil. Yönetim kurulu nasıl sezon başında dedik, ortak hareket edecek, herkesin bunu alalım dediği oyuncuları aldığı için mutluyuz' dedi.

 

Hedefimiz Belli

 

Bizim favori gösterilmemiz gösterilmememiz hiç önemli değil diyen tecrübeli hoca Cihat Arslan 'Benim oyuncularımla yaptığım toplantıda şunu söyledim. Favori gösterilmemiz gösterilmememiz hiç önemli değil. Bizim ne yaptığımız önemli. Bizim ne kadar mücadele ettiğimiz önemli. Aynen şunu dedim hava, su gibi oksijen gibi bizim mücadele etmeye ihtiyacımız var dedim. Oyuncularıma biz mücadele edebilirsek her takımı yene bilme gücümüz var, yene bilmek için mücadele edersek yene bilme kapasitemiz var ama o mücadeleyi sahaya koyamazsak o mücadeleci ruhu sahada sergileyemezsek her takımda bizi yene bilir dedim.  Futbolun gerçeği de budur. Onun için biz üç transfer geldi diye bizim hedefimiz büyüdü gelmeseydi küçüldü değerlendirmesi yapamazdık' dedi.

 

İlk 5 Haftada Giresun'u İstemiştim

 

İlk hafta Giresun'a gidiyoruz herkesin kendine göre bir fikri vardır diyen Arslan 'Keşke Giresunspor ile ilk 5 haftada oynasaydık diyorum. Sebep olarak da birincisi ilk maçlar her zaman zor olur. İkincisi Giresunspor'un bu takım kadrosu gecen sene oynayan Bank Asya da lig de kalan ikinci yarı itibariyle başarılı olan kadrosunun aynısı devam ediyor. Bu bir dez avantaj mıdır?  Avantaj mıdır?  Bunu iyi değerlendirmek lazım, bunu bir kez daha söylüyorum oradaki futbolcular 'Halkı için halk kahramanı' gibi geçen sene ligde bıraktılar bu senede şehri terk etmediler yani kaçmadılar. Orada taraftarla takım arasında müthiş bir diyalog var. Birliktelik var. Buda takımı iyi yön demi etkiler kötü yön demi etkiler, bence iyi yönde etkiler. Onun için bizim oraya gidince, işimiz kolay değil. Bizim en az onlar kadar mücadele etmemiz gerekiyor. Bu her maç için geçerli tabiî ki, ondan sonra bizim kaliteli oyuncularımız var. O kaliteyi üstüne koya bilirsek o zaman Allahın izniyle yenip gele biliriz ama o mücadeleyi sahada vermemiz gerekiyor. Maçında şimdiden kolay olmayacağını ben söyleye bilirim. Ama bu söylem onlardan korktuğumuz anlamda değil. Her rakip den belli bir ölçüde çekineceksin ve tedbirlerini alacaksın bunun yanı sıra bizimde artılarımızla maçı yenmenin yollarını aramamız lazım. Bunun yanında yeni aldığımız oyuncularımız Giresunspor maçında yer almayacaklar. Onlara şuan yükleme yapıyoruz. İki üç günlük antrenmanla onları oraya getiremeyiz Cuma, Cumartesi, Pazar çift antrenmanları var. önümüzdeki haftadan itibaren ilk 18 kişilik kadronun içine alabiliriz. Kim hazırsa kimi hazır görürsek onu içeriye atacağız.

 

Kadro Zenginliği Takımımız İçin bir Avantaj

 

Kadro zenginliği takımımız için bir avantaj olduğunu belirten genç teknik adam 'Hoca olarak bizim içinde oyuncularımız içinde kadro zenginliği avantaj. En azından herkes maç oynamış olacak. Bizim kafamızda da o şekilde yapılanmada vardı. Deplasmana gidiyorsun Çarşamba gece oynuyorsun, Perşembe dönüyorsun, Pazar tekrar maçın var. O arada iki üç tane oyuncuyu taze kan olarak içeriye ata bilirsin kadro zenginliğinde onu da düşündük diye bilirim' dedi.  

