Devrim Çetin'den Özel Araştırma

6 Nisan 2011

Başta Bank Asya 1. Lig ve diğer alt liglerin uzman ismi Ntvspor.net Haber Müdürü Devrim Çetin, transferin gözde isimlerini ve...


Başta Bank Asya 1. Lig ve diğer alt liglerin uzman ismi Ntvspor.net Haber Müdürü Devrim Çetin, transferin gözde isimlerini ve yetenekli futbolcuları büyüteç altına aldı. Bolusporluyuz.com haber destekçisi Ntvspor.net haber Müdürü Devrim Çetin sezon başından bu güne kadar olan süreçte göze batan oyuncuları analiz etti.

İşte usta spor yazarı Çetin'in geniş çaplı futbolcu analizlerinde Boluspor'dan iki isme yer verdiği önerileri:

ÇOK ÖZEL ARAŞTIRMA

Öncelikle şunu kabul etmeliyiz ki, Bursaspor'un gelecek sezonki en büyük ihtiyacı savunmaya olacak. Malumunuz, savunmadaki en genç futbolcu Serdar Aziz (21) ve onun dışında Stepanov'u (28) bir kenara ayırırsanız en küçüğü 30 yaşında. En önemli ihtiyaç ise hem sağ, hem de sol bek.
Bank Asya 1. Lig'de şampiyonluğun ve düşme hattının iyice kızıştığı haftalara yaklaşırken, Bursaspor'un yeni sezon kadrosu için bazı isimleri yakın markaja alması gerektiği görüşündeyim. Mutlaka teknik heyetin, gözlemci teknik adam komitesi zaten çoğunu takip ediyordur, ama ben bir de Bursaspor taraftarına detaylı bilgi vermek istiyorum.
Aslında yaptığım inceleme Bank Asya 1. Lig ile ilgili ama, yazıma Beylerbeyi'nden Özgür Özkaya ile başlamak istiyorum.

GOLCÜ SOL BEK ÖZGÜR

Beylerbeyi'nin sol beki Özgür Özkaya, yaşı 23 ve Beşiktaş'ın futbolcusu. Özgür, geçtiğimiz sezon Beylerbeyi forması giydi ve sol bek olmasına rağmen 7 gol atmayı başardı. Özgür, sezon başında Samsunspor'a transfer olmak üzere Karadeniz temsilcisinin yolunu tuttu. Hüseyin Kalpar, yakından bilmediği için pek sıcak bakmadı bu oyuncuya... Aynı bölgede Orhan Taşdelen gibi 87 doğumlu kaliteli bir oyuncusu vardı Kalpar'ın. Yedeği de tecrübeli sol bek Alparslan Kartal'dı. Bursaspor'un Şaban Yıldırım'dan sonra beklediği gibi istikrarlı bir sol bek oyuncusu olamadığını düşünürsek, bu konuda iyi bir alternatif olabilir Özgür…

BURSA'DAN GEÇTİLER

Bu listeyi okuduktan sonra belki, "Bun oyuncular o kadar da genç değil' diyebilirsiniz, ama Bank Asya 1. Lig'de de zaten öyle 18'lik, 19'luk yıldız sayısı fazla değil. Bazı isimleri çok yakından tanıyacaksınız, çünkü onlar bir dönem Bursaspor'un altyapısından ya da ilçe takımlarından geçmiş oyuncular.

BENİM İLK BEŞİM
İçlerinden 'ilk 5'e kim girer' derseniz, en başta Samsunsporlu Simon Zenke, daha sonra takım arkadaşları stoper Kemal Tokak, sol bek Orhan Taşdelen, Boluspor'un raket gibi sol ayağı Ferhat Kiraz ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu sol bek Ahmet Devret, derim.

**

AHMET CEBE (DENİZLİSPOR)
Denizlispor'a Süper Lig'deyken gurbetten gelen oyunculardan. 27 yaşında ve geçen sezon Ege temsilcisinde sağ bekte yer almıştı. Bu sezon ise orta sahada yer alan futbolcu, yaşı çok genç olmamasına rağmen oynadığı futbolla dikkat çeken isimlerin başında geliyor.


MİTHAT YAŞAR (Ç.RİZESPOR)

Fenerbahçe altyapısından yetişen bir oyuncu ve sol ayağı çok iyi. Orta sahada görev yapan 24 yaşındaki solak, Süper Lig yolunu gözleyenlerden.


ORHAN TAŞDELEN (SAMSUNSPOR)
Gaziantepspor altyapısından yetişen sol bek, ülkemizdeki en büyük sorun olan bölgeye aday futbolcuların başında geliyor. 24 yaşında ve tekniği savunma oyuncusuna göre gayet iyi. Bank Asya 1. Lig'in en iyi sol beklerinden.

