Dış Kulvardan Koptuk GELİYORUZ !

10 Şubat 2013

Boluspor, PTT 1'inci ligin 21'inci haftasında Samsunspor ile kendi sahasında karşı karşıya geldi. Kırmızı beyazlılar zorlu karşılaşmayı 2-1 kazanarak şampiyonluk...

Boluspor, PTT 1'inci ligin 21'inci haftasında Samsunspor ile kendi sahasında karşı karşıya geldi. Kırmızı beyazlılar zorlu karşılaşmayı 2-1 kazanarak şampiyonluk hesapları yapmaya başladı. Boluspor'un gollerini İskender ve Cihan Yılmaz attı.

 

Boluspor sahaya kalede Serdar, defansta Engin, Muhammet, Dixon ve Hakan, orta sahada  Dalmat, Barbaros, İskender, Cihan ve Ali, ileride Djieohua on biri ile başladı. Kırmızı beyazlılarda yeni transferlerin hepsi bu maçta sahaya on birde çıktı. Oğuz hoca geçen hafta cezalı olan Hakan'ı ve sakatlanan Alp'in yerine Dalmat'ı ilk on birde sahaya sürdü.  

Kırmızı beyazlı tribünler son yıllardaki en kalabalık ve en hareketli anlarını yaşarken, konuk ekip Samsunspor taraftarı da kendilerine ayrılan bölümü tamamen doldurdular.
Maçın ilk dakikalarında konuk ekip Samsunspor, Boluspor'a göre biraz daha topa daha fazla sahip olan taraftı.  Bu dakikalarda kalesinde hata yapmayan kırmızı beyazlılar oyunda dengeyi kurarken, Boluspor maçın ilk bölümlerinde Samsunspor kalesinde aradığı pozisyonu bulamadı.

İlk on dakikalık bölümünde Boluspor'da önce Ali, daha sonra İskender rakip kaleyi, ilk yoklayan isimler oldular. Bu dakikadan sonra tribünlerinde hareketlenmesi ile Boluspor biraz daha rakip yarı sahasında daha fazla görünen taraftı.

Maçın ilk yarısının ortalarına doğru zorlu maçta iki ekipte dengeli bir oyun ortaya koyarken, iki kalede de yakalanan önemli pozisyonlar golle sonuçlanmadı.  Bu ataklardan birinde Dalmat 22'inci dakikada sol çaprazdan ceza sahasına girdi vuruşunda top yan filelerde kaldı.  Aynı dakika içinde Samsunspor'da Musa Sinan Yılmazer'in şutu da bu kez Boluspor yan filelerine takıldı.

Karşılaşmanın 27'inci dakikasında Boluspor iki önemli pozisyon yakaladı. İlk pozisyonda Djiehoua'nın pasında Dalmat topa dokunamazken, pozisyonun devamında Dixon'un vuruşunda top üst direğin üstünden auta gitti.

Maçın 35'inci dakikasında ceza sahası çizgisi üzerinde topla buluşan Djiehoua rakibini geçti, sert şutunda topu kaleci Soner iki hamlede çelebildi. 

İlk yarının kalan dakikalarında iki takımında skoru değiştirme çabaları sonuç vermeyince karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

Maçın 50'inci dakikasında Boluspor'un golü geldi.  Sağ kanattan gelişen atakta Ali, Dalmat paslaşmasında yeni transfer Dalmat sıfıra girerken topu ön direğe gönderdi, İskender Alın ayağının ucu ile filelere gönderdi. 1-0

Boluspor'da 59'uncu dakika Cihan Yılmaz farkı ikiye çıkaran isim oldu. Sağ kanattan gelişen atakta Djiehoua topu arka direğe kesti İskender'in içeri gönderdiği topu Cihan ayak içi ile filelere gönderirken zorlanmadı ve Boluspor aradaki farkı ikiye çıkardı.

Golden sonra Boluspor oyunu kontrolü altına almak isterken konuk ekip Samsunspor aradaki farkı bire indirmek için yaptığı ataklarda kırmızı beyazlı savunma oyuncuları hata yapmadı. Maçın son çeyreğine doğru Boluspor geliştirdiği kontra ataklarda rakip savunmayı eksik yakalasa da skor bu dakikalarda değişmedi.

Sol kanatta yapılan ortada Serdar topu çelmeyi başardı, dönen topa Abdülkadir Özgen yatarak vurdu top Boluspor fileleri ile buluştu.  Bu golden sonra zaman zaman gerginleşen oyunda iki takım oyuncuları arasında kısa süren tartışmalar yaşandı.

 

Samsunspor'un ilk golünün ardından konuk ekip baskısını iyice arttırdı. Maçın son 10 dakikalık bölümüne girerken, gelişen ataklarda Boluspor savunması ve kaleci Serdar başarılı performansı ile Samsunspor'a bu dakikaya kadar beraberlik şansını vermedi. 

Boluspor'un  kalesi önünde yaşanan bir pozisyonda kırmızı beyazlı ekibin filelerine giden top yan hakemin ofsayt bayrağına takılınca Samsunspor taraftarının gol sevinci yarım kaldı. Bu pozisyondan sonra kapalı tribünde gole sevinen Samunsporlu idareciler ile yine aynı tribünde bulunan Boluspor tribünleri arasında gerginlik yaşandı. 
Karşılaşmanın uzatma dakikalarında konuk ekibin baskısı sonuç vermeyince Boluspor 3 puan uzanarak haftayı karlı kapatan ekipler arasında yer aldı. Boluspor bu sonuçla puanını 33'e çıkardı.

Kırmızı beyazlılar gelecek hafta yine kendi saha ve seyircisi önünde Kartalspor'u konuk edecek.

 

BOLUSPOR: 2 - SAMSUNSPOR: 1
Stat: Atatürk
Hakemler: Yunus Yıldırım, Cumhur Altay, Oğuz Terzi

Boluspor: Serdar, Engin, Hakan, Dixon, Muhammet, Ali (Dk. 83 Abdulaziz), Djiehoua, İskender, Cihan, Barbaros (Dk. 70 Cemil), Dalmat (Dk. 75 Vedat)
Samsunspor: Soner, Cemil, Abdulkadir, Musa, Roberts (Dk. 62 Haluk), Canberk, Fatih, Lokman, Nikolay (Dk. 85 Serkan), Mustafa, Ercan
Goller: Dk. 50 İskender, dk. 58 Cihan (Boluspor), dk. 75 Abdulkadir (Samsunspor)
Sarı kartlar: Dk. 54 Dixon, Dk. 78 Ali, Dk. 90 Cihan (Boluspor), Dk. 73 Cemil, Dk. 78 Fatih, Dk. 90 Lokman (Samsunspor)


2178 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.06855297088623