 

Bu Takımın Eskisi Yenisi Yok !

 

Dün oyuncularımla yaptığım toplantı da açık şekilde konuştum. Takımın eskisi yenisi yok neden yok ? Boluspor var burada, kalan her oyuncuyu ben kalsın istedim. Kalmasını istediğim her oyuncu kaldı. Bir tek Caner gitmişti geri geldi.Onu da kalması yönünde çok istemiştim, gitmesin demiştim ve gidince de üzülmüştüm geri geldi Yeni gelen transfer oyuncuları özellikle istedim o zaman burada eski yeni yok, hepsi benim kardeşim hepsi benim futbolcum. 29 futbolcum var ve eskisi yenisi yok artık. Biz bir ekibiz oynamayan oyuncunun mutsuzluğunuda anlayabilirim dedim çocuklara. Oynamayan oyuncu mutlu olursa o zaman sorun var derim. Burada oynamayan oyuncu keyifli o zaman burada bir sıkıntı var derim.  Oynamayan mutsuz huzursuz olmalı ama mutsuzluğunu takımda farklı olarak yansıtan oyuncuyu da ben kendi adıma af etmem. Bazen birkaç kişinin selameti kos koça bir camiadan önemli değil. Hani bir iki kişinin mutlu bir iki kişi gerekirse mutsuz olur ama kos koça bir camia bizden hasretle bir şeyler bekliyorsa biz onları mutsuz edemeyiz. O zaman bizi mutsuz edenlerin canını yakarız. Bir vebal varsa o zaman bende öderim kendimde bir yanlış yaptıysam bende bu vebali öderim ama içerde de bir yanlış yapan olursa ona da ödettiririz her kim olursa olsun.

 

Benim Kadrom da Yaser Yok

 

Yaser Yıldız bizim mukaveleli oyuncumuz ona karşı bizim sorumluluklarımız var o sorumlulukları yerine getiriyoruz. Kendisine bir hoca verildi şuan çalışıyor. Yaser Yıldız benim kadromda olmayan oyuncu şuan düşünmüyorum bunu da böyle değerlendirebilirim.

 

Biz Sonuna Kadar Kupaya da Asılacağız

 

İnanın bu takım Türkiye Ziraat Kupasına da asılacak rakip kim olursa olsun gruplara kalma yolunda mücadelemizi yapacağız. Kupa hem kulübümüz açısından hem maddi anlamda katkısı olacak hem de oyuncularımızın maç oynamaları için katkısı olacak. Bunun için biz lige asıldığımız kadar kupaya da asılacağız. Elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz bize çok da fazla artısı olacaktır. Bizimde hedefimiz kupada guruplardan çıkmak olacak öncelikle hedefimiz gruplara kalmak maç maç düşünmek lazım. İnşallah düzgün kuralarda çekersek bize avantaj sağlayabilecek neden olmasın diye bilirim.

 

Bolusporluyuz.com

2151 kez okundu.

2 yorum yapılmış
  • Hakan Akman
    9 Eylül 2011 • 05:57
    Cihat Hoca, inşallah doğru yoldasındır.Geçen senede kısır çekişmeler yüzünden Şampiyonluk kaçtı.Yaser'e taktın ve kadro dışı bıraktırdın. Erman Engin'i niye kadroya almadın. Geçen seneki maçları hiç mi seyretmedin.Giresun'a yenilip gelme
  • serdar akaman
    10 Eylül 2011 • 06:07
    hocam öncelikle görevinizde başarılar dilerim. eski kaşar diye tabir edilen topçular vardır aman hocam bunlara dikkat edin ramazan sal neden gitti hocam erman engin bu takımun banko oyuncusu hocam emre toramanı ciddi şekilde uyarmanız gerekir başarılar.

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.099899053573608