Ege'de Bolu Çiftetellisi 0-2

1 Nisan 2012

Boluspor zorlu Buca deplasmanında oyuna hızlı başladı ve ilk dakikalarda golü buldu. Haftalar sonra  Savaş 11'de yer alırken Bahri Kaya Veysel ve Aydın'la...

Boluspor zorlu Buca deplasmanında oyuna hızlı başladı ve ilk dakikalarda golü buldu. Haftalar sonra  Savaş 11'de yer alırken Bahri Kaya Veysel ve Aydın'la çift forvet oynadı. Kanarlarda Ferhat ve Kenan oyun içersinde sık sık kanat değiştirirken özellikle Ferhat Kiraz'ın klas hareketleri oyuna güzellik kattı.

Boluspor son haftalardaki çıkışını sürdürüyor. Erciyes ve Tavşanlı karşılaşmalarından 3 puanla dönen Boluspor çıkışını Buca'da da sürdürdü. Boluspor Bahri Kaya ile moraller yerine gelirken Bahri hoca bu karşılaşmada son haftaların golcü oyuncusu Aydın ile devam ederken Veysel ile çift forvet oynadı.
Boluspor karşılaşmanın hemen başında. Buca atağında orta alanda Kenan'ın baskısı sonuç verdi ve topu kaptı. Sağ açıktan topu sürükleyen Kenan Veysel'e topu aktardı.  Veysel topa sert vurdu kaleci topu çıkartmasını bildi. Bu pozisyonun hemen ardından Boluspor kazandığın topta Ferhat Kiraz sol açıktan topu sürükledi ve ceza sahasına mükemmel bir orta yaptı. Pas niteliğindeki ortaya son haftaların golcüsü Aydın mükemmel yükselerek topu ağlara gönderdi. Boluspor bu golle 1-0 öne geçti.  Aydın gol sonrası asist yapan yıldız oyuncu Ferhat'a giderek golün sevincini yaşadı. Boluspor bu golle kontrollü bir oyun sergilerken kanatlardan pozisyon aradı. İlk yarıda zaman zaman Buca atakları olsa da Boluspor defansı bu pozisyonlara geçit vermedi. İlk yarıda orta alanda geçen bir oyun olurken Boluspor özellikle kanatlardan pozisyon bulmaya çalıştı. Boluspor'da Veli defansta kaptığı topu orta alana kadar sürükledi. Sağ açıkta boş gördüğü Veysel'e aktardı. Veysel kalabalık Buca defansında tapu buraya at diye işaret eden Kenan'a mükemmel bir orta yaparken aynı güzellikte Kenan topu ağlara göndererek durumu 2-0 yaptı. Bu golden sonra Boluspor kontrolü bırakmadı. Kenan ile gelişen pozisyonda aşırtma bir orta yapan pozisyonda Buca defansı topu güçlükle uzaklaştırdı. Boluspor ilk yarıda akılcı bir oyun ile 2-0 önde kapattı.

Boluspor ikinci yarıda da ilk yarıda olduğu gibi kontrollü bir oyun sergiledi. Özellikle Kenan ve Ferhat ile ikinci yarının başında net pozisyonlar bulan Boluspor Aydın Çetin ile de mutlak bir gol kaçırdı. İkinci yarıda Bucaspor tüm kozlarını denerken oyuna Melih'i aldı. Melih oyuna girdikten sonra Buca oyunda biraz hareketlendi. Bucaspor ataklarında kaleci Atacan mükemmel kurtarışlar yaparken gol şandı vermedi.  İkinci yarıda Boluspor'un kontrolünde geçen bir oyun sergilenirken maçın sonlarında mutlak goller kaçırdı. Bahri Kaya ikinci yarıda Omar Wade , Caner Ağca ve Gomis' i oyuna alırken kontrollü oyundan vaz geçmedi. Maçın son bölümlerinde Boluspro mutlak goller kaçırırken deplasmanda 0-2 kazanarak hanesine üç puanı yazmasını bildi.

