Demiralp 'Gün Birlik Günüdür'

8 Kasım 2010

Boluspor  Eski 2. başkanlarından Ziya M. Demiralp geçtiğimiz gün Radyo On4'ün konuğu olurken Boluspor'un hedefe ulaşması yolunda tüm camianın kenetlenmesini...

Boluspor  Eski 2. başkanlarından Ziya M. Demiralp geçtiğimiz gün Radyo On4'ün konuğu olurken Boluspor'un hedefe ulaşması yolunda tüm camianın kenetlenmesini ve tam destek verilmesi gerektiğini ifade etti.

 

Radyo On4 tarafından gerçekleştirilen "Taraftarımız Soruyor Konuğumuz Cevaplıyor" adlı programa katılarak sorulan sorulara cevap verdi.

 

Ziya Demiralp programda kendisi hakkında kısa bir bilgi vererek Boluspor kulübünde yapmış olduğu görevler üzerine bilgiler verdi. Sayın Ziya Metin Demiralp ile yapmış olduğumuz söyleşiye oğlu Yekta Demiralp'ta katılırken her zaman babasının yanında olduğunu dile getirerek ' Boluspor yakın zamanda lige çıkacak ve bizlerde babamızdan aldığımız bayrağı taşıyıp Boluspor için faydalı olmaya çalışacağız' dedi.

 

Taraftarlarımız tarafından genellikle Ziya Demiralp'in Bolu'dan uzaklaşmaması yönünde gelen ve destek veren mesajları üzerine Demiralp " Öncelikle bana destek veren ve beni unutmayıp güzel sözler söyleyen tüm herkese teşekkür ederim. Biz işimiz gereği Bolu'da yer alama sakta gönlümüz Bolu'da ve  her zaman takipteyiz. Kopmuş değiliz " dedi.

 

Gün birlik günüdür

 

Boluspor'un son zamanlardaki yaşadığı sıkıntılar üzerine gelen soruya birlik beraberlik mesajları verirken " Boluspor daha zor günlerde geçirdi. Bu sezon hedef şampiyonluk . Onun için camiamızın kenetlenmesi ve destek vermesi gerekir. 50 kişilik bir yönetimde herkesin birbiri ile iyi anlaşacak diye bir şey yok. İnternetten yada dostlarımız vasıtası ile takip ettiğimde Boluspor'da bu çok eskilerden de gelen bir konudur ki kulübümüz  ciddiyet içersinde yönetiliyor.  Seyircimiz ile gerçek bir bütünleşme başlamıştır. Paraların har vurup harman savrulmadığı bir pozisyon olduğunu biliyorum . Ufak tefek sıkıntılar olabilir ama bu sıkıntılar kulübün içinde  kalması gerekir. Ben Boluspor'un ilk ikiden lige gireceğini tahmin ediyorum.   Gün birlik ve beraberlik günüdür. Onun için sorunları en kısa zamanda çözüp önümüze bakmamız gerekir" şeklinde cevapladı.

 

Bizim Zamanımızda İmkanlar Çok Azdı.

 

Ziya Demiralp'e gelen soru üzerine yöneticilik yaptığı dönem ile şu andaki dönem arasında çok farklı olduğunu ve imkanları daha kısıtlı olduğunu dile getirdi. Ziya Demiralp soruyu " Bizim dönemizde maddi sıkıntı çoktu. Kulübe fazla destek yoktu. O dönemdeki değerli yöneticiler destek veriyordu ama bir yere kadar oluyordu. Değerli büyüğüm Necdet Gören döneminde Yüksel Ceylan kardeşim ile birlikte 2. başkanlık görevini yapmaya çalıştım. O dönemde 25 kuruşluk sabit gelir yoktu. 2004 - 2005 sezonunda ben ayrıldığım vakit eski valimiz sayın Mehmet Ali Türker vasıtası ile Abant'dan cüzi bir nemalanma söz konusu vardı ama sonradan oda kalktı. Şimdi bugün Belediye Başkanımız seçildikten sonra gerçekten Boluspor'a sabit gelirler sağlayan üst düzey bir maddi potansiyel yarattı. Dolası  ile bu maddi potansiyel ile birlikte reklam , iddaa gelirleri gibi bazı imkanlarda çıktı. Bizdeki dönem yada benden önceki çok eskiden belki biliyorsunuz Orüs'ten  bazı katkılar vardı. Yani bizim dönemizde böyle imkanlar yoktu. Bizler şansızdık. Tabi birde deprem olayı yaşadık. Zor şartlarda yöneticilik yaptık. Bugün kü noktaya gelindiği vakit Necip başkanımım çok güzel atakları oldu. Kendisini çok sevdiğimi de belirtirim.  Her zaman yanındayım.  Çalıştığım dönemlerde de çok yakından gördüm futbolu iyi bilen bir insandır. Çok güzel pazarlık yapan paraya güzel yön veren her kuruşuna iyi yön veren bir kişidir. Hatta bir gün bir transfere gittiğimizde 10 lira diye bize pazarlık yapan futbolcunun yanında bana dönerek Bolu şivesi ile  başkanım 4 lira verem mi diye söyledi işi bitirdi.  Şunu demeye çalışıyorum  para politikasını güzel kullanıyor.   

