Çilingir Erdem

4 Nisan 2011

Ligimizin zayıf takımlarından olan Güngören Belediye ile oynadık.Zayıf ama haddini bilerek, Boluspor`a saygı duyarak oynadı rakip.Levent hoca bunu önceden tahmin...

Ligimizin zayıf takımlarından olan Güngören Belediye ile oynadık.Zayıf ama haddini bilerek, Boluspor`a saygı duyarak oynadı rakip.Levent hoca bunu önceden tahmin ederek dört forvetle cıktı.Başka bir format ile takimini sahaya sürmek istedi ama oyuncular onu yapamadılar.4-2-4 gibi sahaya yayılma gerçekleşti.Yaser,Ferhat,Alp ve Fabiano.Orta saha iki kişiye Ramazan ve Landry kalmıştı.Çok adamla hücum etmek çok gol pozisyonu demek değildir.Çakılı bir hücum hattı. Çapraz koşu,yalancı kosu yok.Rakip de alanı daraltınca  ilk yari heba olup gitti.
 
Aslında iyi başlamıştık maça.Seyirci istekli.Sürekli destek.Susmadı.Takim da buna uyunca ilk 15 dakikada üc tane net gol pozisyonu vardı.Olmayınca rakip direnç kazandı.Ve oyunu rölantide tuttu.Eğer bir tanesi olsa tam idman maçı olacaktı.
 
Iki bekimizden Erdem Mersin maçından beri yakaladığı formunu devam ettirdi.İstekliydi.Ilk yari önü kapalı olmasına rağmen iyi çalıştı.Diğer bekimiz murat hatasız oynadı.Cünki  hicbirsey yapmadı.Kardeşim insan yalandan da olsa bir bos koşu, yapar ileri çıkıp alan boşaltır.Sanki 11 tamamlamak için sahaya cıkmış gibiydi.
 
Orta saha da bulunan Ramazan ve Landry sürekli yan pas yaptılar.Çünkü orta sahada yaratıcı oyuncu yok.Olmayınca da onlar da kazak örer gibi iki ters bir düz misali,iki yan bir geri pas oynadılar.Beklerimiz oyunu açmadılar.Yan pas yapmamıza rağmen o kadar çok top kaybettik ki anlaşılır gibi değil.Topu sürerken taca attık.
 
İlerideki dörtlüden Ferhat bir kez o da gol vurusunda vardı.Ben patlama bekliyordum kendisinden.Ama Denizli maçından itibaren kendisinde aşırı bir düşüş var.Tam da ona takim olarak ihtiyacımız varken.Yaser´i artik anlatmaya gerek yok.Hakemler bile inanmıyor düşmelerine.Hakem Abitoglu Yaser`in düştüğü her pozisyona devam dedi.Bu da seyircide homurdanmalara sebep oldu.Fabiano hareketli,istekli idi.Ama yine çok top kaybetti.Yaratıcılık beklerken oyunu daralttı.
 
 
İkinci yarıya hocamız tam nokta değişiklikleri yaparak damgasını vurdu.Orta sahayı Gökhan ve Caner´le güçlendirdi.Ramazan da asil görev yerine geçti.Bence! en verimli olduğu yer de stoper. Böylece ayağa çok pas yapmaya başladık.Yan toplarda  yerine dikine oynamaya başladık.Forvet gezinir, bekler oyuna katılır olmuştu.Gol, sevgili bekler gibi beklenir olmuştu.Ama Metin hoca gol hunisini iyi kapattırmıştı.Burayı açacak bir çilingir lazımdı.Aranan çilingir sağdan yaptığı orta ile Erdem olmuştu.Kaptan yine gemisini kurtarmıştı.Bu golden sonra maç zaten bitmişti.Pas trafiği daha da arttı.Seyirci bile OLEY çekmeye başladı.Sanki salı günü yapılan ter idmanına döndü maç.
 
Bu arada Alp`i unutmamak lazım.Golden sonra Boluspor gibi oda acildi.İyi toplar getirdi.
 
Fabiano için hala ayni fikirdeyim.Sevemedim Kara Gözlüm... 
 
Gecen hafta belirtmiştim.Böyle maçlar da önemli olan ilk gol.Gerisi teferruat.Rakibin direncini bitiren,takimi ateşleyen olay.ilk gol.....
 
Maçın adamını daha önce Erdem,Fabiano ve Ferhat kiraz olarak tahmin etmiştim.Bir tek Erdem`i bildim.Bu tahminimi de ilk yari da İstanbul´da oynadığımız maça istinaden yapmıştım.Erdem o maçta iyi oynamıştı.Yaser  gol atmıştı.Fabiano´ da o maçta çok istekliydi ve ilk golü de o atmıştı.
 
Hocamız maçtan sonra yaptığı açıklamada çok doğru söylemiş.Bakin Samsun`a.Birlik ,beraberlik,alın size 5 puan fark.ilk yarinin süperi Denizli nerde?
 
Bu takim bu hafta Belediye´yi orda yenecektir.Ben inanıyorum.Ama bu haftaki orta saha ve forvet kurgusu ile olursa sukut-u hayale uğrarız.Orta saha da mutlaka Gökhan ya da Sefa ikilisinden biri olmalı.Forvet mi?Insaallah Kaptan Burak iyileşir.Kiraz da bizi rakip alana çekerse..Değmen Bolu Beyi`nin keyfine... 

2422 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.092651128768921