Dev Adamlarda Tek Hedef, Mersin Aşut

5 Mart 2014

Boluspor Basketbol takımı 3.lig F grubunda şampiyonluk mücadelesine devam ediyor. Kırmızı beyazlılar, ligin 5’nci hafta karşılaşmasında deplasmanda Melikşah Üniversitesi’ne 88-68...

Boluspor Basketbol takımı 3.lig F grubunda şampiyonluk mücadelesine devam ediyor. Kırmızı beyazlılar, ligin 5’nci hafta karşılaşmasında deplasmanda Melikşah Üniversitesi’ne 88-68 yenilerek grupta 2.mağlubiyetini aldı. Bu karşılaşmayı hemen unutan kırmızı beyazlılar, hafta sonunda kendi sahasında oynayacağı Mersin Aşut karşılaşmasının hazırlıklarına başladı. Bu karşılaşmaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak dev adamlarda tek eksik oyuncu burnu kırılan Mehmet Şen.

Kırmızı beyazlıların yaptığı antrenman sonrası açıklamalarda bulunan Boluspor basketbol takımı Baş Antrenörü Atalay Gemen; “Grupta 1’nci olmak büyük bir avantaj sağlayacak. Geçen sene böyle bir avantaj yakaladık ve son 6’ya kadar gittik. Geçen seneki durumdan farklı olan şu, grubu nerde bitirirseniz bitirin saha avantajından başka bir şey yok.” şeklinde konuştu.

“DİRENÇ GÖSTEREMEDİK”

Gemen şöyle devam etti:“ Melikşah Üniversitesi bütçe olarak bizden çok üstün bir takım. Geçen seneye göre çok daha güçlü takımlar var. Geçen sene Adana vardı. Büyükçekmece, Pamukkale ve 1-2 takım daha vardı. Bu sene yatırım yapan baya bir takım var. Şansımıza kurada güçlü takımlar geldi. Elinde, sonunda onlarla oynayacaktık. Bu Melikşah’ta bu takımlardan biriydi. Zaten maçı 1 ve 2. periyotlarda kaybettik. Direnç gösteremedik. 57-34 bitti ilk yarı. 3. ve 4. periyotta 33-31 öndeyiz. Eğer ilk yarıda bu mücadeleyi verseydik, maçın sonu daha farklı olabilirdi. Kayseri’deki mağlubiyet aslında olabilecek bir mağlubiyetti. 20 sayı ile olması biraz sıkıntı yarattı. Çünkü grup 1’nciliği açısından bizi zora soktu. Mersin’e de öyle bir mağlubiyet almıştık. Mersin maçının fotokopisi gibi oldu. İlk periyotlarda biraz sıkıntı yaşıyoruz. Onu çözmeye çalışıyoruz.”

“HAZIRLIK MAÇI FAZLA YAPAMADIK”

Boluspor Basketbol takımı Baş Antrenörü Gemen, ilk gurupta yeterinde karşılaşma oynayamadıklarını belirterek; “Hazırlık maçı oynayabilseydik, nasıl oynayacağımızı takım olgusu anlamında daha farklı olacaktı” dedi.

Gemen şunları aktardı: “Bu hafta Mersin ile kendi sahamızda oynuyoruz. Biraz bunu ben şuna bağlıyorum. İlk grupta, ortalama 20 günde bir maç yaptık. Çekilen takım oldu, BAY olarak geçtiğimiz hafta oldu. 3-4 maç yapıp, 8 maç yapıp 4 hafta yattık. O grup kolay bir grup olduğu için, takımlardan bir tanesinin çok kolay olması da diğer bir etkendi. Doruk Güneş takımı oldukça güçsüzdü. O maçta Halilleri, Burak Dadıçları ilk beş oynattığımız bir maçtı. Hazırlık maçı da fazla yapamadık. Biraz geç başladık. Bu tip takımlarla hazırlık maçı yapamadığımız için, reaksiyonu biraz geç veriyoruz. Hazırlık maçı oynayabilseydik, nasıl oynayacağımızı takım olgusu anlamında daha farklı olacaktı.”

“GÜÇLÜ RAKİPLER BİZLERİ BEKLİYOR”

Deneyimli antrenör, Mersin Aşut ile hafta sonunda çok önemli bir karşılaşma oynayacaklarının altını çizerek şöyle devam etti: “Grupta 1’nci olmak büyük bir avantaj sağlayacak. Geçen sene böyle bir avantaj yakaladık ve son 6’ya kadar gittik. Geçen seneki durumdan farklı olan şu, Yine 3 takım var grupta aynı ama karşı grupta 5 takım var. Socar, Sakarya ve Selçuk karşıda. Tire ve MG var sürpriz takımlar. Aslında grubu nerde bitirirseniz bitirin saha avantajından başka bir şey yok. Güçlü rakipler bizleri bekliyor. Amaç, Bolu arması her zaman en üstte, 1’nci olmaktır. Biraz uzaklaştık gibi. Grup 1.ligini çok düşük bir yüzdeye indirdik. Ona göre bir önlem almamız lazım. Mehmet’in burnu kırıldı. 1 hafta idman yapmaması lazım ama Çarşamba günü idmana çıkmak istediğini söyledi. Bu hafta Mersin Aşut maçı çok önemli mutlaka kazanmamız lazım. Dadıç hastanede, Osman gribal enfeksiyona yakalandı. Takımca istiyoruz. Oyuncularda özveri ile çalışıyor. Mehmet, maskeyle aramıza katılacak. Bu sahamızda oynayacağımız en güçlü rakip. Düzce’ye burada yenildik ama Düzce bu kadar iyi bir takım değildi. 14 numaraya çok ihtiyacımız var. Bu sene burada, çok iyi maçlar olmadığı için, fazla ilgi olmadı. 40 günde 1 maç yaptık evimizde. Arada kopukluk oldu. Artık zamanı, inşallah onlarda bizi yalnız bırakmaz, desteklerini esirgemezler. Hep birlikte burada bir çıkış yakalayıp, en az geçen seneki gibi son 6’ya gidip, oradaki durumumuza bakmak istiyoruz. Onlarında bizlere destek olmasını istiyoruz.”

 

1411 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.05500602722168