 

 

Hakem Hataları Sıkıntı Yaratıyor

 

Bir Boluspor taraftarının son zamanlarda kaybedilen puanlar sonrası yaşanan sıkıntıları sorması üzerine Demiralp " Hakem hataları sadece bizim değil tüm takımlarında sorunu oluyor. Olaya böyle bakmak lazım. Ancak Boluspor  karşılaşmalarında görüyoruz ki ne hikmetse daha fazla oluyor. Hiç unutmam Amasya'da  son dakikalarda öyle bir alakasız pozisyonda hakem penaltı verdi ve yanılmıyorsam küme düşmüştük o sene.  O dönemde Yüksel Ceylan başkanım vardı işleri sebebi ile gelememişti. O zaman 1500 taraftarımız ile Amasya'yı ablukaya aldık. Yani o dakikaya kadar iyi görüntü sergileyen kulüp başkanları olsun yada yöneticileri birden değişti. Ben bu işin peşini bırakmadım ve o zamanki federasyondaki dostlarımızın vasıtası ile konuyu gerekli mercilere ilettim ve o hakemin o gün son maçı oldu.   Biz kulüp olarak bir şeyler yapmaya çalıştık. Bu hakemin hatası değildi bariz bir oyun vardı ortada. Demem şu ki bizim dönemimizde bir kaç maç hariç elimizden geldiği kadarı ile kulübün menfaatlerini her yerde korumaya çalıştık.  Az önce İstanbul'dan Boluspor nasıl gözüküyor şeklinde bir soru vardı onada kısa bir açıklama yapayım.  İşim gereği İstanbul'da olduğumu az önce belirtmiştim. Ben ayrıca Fenerbahçe kongre üyesiyim ve İstanbul'da işimizin de gereği olarak Allaha şükürler olsun baya çevremiz var.  Boluspor köklü bir kulüp ve tarihte adından söz ettirmiş bir kulüp. Bizlerde üzerime düşen ne ise buradan yapmaya çalışıyoruz.  Boluspor burada seviliyor. İnşallah en kısa sürede çıkarız ki eski günlere döneriz." dedi.

 

  

Boluspor'un Geç Kaldığını Düşünüyorum

 

Son 6 yılı değerlendirildiğinde Boluspor'un başarılarını da düşünerek lige çıkma konusunda erken olup olmadığı yönündeki soruya Demiralp şu şekilde cevap verdi. Demiralp " Kesinlikle şu net bir şekilde söylemek istiyorum. Boluspor seyircisinin duruşu , yönetim anlayışı olsun yada kent düzeyini  düşündüğümüzde geç bile kaldık. Boluspor'un Süper ligde yer alması demek kente yeni bir havanın gelmesi , prestijin artması , gelirlerin artması ve ilimize olan bakış açısını da değiştirecekti. Dediğiniz gibi son yıllara baktığımızda büyük çıkış yakaladık. Aslında o Eskişehir maçını unutamıyoruz. Bence o gün şansızlık yoktu tercihler vardı.  Biran önce Boluspor'un ligde yer alamsı gönlümüzden geçen en büyük istektir. " dedi.

 

Teklif Beklerdim

 

Boluspor kulübü kongresi öncesi Yılmaz Becikoğlu'nun  listesinde yer alan Demiralp gelen sorular üzerine kongre sürecini değerlendirdi.  Ziya Demiralp konuşmasına " Öncelikle tüm başkanlarımızın ve adaylarının çok değerli kişiler olduğunu belirtmek isterim.  Boluspor'da 14 yıl kadar görev yaptığım pozisyonlarda dediğim gibi her başkanın ayrı ayrı değeri vardır.  Yılmaz Becikoğlu başkanımın biz 1.lig pozisyonunda iken bile taktir ettiğim beğendiğim Boluspor'un başarısı için gerçekten büyük fedakarlıklar ettiğini o dönemlerde de gözlemledim. Minik bir ayrıntıya girmek gerekirse o dönemlerde federasyonla ilgili konularda her şey sahada bitmiyor. Güç meseleleri ortaya çıkıyor . Her başkan gibi o tarihte Becikoğlu başkanım futbol sahası olayları dışında son derece etkin mücadele vermiştir ve Boluspor menfaatleri için davamızı da kazanmıştır.  Bu son dönemde Yılmaz bey ve Emin beyin seçim süreci önceki pozisyonda  görev yaptığım dönemlerde kulüp 2. başkanlığında ilk zamanlarda Necip başkanım benim genel kaptanımdı. Sonra ikinci başkanlık görevini birlikte yönettik. Necip kardeşim çok başarılı ve işini iyi yapan bir kardeşimdir ve değerli bir başkanımızdır. Daha sonra benim 2. başkanlık dönemindeyken Emin başkan  o dönemde genel kaptanımdı. Onlada çok rahat çalıştık ve kendiside değerli bir insandır buradan ona da saygılarımı iletiyorum. Fakat bu son başkanlık pozisyonunda daha önceki Mehmet İnceayan ve Yunus beyin çekiştiği dönem gibi Suha başkanın seçildiği dönemde olduğu gibi  ben isterdim ki ben her iki listede birden olayım.  Eğer Emin başkan bu işe daha önce soyunduysa o listede yer almak isterdim. Ben bu konuyu bazı dostlarımız vasıtası ile serzenişte de bulundum. O gruptan çok dostumda beni arayarak fikrimi aldı ancak bir kulüp başkanı adayı varken ben kendisinden böyle bir şey beklerdim.  