ADEM ALKAŞİ (SAMSUNSPOR)
26 yaşındaki sağ bek, bu kulvardan yaptığı sürpriz çıkışlarla rakip takımların sol beklerine korkulu anlar yaşatıyor. Takımının hücum gücüne sağ kanattan en çok destek veren oyunculardan biri.

KEMAL TOKAK (SAMSUNSPOR)
Adanalı 22 yaşındaki genç savunmacı, Dardanelspor altyapısında yetişen oyunculardan. M.Kemalpaşaspor ve Orhangazispor gibi takımlarda kiralık olarak forma giydikten sonra sezon başında Samsunspor'a geldi ve gelecek vaadeden oyuncular arasında.

MURAT YILDIRIM (SAMSUNSPOR)
24 yaşındaki orta saha, 3 sezondur Karadeniz ekibinde forma giyiyor. Sağ ayağını iyi kullanan futbolcu, uzaktan şutlarıyla da dikkat çekiyor.

SİMON ZENKE (SAMSUNSPOR)
Nijeryalı 23 yaşındaki oyuncu, geçen sezon Emenike gibi fırtına estirenler hücumculardan. Fransa'dan sezon başında transfer edilen genç forvet, güçlü fiziğiyle rakip savunmalara zor anlar yaşatıyor.


ERDEM ÖZGENÇ (BOLUSPOR)
26 yaşındaki sağ bek, Boluspor'un etkili isimlerinin başında. Sağ bek olmasına rağmen tüm duran toplarda onu topun başında görmek mümkün.


FERHAT KİRAZ (BOLUSPOR)
Gençlerbirliği altyapısından yetişen genç krampon, Karşıyaka ve Hacettepe'de kiralık olarak forma giydikten sonra Boluspor'a sezon başında transfer edildi ve yüksek bir performans çiziyor.

MEHMET AKYÜZ (TAVŞANLI LİNYİT)
Sakaryaspor altyapısından yetişen Mehmet, ikinci kez yıldızı parlayan bir isim. 2 sezon önce transfer olduğu Gençlerbirliği'nde forma şansı bulamayınca bir kaç takımda forma giydikten sonra sezon başında Kütahya temsilcisine geldi.

CİHAN CAN (GAZİANTEP BB)
Galatasaray altyapısından yetişti ve en çok forma şansı bulan oyuncuların başında geliyor. 24 yaşındaki stoper, olgunlaştı ve Gaziantep temsilcisinin savunmadaki en büyük kozlarından biri.

AHMET DEVRET (GAZİANTEP BB)
22 yaşında, sol ayağı gayet iyi ve Konyaspor altyapısından yetişti. İlk yarı boyunca tüm maçlarda forma giydi ve savunmanın solunda ve orta sahanın solunda da forma giyebiliyor.

SERDAR DELİKTAŞ (GAZİANTEP BB)
Bileklerine çok hakim bir forvet oyuncusu. Sol ayağını çok iyi kullanıyor. 24 yaşında ve artık Süper Lig'de oynamayı hak eden oyuncuların başında geliyor.

ABDULLAH HALMAN (GAZİANTEP BB)
23 yaşındaki forvet oyuncusu, güçlü fiziğe sahip ve sol ayağını iyi kullananlardan. Gaziantepspor altyapısından yetişen Abdullah, GASKİ, Mezitli, Mersin İdman Yurdu, Eskişehirspor ve Şanlıurfaspor formaları giydikten sonra Gaziantep'e dönüş yaptı. Üzerinde durulması gereken oyunculardan. Tek eksiği biraz ağır olması.

ANIL KARAER (ADANASPOR)
Galatasaray altyapısından yetişen 22 yaşındaki genç oyuncu, sol bek ve stoper olarak forma giyebiliyor. İki sezondur Adanaspor'da ve artık Süper Lig'de forma giyebilecek düzeye geldi.

İZZET YILDIRIM (ADANASPOR)
Adanaspor'da iki sezondur forma giyiyor ve savunmanın sağında görev yapıyor. Yaptığı çıkışlarla dikkat çeken sağ bek 26 yaşında.

TALHA MAYHOŞ (ADANASPOR)
Orta sahada görev yapıyor ve 22 yaşında. Bursaspor altyapısından yetişti ve geçtiğimiz sezonun devre arasında Adanaspor'a transfer oldu. Sol ayağını iyi kullanan genç oyuncu gün geçtikçe takıma alışıyor.

MBİLLA (ADANASPOR)
23 yaşındaki Kamerunlu oyuncu, Adanaspor'da 3. yılını yaşıyor. Süper Lig'de yabancı oyuncu arayanların dikkat çekmesi gerekiyor.

