DYOREX BOLUSPOR’UN SAHALARINA KADIN ELİ DEĞDİ

27 Ekim 2022

DyorEX Boluspor’un kullanılmayan antrenman sahasına İdeal Peyzaj Torf eli değdi. Atıl durumda bulunan futbol sahası profesyonel bakım sonrası yenilenerek futbol...

DyorEX Boluspor’un kullanılmayan antrenman sahasına İdeal Peyzaj Torf eli değdi. Atıl durumda bulunan futbol sahası profesyonel bakım sonrası yenilenerek futbol oynamaya elverişli hale getirildi.

Boluspor Yönetim Kurulu Üyesi Halil İbrahim Yavaş ve Peyzaj mimarı, Gamze Demirtaş 3 aylık kısa bir süre içinde imkansıza imza attılar. İdeal Peyzaj Torf firması Bolu’da yaptıkları çalışmalarla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Atıl durumda bulunan futbol sahası, A takımın kullandığı antrenman sahası ve Bolu Atatürk Stadyumu çimleri yapılan bakımlar sonrası mükemmel bir zemine kavuştu.

Özel Haber: Burhan Yeşiltaş-Fahri Gündüz

Peyzaj mimarı ve teknikeri Gamze Demirtaş DyorEX Boluspor sahalarına yapılan bakım, onarım çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Demirtaş, zorlu görevde kendisine güvenen DyorEX Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak ve yönetim kurulu üyesi Halil İbrahim Yavaş’a teşekkür etti.

“Bolu şartlarına uygun bir çim kullanıyoruz”

DyorEX Boluspor tesisleri önünde bulunan sahada 5 aydır çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Gamze Demirtaş; “Boluspor’un sahaları ile ilgileniyorum. İlk geldiğimizde sahaları atıl durumdaydı. Neredeyse hiç çim tohumunun kökü bile yoktu. İlk olarak sahayı temizledik. Organik tabakası kötü olan bir tabakaydı. Alttan ısıtma var söylentisi vardı ama kullanılmayan bir alttan ısıtma var. Sistem var ama kullanılmıyor. Daha sonra tüm kötü toprağı aldık. Yerine organik maddece zengin torflu bir güzel, kaliteli toprak getirdik. Sahaya serdik, daha sonra sıkıştırma işlemini tamamladık. Ekimi, sulaması devam etti. Arada gübrelemeler yaptık. Çimin kendini toparlaması için. Çimimiz şuan gayet kaliteli bir durumda. Daha kullanılan çim tohumlarının da etkisi var. Şuan kullandığımız çim İngiltere çimi. İthal bir çim kullanıyoruz. Bolu şartlarına uygun bir çim kullanıyoruz. Kışın ayrı bir tohumlama yazınsa ayrı bir tohumlama yapacağız. Şu an kışa hazır. Karın yağmasını ve kardaki mineralleri de almasını istiyoruz. Daha kaliteli ve daha sağlıklı olsun. Antrenman yapılabilecek kaliteye gelsin istiyoruz” dedi.  

“Sahamız her şeye hazır”

A takımın çok sayıda antrenman yaptığını ve sahaların yorulduğuna dikkat çeken Demirtaş; “Sait hocanın önderliğinde takımımız çok fazla antrenman yapıyor. Doğal olarak saha yoruluyor. Bu yüzdende ombilasyonlar, açılmalar, topuk yaraları çok fazla oluyor. Biz bunları kapatmak için ara ekim yaptık. Çim kendine gelsin diye gübreleme uyguladık. Ara ekim ve bakım güzel geçti. Sahamız her şeye hazır” şeklinde konuştu.

“Kış sezonu bakımını ve daha sonrada yaz sezonu bakımları için anlaşmalarımızı yaptık”

Yaptıkları başarılı saha çalışmaların ardından Bolu’da bulunan otellerden teklifler aldıklarını vurgulayan peyzaj mimari Demirtaş; “Bizim bu sahada çalışmalarımızı gören ve beğenen bazı oteller bizimle irtibata geçtiler. Şuan artık son hazırlıklarımızı yapıyoruz. Kış sezonu bakımını ve daha sonrada yaz sezonu bakımları için anlaşmalarımızı yaptık” dedi.

“Bolu’da villa, site bahçeleri tasarlıyoruz”

Demirtaş, şirket olarak saha bakımlarının yanı sıra villa ve site bahçelerinin de dekorasyonunu yaptıklarını aktararak; “Ben zaten normalde peyzaj mimarıyım. Asıl alanım villa bahçeleri, site bahçeleri. Bunlar için bitkisel tasarım yapmak. Dekoratif uygulamalar yapmak. Bolu’da da buna çok ihtiyaç var. Çünkü eskiden gelen bir mantık iki tane ağaç dikelim böyle kalsın. Ama artık biz onu yapmıyoruz. Hem yazın hem de kışın kullanabileceğimiz ağaçlar, müşterilerimizin daha rahat kullanabileceği bahçeler tasarlıyoruz. Bizim sloganımız çok güzeldir. Grileşen dünyamızda, yeşil bir pencere açmaya hazır mısınız? Biz grileşen dünyaya yeşil pencereler açıyoruz. Bolu’da da villa, site bahçeleri tasarlıyoruz. Bunlar içinde çalışmalarımız sürüyor. Çimlendirme, bitkilendirme, yol, yürüyüş yolları yapıyoruz. Dekoratif taşlarla desenler oluşturuyoruz. Kaya bahçeleri yapıyoruz. Bu sezon olmayabilir ama gelecek yıl kış bahçelerine de başlayacağız” ifadelerini kullandı.  

“İstedikleri zaman buraya gelebilirler, bizi ziyaret edebilirler”

Demirtaş son olarak bütün Bolu halkını firmalarına davet ederek; “Biz ideal peyzaj ve torf ailesi olarak Bolu’da işlerimize başladık. Bitkisel tasarım, bitkisel uygulama yapıyoruz. Burada da hem iç mekan hem de dış mekan bitkileriyle birlikte yine dekorarif taşlarımızı da bu işin içine dahil ettik. İstedikleri zaman buraya gelebilirler. Bizi ziyaret edebilirler. Hem yeni açtığımız iş yerimizi görürler hem de bitkilerimizi tanımış olurlar” dedi.

DYOREX BOLUSPOR’UN SAHALARINA KADIN ELİ DEĞDİ
DYOREX BOLUSPOR’UN SAHALARINA KADIN ELİ DEĞDİ
DYOREX BOLUSPOR’UN SAHALARINA KADIN ELİ DEĞDİ

1141 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.28217005729675