DEMİR BÜKEN BOLUSPOR 1-0

19 Ağustos 2013

Boluspor 2013-2014 sezonuna seyircisi önünde Adana Demirspor karşılaşması ile merhaba derken ilk karşılaşmada sahadan 1-0 üstünlükle ayrıldı. Ortaya koyduğu oyun ile alkış...

Boluspor 2013-2014 sezonuna seyircisi önünde Adana Demirspor karşılaşması ile merhaba derken ilk karşılaşmada sahadan 1-0 üstünlükle ayrıldı. Ortaya koyduğu oyun ile alkış alan Boluspor sezonun ilk karşılaşmasında taraftarlardan geçer not aldı.

Teknik patron Ali Beykoz sezonun ilk karşılaşmasında kalede Atacan, Zlatkov, Fatih Şen, Cemil, Ali, Dimitrov, Hakan, Emrah, Emre, Sercan ve Alp on biri ile sahada mücadele ederken Fırat, Gökhan Emreciksin,İskender Alın, Mehmet can, Tolga Demirci,Onur Türk ve Alican Karadan 18 kişilik kadroda yer alan diğer oyuncular oldu.

Sezonun ilk karşılaşmasına taraftar gruplarının takımı meşalelerle karşılaması ve takıma tam destek tezahüratları ile karşılaması ayrıca bir motive verirken tribünler sezonun ilk karşılaşmasında spor severler tarafından doldu.

Karşılaşmaya Boluspor başlarken ilk dakikalarda Adana Demirspor ilk tehlikeli atağı geliştiren taraf oldu. Orta alanda kazanılan faul atışının devamında Rostand, Atacan ile karşı karşıya kalırken Atacan güçlükle topu dışarı çeldi.
Boluspor özellikle sağ açıktan Dimitrov üzerinden pozisyon bulmaya çalışırken orta alanda Ali Güzeldal ara paslarla pozisyon yarattı. Karşılaşmanın ilk on dakikasında Adana Demirspor ileri uç elemanları tehlikeli ataklar geliştirirken Mehmet Eren yaklaşık 25 metreden sert vuruşu az farkla auta çıktı. Boluspor ilk on dakikadan sonra orta alanda topa daha çok hakim olan taraf olurken orta alanda kazanılan topun sağ açıkta Emre Kılınç ile buluşması ile tehlikeli gelirken ceza sahasında bekleyen Emrah'a aktardı ve Emrah topu ağlarla buluşturdu. Bu gol ile Boluspor, Adana Demirspor karşısında 15'inci dakikada 1-0 öne geçti.
Boluspor  golden sonra kontrollü oyunu tercih ederken Adana Demirspor ataklarına engel olmaya çalışıyor. 30'uncu dakikada ceza sahasın içerisinde Adana Demirspor tehlikeli bir pozisyon bulurken her vurdukları top direkten , kaleci Atacan'dan ve Boluspor defasından dönünde Boluspor bu pozisyonu güçlükle uzaklaştırdı. Dakika 35'i gösterdiğinde Ali Güzeldal mücadele sırasında yerde kalması ile sakatlandı. Dizinden sakatlanan Ali Güzeldal ambulans ile saha içinden alınırken yerine Alican Karadağ oyuna girdi. Ali Güzeldal kısa süreli müdahalenin ardından soyunma odasına alındı. Boluspor ilk yarının sonlarına doğru Adana Demirspor kalesine yüklenirken sağ kanattan geliştirdiği ataklar tehlike yattı. Dakika 41'de sağdan yapılan ortaya Alican'ın vuruşu direkten dönerken Boluspor mutlak bir golden daha oldu. Boluspor ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

İkinci yarıya Adana Demirspor başlarken Boluspor ilk yarının sonlarında olduğu gibi oyuna hızlı başladı. Karşılaşmanın ilk sarı kartını ikili mücadelede Emre Kılınç gördü. Sağ açıktan kendi götürdüğü topu kaptırdığı topu kazanmak için girdiği ikili mücadelede faul yapınca sarı kartı gören oyuncu oldu. Adana Demirspor ilk oyuncu değişikliğini ise 63'üncü dakikada yaparken Rıdvan Koçak yerini Gökay'a bıraktı.  Boluspor ise bu değişikliğe 67'inci dakikada İskender Alın'ı oyuna alarak yaparken oyundan çıkan oyuncu Dimirtov oldu. Karşılaşmanın ikinci yarısı her iki takım içinde kontrollü geçerken Boluspor özellikle uzun paslar ile pozisyon bulup gol arayan taraf oldu. Karşılaşmanın sonlarına doğru her iki tarafta gol yollarında tehlikeli ataklar geliştirirken özellikle karşılaşmanın hakemi Yahya Kemal Uğurlu ikili mücadelelerde taktir hakkını Adana Demirspor tarafına kullanması tribünlerden tepki topladı. Boluspor sağ kanattan geliştirdiği atakta İskender Alın'ın şutu kaleci Şener'den dönerken ikinci pozisyonda içeriye yaptığı ortaya Emre Kılınç dan önce Adana Demirspor defansı topu güçlükle uzaklaştırdı. Orta alanda Fatih Şen topu kapması ile Boluspor üç kişi ile konta atağa kalkarken derinlemesine attığı topu İskender Alın'ın şutunu kaleci Şener güçlükle dışarı attı. Karşılaşmanın son dakikalarında teknik patron Ali Beykoz son oyuncu değişiklik hakkını Onur Türk'ten yana kullanırken oyundan çıkan oyuncu oynadığı oyun ile alkış alan Emre Kılınç oldu. Boluspor son dakikada girdiği pozisyonları değerlendiremeyince sahadan 1-0 galip ayrılırken sezona üç puanla başlamış oldu.

 Foto: Ergin Arar
Bolusporluyuz.com


2898 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.054316997528076