 

Bucaspor: 0 - Boluspor: 2
Stat
: Yeni Buca
Hakemler: Mustafa İlker Coşkun, Serkan Çimen, Sedat Etik

Bucaspor: Ömer, Fahri(Dk. 62 Melih), Efe, Burak, Serkan, Zekeriya(Dk. 46 Berkay), Salih, Mehmet(Dk. 74 Server), Zafer, Emre, Abdulkadir
Boluspor: Atacan, Savaş, Cemil, Vel, Hakan, Ferhat (Dk. 80 Gomis), Alp, Onur, Kenan (Dk. 66 Omar Wade), Aydın (Dk. 90 Caner), Veysel

Goller: Dk. 4 Aydın, Dk. 35 Kenan (Boluspor)
Sarı kartlar: Dk. 57 Salih, Dk. 67 Emre, Dk. 78 Server (Bucaspor), Dk. 65 Kenan, Dk. 76 Cemil (Boluspor)     

 

Karşılaşmanın Önemli Anları

Dk01: Karşılaşmaya Boluspro başladı.

Dk03: Buca atağında orta alanda Kenan'ın baskısı sonuç verdi ve topu kaptı. Sağ açıktan topu sürükleyen Kenan Veysel'e topu aktardı.  Veysel topa sert vurdu kaleci topu çıkartmasını bildi.

Dk04: Ferhat Kiraz sol açıktan topu sürükledi ve ceza sahasına mükemmel bir orta yaptı. Pas niteliğindeki ortaya son haftaların golcüsü Aydın mükemmel yükselerek topu ağlara gönderdi. Boluspor bu golle 1-0 öne geçti. 

Dk07: Orta sahada kaptığı topla giden Ferhat ceza sahasına kadar girdi. Ferhat rakip oyuncuların bir bir geçerken Veysel'e mükemmel bir topuk pası aktardı. Veysel bu topu beklemezken rakip topu kaptı.

Dk08: Aydın kazandığı topla ilerlerken sağ açıktan topu sürdü. Ceza sahası dışında bekleyen Kenan'ı gördü ve orta yaptı. Kenan'ın kafa vuruşu kalecide kaldı.

Dk19: Vaysel sol açıktan getirdiği topu Kenan'a aktardı. Kenan bir bir rakibini geçerken ceza çizgisi üzerinden sert vurdu ve top direğin dibinden çıktı.

Dk35: Veli defansta kaptığı topu orta alana kadar sürükledi. Sağ açıkta boş gördüğü Veysel'e aktardı. Veysel kalabalık Buca defansında tapu buraya at diye işaret eden Kenan'a mükemmel bir orta yaparken aynı güzellikte Kenan topu ağlara göndererek durumu 2-0 yaptı.

Dk42: Bucaspor savunmasının hatası ile topu kapan Ferhat ceza sahasına kadar girdi. Çizgiye kadar inen Ferhat' rakip oyuncunun yere düşürülmesi ile yere düşerken karşılaşmanın hakemi bu pozisyonu penaltı olarak değerlendirmedi.

Dk56: Veysel Çetin'in pozisyonunda Aydan topu alırken ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kalan Aydın topu ağlarla buluşturamadı.
Dk65: Kenan oyundan çıkarken Omar Wade oyuna dahil oldu.
Dk66: Bucaspor Emre ile pozisyon bulurken Atacan'a topu güçlükle önledi.

Dk67: Ora alanda Ferhat Kiraz kazandığı topu açıkta kendini unutturan Veysel'e aktardı. Veysel topa sert vurdu defanstan döndü. Dönen topa Ferhat sert vurdu defans topu uzaklaştırdı.

Dk70: Mehmet İncebacak içeri akılcı bir orta yaparken topa Melih vurdu ve Atacan iki hamlede topu çıkartı.

Dk80: Ferhat Kiraz sakatlanması sonrası yerini Gomis'e bıraktı.

Dk87: Omar Wade soldan geliştirdiği topla ceza sahasına kadar girdi. Sert şutu az farkla dışarı çıktı.

Dk90: Aydın Çetin maçın son bölümünde oyundan çıkınca yerini Caner Ağca'ya bıraktı.

Dk90+1: Boluspor Veysel ile mutlak bir gol kaçırırken Veysel adeta iğne deliğinden geçirecekti.

Dk+4: Omar Wade topu alıyor Veysel'e aktarıyor ve Caner'e alda at derken Caner'in şutu direkten dönüyor.


2096 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.67905616760254