“EN AZ İLK 6 OLACAK OLMAZSA OLMAZIMIZ OLDU”

11 Kasım 2016

Boluspor, TFF 1’inci ligin 11’inci haftasında kendi sahasında oynayacağı Altınordu maçının hazırlıklarına kendi tesislerinde başladı. Yenileme çalışması yapan kırmızı beyazlılarda ülkelerinde olan Andre Santos ve Diarra çalışmaya katılmadı.

Kırmızı beyazlıların yaptığı antrenmanın Boluspor teknik direktörü Fuat Çapa açıklamalarda bulundu. Çapa; “Bu hafta yaşadığımız son dakika da verilenler, verilmeyenler var. Bunlar sonuca etkili olabilir ama ben takımın oyunundan, takımın birlik ve beraberliğinden, çalışma hırsından, oyuncuların bireysel çalışmasından, gelişmesinden gayet mutluyuz ve memnunuz” ifadelerine yer verdi.

“SONUÇ OLARAK MEMNUN DEĞİLİZ”

Çapa sözlerine şöyle devam etti: “Herkesin beklediği gibi üst düzey bir karşılaşma oldu. Maçtan sonradan çok sayıda kişi tarafından aranıp, iyi oynadığımızı söyleyen çok kişi oldu ama o sadece teselli anlamındaydı puan olarak bize yansımadı. Karşılaşmayı oyun anlamında değerlendirecek olursak, memnun olduğumuzu söyleyebilirim. Ama sonuç olarak memnun değiliz. Etkenleri dışta da arayabiliriz ama bu bize bir şey kazandırmaz. İçte ararsak, daha doğru olur. İki tane net pozisyonumuz var. Değerlendiremedik. Rakibinde golden 10 dakika önce Soner’in kurtardığı bir kafa topu var. Onun dışında çok fazla pozisyon vermediğimizi düşünüyorum”

“SADECE İŞİMİZE KONSANTRE OLACAĞIZ”

Boluspor teknik direktörü Fuat Çapa, ligin 10’uncu haftasında oynadıkları Göztepe maçında kırmızı beyazlı oyunculara gösterilen kartlara da değinerek; “Maçın genelinde verilen kartlarla ilgili üzüntüm var. Çünkü bize verilen sarı kartlar, rakibe verilen sarı kartları değerlendirdiğimiz zaman çok üzücü çünkü maçın başında kaleci 18 dışına çıkıp topu eliyle alıyor. Sarı kart olması lazım, kırmızı kart olmaz. Gol tehlikesi olmadığından dolayı ama maalesef kart verilmedi. Penaltıdan sonraki pozisyon özellikle Berat’a yapılan faul, bunlarla ilgili çok fazla şey söyleyebiliriz ama bize çok şey kazandırmıyor. Türkiye’de zaten hakemler yeterince konuşuluyor, bizimde onlarla ilgili konuşmamız çok fazla bir şey ifade etmeyecek. Sadece işimize konsantre olacağız. Bundan sonraki karşılaşmalarda neler yapabiliriz onun çalışmasını yapacağız” şeklinde konuştu.

 

“RAKİP TAKIMLARDA HEP BİRBİRLERİ İLE KARŞILAŞACAK”

4 maçlık periyottan 8 puan alabilirmiyiz düşüncesi içinde olduklarını ifade eden Çapa; “, 9 puan aldık gayet iyi. Bundan sonraki süreçte 6 karşılaşma var. İlk devre öncesi, bu 6 karşılaşmayı oynarken, rakip takımlarda hep birbirleri ile karşılaşacak. Biraz önce oyuncularımıza da söyledim. Bizim buradan almış olduğumuz her galibiyet sadece 3 puan değil, daha fazla puanlar hanemize yazdırmış olacak. Bunun bilinci ile bundan sonraki süreci değerlendirmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

“ÇOK NEŞELİ VE MUTLU BİR ŞEKİLDE TESİSE GELDİLER”

Kırmızı beyazlı oyunculara, Göztepe maçının ardından verilen 4 gün izin konusuna da açıklık getiren Çapa; Belki tatil ile ilgili spekülasyonlar olabilir. Açıkçası çok basit. Bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmaların temposu çok yüksek geçti. Bundan sonraki süreci de gözden geçirmemiz lazım. 6 hafta içinde 9 tane karşılaşma oynayacağız. Bu süreçte oyuncularımızı dinlendirme açısından fazla şansımız olmayacak. Ayrıca devre arasında da böyle bir şansımız olmayacak. Kupa maçı oynayacağız. Tekrar 8 Ocak’ta da lig maçı oynayacağız. Sonuçta bunlarda fiziki yıpranmalara neden oluyor. Oyuncuları şarj edemiyorsun ki, belirli bir şeyden sonra tükenebilsin. Tam tersi deşarj yapman lazım ki oyuncular çok iyi bir şekilde geriye dönsünler. Bugünde onu gayet iyi gördüğümüzü düşünüyorum. Çünkü herkes tamamen 4 günü iyi bir şekilde değerlendirmiş. Bugünde çok neşeli ve mutlu bir şekilde tesise geldiler” ifadelerine yer verdi.

 

“BEN BU 6 HAFTAYI DA İYİ GEÇİRECEĞİMİZDEN EMİNİM”

Boluspor teknik direktörü Fuat Çapa son olarak ligin 11’inci haftasında oynyacakları Altınordu karşılaşmasını değerlendirerek; “Altınordu maçıyla ilgili de rakip takımın son haftalarda iyi bir çıkışı var. Genç bir takım. Onların belirli bir vizyonu var. O vizyon doğrultusunda kendilerine göre oyun felsefeleri var. Bizimde var. Sonuçta bizde artık sezon başı sezon içinde neler olabilecek gibi değiliz. Bundan sonraki süreçte en az ilk 6 olacak, olmazsa olmazımız oldu. Üst sıraları nerede bitiririz, nasıl olur onu zaman ve süreç gösterecek. O sadece bize göre bir şey değil. Sakatlığı var, şanssızlığı var. Bu hafta yaşadığımız son dakika da verilenler, verilmeyenler var. Bunlar sonuca etkili olabilir ama ben takımın oyunundan, takımın birlik ve beraberliğinden, çalışma hırsından, oyuncuların bireysel çalışmasından, gelişmesinden gayet mutluyuz ve memnunuz. Ben bu 6 haftayı da iyi geçireceğimizden eminim. Genel olarak önce Altınordu, Bandırma, Balıkesir bunlar teker teker her karşılaşmayı değerlendirip çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. 

1905 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.065874099731445