DÜNYACA ÜNLÜ ANTRENMAN PROGRAMI BOLULU ANTRENÖR İLE SÜPER LİG’DE

5 Kasım 2014

Bolu’da amatör futbolun ve Bolu’nun tanınmış simalarından olan ayrıca 15 yıl boyunca Kızıkspor’da futbol oynamış aynı zamanda Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Beğen Eğitimi öğretmenliği mezunu olan Seyhat Benk dünyaca tanınmış ve birçok kulübün tercih ettiği Life Kinetik mental antrenman programının Türkiye’de yaygınlaştırmayı amaçladığı antrenörlerinden bir tanesi oldu.

3 kişilik ekibiyle birlikte çalışmalarına devam eden Benk’in, Boluspor ile de bir dizi görüşmesi oldu. Alman patentli, uygulamanın Türkiye’de bütün takımlara verimli olacağı belirten Benk: “Oyuncuların stres altında, görsel algılama, dikkat, çabuk ve doğru karar verme yeteneğini arttırmayı amaçlayan, “Life Kinetik” çalışması ritim, koordinasyon ve denge gibi birçok hareketleri kapsıyor.” dedi.

TÜRKİYE’DE SAYILI İSİM DE VAR

Alman patentli bu antrenman programının sadece futbol branşında değil, bütün spor dallarının yanı sıra, sosyal hayatta da rahatlıkla kullanılabileceğinin altını Life Kinetik ritim ve koordinasyon antrenörü Seyhat Benk sözlerine şöyle devam etti: “Tamamıyla mental bir antrenman programı olan life kinetik beyin alanları arasındaki geçiş hızlarını arttırmayı sağlayıp birçok alanda kısa sürede etki gösterip başarıyı sağlamaktadır. Türkiye çapında sayılı kişide bulunan bir antrenörlük belgesidir. Tüm sezon boyunca planlanan bir antrenman programı olan Life Kinetik Alman patentlidir.”

HATA YAPMA ORANI OLDUKÇA AZALIR

Life Kinetik ritim ve koordinasyon antrenörü Benk takım ve bireysel sporlarda Life Kinetik programını kullanan oyuncularda hata yapma oranının oldukça azaldığının altını çizerek şunları dile getirdi: “Takım ve bireysel sporlarda zirvede olmak hem kurumsal hem de bireysel yönden oldukça önem taşımaktadır. Life Kinetik Programları ile spor aktivitelerinde daha az güç ve enerji sarf ederek performans artışı sağlanır. Denge gözle görülür bir şekilde gelişir. Kişisel yer-yön kavramı gelişerek bulunduğu ortama uyumu artar. Telafi mahiyetindeki davranışlara gerek kalmaz ve bu da diğer davranışların daha uyumlu olmasını sağlar. Ayrıca el-göz, göz-ayak koordinasyonu çok güçlü bir şekilde artar. Böylece hareketlerin performansı artarak hata yapma oranı oldukça azalır.”

ÜNLÜ TAKIMLAR LİFE KİNETİK KULLANIYOR

Birçok ünlü takımın Life Kinetik kullandığını ve tam verim alındığını belirten Benk şöyle konuştu: “Almanya Futbol Mili Takımı, Borussia Dortmund, Almanya Kayak Milli Takımı, Karabükspor geçtiğimiz sezon Antalyaspor, Fenerbahçe, Ankaragücü, Eskişehirspor bu programı kullanan takımlar oldu. Ayrıca birçok büyük şirket ve İstanbul çapındaki bazı özel okulların yanı sıra küçük yaştaki çocukların zihinlerini kolay kullandıkları yapılan testlerde ortaya çıktı.”

“BİRÇOK TAKIMLA GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR”

Toplam da 3 kişilik ekiple çalıştıklarının altını çizen Benk şunları aktardı: “Şevket Ortabaş ve Özcan Aycan Kurnaz benimle çalışan diğer arkadaşlarım. Karabükspor ile bu sene çalışmalara başladık. Antrenmanlarımız verimli geçiyor. Takım üzerinde etkili sonuçlar almaya başladık. 2 tane Süper Lig ekibiyle de görüşmelerimiz olumlu sonuçlanmak üzere. Diğer yandan 2-3 tane üst düzey şirketle de temas halindeyiz. Şirketlerin bu programı tercih etmesinin sebebi de şirket çalışanlarının verimliliğini büyük ölçüde arttırmasıdır.”

Life Kinetik programını kullanan dünyaca ünlü isimlerin görüşleri şöyle:
B.Dortmund Baş Antrenörü Jürgenn Klopp: “Life Kinetik mesleğimde son yıllarda keşfettiğim en heyecan verici şeylerden biri.”
B.Dortmund ve Türk Milli Takımı Oyuncusu Nuri Şahin: “Life Kinetik çalışarak kendimi çok açık bir şekilde geliştirdim. En büyüleyici yanı ise inanılmaz eğlenceli ve üst düzey bir eğitim olması.”
Efsane Alman Kayakçı Rosi Mittermaier: “Life Kinetik herkes için gerekli.”

 

 

 

 

DÜNYACA ÜNLÜ ANTRENMAN PROGRAMI BOLULU ANTRENÖR İLE SÜPER LİG’DE
DÜNYACA ÜNLÜ ANTRENMAN PROGRAMI BOLULU ANTRENÖR İLE SÜPER LİG’DE
DÜNYACA ÜNLÜ ANTRENMAN PROGRAMI BOLULU ANTRENÖR İLE SÜPER LİG’DE
Etiketler: Life Kinetik

2653 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.36813902854919