Bu değerli vefa duygusunu bana çok sevdiğim saygıdeğer abim Yılmaz Becikoğlu abim net bir şekilde teklifte bulundu. Hemen akabinde çok sevdiğim abim Mehmet İnceayan sonrasında beni Boluspor'a kazandıran Yener başkan listede olmamı çok arzu ettiler. Benim onları kırmam söz konusu bile değil. Unutulmama adına bu vefa duygusundan dolayı Yılmaz Becikoğlu 'nun listesinde yer aldım.  Yılmaz bey ile daha erken Süper lige çıkacağımız düşündüğüm içinde listeye  girdik.  Tabi burada bizim kaybetmemizin altında farkı pozisyonlar geliyor. Bu konuda artık geçmiş bir olay fazla konuşmaya gerek yok ama sonuçta güzel bir kongre oldu Emin başkan ve ekibi kazandı. Bizlerinde  destek vermesi gerekir. " şeklinde konuştu.  

 

 

Taraftarımızın beni unutmaması beni duygulandırıyor.

 

Demiralp taraftarlarımız tarafından gelen destek mesajları sonrası programın son bölümünde duygularını paylaştı. Ziya Demiralp konuşmasını şu sözlerle tamamladı. " Öncelikle sizlerin vasıtası ile çok sevdiğim taraftarlarımız ile buluştum ve çok memnun oldum.  Yayın başından beri gelen adıma güzel mesajlar beni duygulandırdı. Demekki 14 yıllık yöneticilik sürecimizde o dönemleri şartlarını da düşünecek olursak bizler iyi işler yapmışız.  Boluspor taraftarları her zaman bizi sevmiş saymıştı. Çok anılarımız oldu zamanında . Bizlere güvendiler bizlerle birlikte Boluspor'un  başarısı için tüm güçleri ile destek verdiler. Buradan sizin aracılığınız ile tüm taraftarlarımızı çok sevdiğimi iletirim. Taraftarımızdan tek isteğim kulübümüze sahip çıkmaları ve hedef yolunda her zaman olduğu gibi Boluspor  taraftarının kültürüne yakışır bir şekilde destek vermeleri.  Ben canı gönülde inanıyorum ve onlarında inanmasını istiyorum. Buradan değerli yönetim kurulumuza da başarılar diliyor onalra inandığımızı iletiyorum.Saygılarımla" dedi.

 

Demiralp 'Gün Birlik Günüdür'
Demiralp 'Gün Birlik Günüdür'
Demiralp 'Gün Birlik Günüdür'

5253 kez okundu.

3 yorum yapılmış
  • İsmail
    9 Kasım 2010 • 08:56
    Öncelikle sayın Demiralp'i kutlarım. Vermiş olduğunuz cevaplar çok önemli. Birlik mesajları ve seçimi kaybetmiş bir yönetici olarak kenetleyici destek mesajları vermeniz taktir edilmesi lazım. Gerçek Bolusporluluk böyle birşey.. Sizi seviyoruz.
  • Can14
    9 Kasım 2010 • 09:41
    Programı dinledim. En çok hoşuma giden konu Amasaya'da yaşananları Ziya bey aktarırken o heyacanı halen hissetmesi. Ses tonu o günlere dittiğini gösteriyrodu. Boluspor'u içinde yaşıyor... Saygılarımla
  • Kenan
    9 Kasım 2010 • 21:47
    Ziya başkanım. Yapmış olduğunuz yorumlar bile sizin ne kadar adam gibi adam olduğunuz gösteriyor. Sizi tebrik ederim ve özellikle vefa konusundaki düşünceleriniz için.

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.048930168151855