YİĞİTCAN ERDOĞAN (ALTAY)
26 yaşındaki stoper, Galatasaray altyapısından yetişti. Güçlü fiziğiyle rakip forvetlerin korkulu rüyası ve artık tamamen olgunlaştığını belli ediyor ve Süper Lig'de göz kırpıyor.

CENK AHMET ALKILIÇ (ALTAY)
23 yaşındaki İzmirli oyuncu da Galatasaray altyapısında forma giyenlerden. Orta sahanın ve savunmanın sağında görev yapıyor. Süratli stiliyle dikkatleri çekiyor ve takip edilmesi gereken bir isim.

BURAK ÇALIK (ALTAY)
Erzincanspor'dan Altay'a gelen oyuncu stiliyle Tuncay Şanlı'ya çok benzetiliyor. 22 yaşındaki genç oyuncunun en büyük zaafı tekniğinin biraz zayıf olması.

OKAY YOKUŞLU (ALTAY)
Henüz 17 yaşında ve orta sahada görev yapıyor. Yaşı itibariyle fizik gücü biraz düşük ama, geleceği çok parlak olan oyunculardan. Mutlak takip edilmesi gerekiyor.

GÖKHAN DİNCER (AKHİSAR BELEDİYE)
O da Hakan gibi başka bir takımda forma giymedi ve 24 yaşında. Sol bek arayanların mutlaka takip etmesi gereken bir oyuncu ve orta sahanın solunda da görev yapabiliyor.

MESUT ÇAYTEMEL (GİRESUNSPOR)
Bursaspor kökenli oyuncu savunmanın ve orta sahanın solunda oynayabiliyor. 27 yaşındaki solak, İnegölspor, Antalyaspor, Samsunspor ve Altay formaları giydi. Sol bek oyuncusuna göre tekniği gayet iyi ve ligde öne çıkan sol beklerden.

JOSEF BOUM (MERSİN İ.YURDU)
22 yaşındaki Kamerunlu oyuncu, stoper ve sol bekte oynayabiliyor. Sol ayağını çok iyi kullanan futbolcu, güçlü fiziğiyle de dikkat çekiyor. Savunmada alternatifli oyuncu arayanlar için mutlaka takip edilmeli.

ADEM BÜYÜK (MERSİN İ.YURDU)
Geçtiğimiz sezon Boluspor'da çok önemli gollere imza attı. Bu sezonun ilk yarısını Manisaspor'da boş geçirenlerden. Halen Ege ekibinin futbolcusu ama Mersin İdman Yurdu formasını kiralık olarak giyiyor. Mersin'e Süper Lig yolunda attığı gollerle müthiş katkı sağlıyor.

SEMİH KAYA (KARTALSPOR)
Galatasaray'dan Kartalspor'a kiralık olarak geldi ve sezonun ilk yarısında Ergün Penbe'den formayı almakta çok zorlandı. Engin Korukır ile birlikte formayı kaptı ve bırakmaya niyeti yok gibi. Fizik gücü ve zamanlaması çok iyi olan bu kesiciyi, stoper arayanlar kaçırmasın.

MEHMET USLU (KARTALSPOR)
Sakarya kökenli sol bek, 2 senedir Kartalspor'da ve daha önce Hacettepe'de forma giymişti. Sol ayağına çok hakim futbolcu, orta sahada da görev yapabiliyor.

MÜSLÜM YELKEN (ORDUSPOR)
Orduspor orta sahasının en önemli isimlerinden. Sağ kanadı bir mekik gibi kullanabiliyor ve mücadele gücü çok yüksek bir futbolcu. En büyük zaafı ise çok kolay kart görmesi, takip edilmesi gereken bir oyuncu.

MURAT AKIN (ORDUSPOR)
Orduspor orta sahasının bir başka önemli ismi. Orta sahasının ortasında ve zaman zaman forvet arkası oynayabiliyor. Türkiye'de ilk şansını Kasımpaşa'da deneyen, ancak başarılı olamayan futbolcu, Orduspor'da kendisini buldu.

ABDULLAH ÇETİN (ORDUSPOR)
Diyarbakırlı futbolcu, Bank Asya 1.Lig'in en iyi sağ beklerinden. Sanki sağ bek değil, sağ açık ve hem ileri hem de geri gelişleri çok hızlı. Savunmanın sağından yaptığı çıkışlarla forvet oyuncularına çok iyi pozisyonlar hazırlayabiliyor, ama en büyük zaafı sinirlerine hakim olamayışı…

Devrim Çetin

Ntvspor.net Haber Müdürü

 

 

3938 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.22389006614685