Erdem'in Frikikleri İpten Aldı Levent Eriş'i

14 Aralık 2010

Lig Radyo ve Radyospor program yapımcısı ve spor yazarı Emrah Hamurcu Bank Asya Birinci Liginin bu haftaki maçlarını kaleme aldı. İşte Hamurcu'nun...

Lig Radyo ve Radyospor program yapımcısı ve spor yazarı Emrah Hamurcu Bank Asya Birinci Liginin bu haftaki maçlarını kaleme aldı. İşte Hamurcu'nun yazısı 

Bank Asya 1. Lig'de ilk yarının son maçları önümüzdeki hafta sonu oynanacak ve kısa bir ara verilecek. Ankaraspor'un lisansının iptal edilmesi nedeniyle 17 takımla oynanan ligde 16 maçını oynayan Mersin İdman Yurdu tatile giren ilk takım oldu. Rize ve Denizli'nin kazanamadığı haftada Orduspor öyle bir galibiyet aldı ki zirveyi tehdit unsuru oldu. Mütevazi kadrosu ile Tavşanlı Linyitspor ise alkışı hak edenlerden Mehmet Akyüz'ü ile birlikte.

Erdem'in Frikikleri İpten Aldı Levent Eriş'i

Yanınıza kayak malzemelerini alsanız kaymanın keyfini çıkarabileceğiniz bir havada, zeminde ısrarla oynatılan Boluspor ' Mersin İdman Yurdu maçında 90. dakikada tabela konuk ekibin 1-0'lık üstünlüğünü gösterirken bu soğuk havaya ve şartlara rağmen takımlarını desteklemeye gelen Yarenler'in ise dilinde 'İstifa, istifa, Levent Eriş istifa' sesleri yükseliyordu. 90+1'de takımın savunma oyuncusu Erdem Özgenç serbest vuruştan attığı golle skora dengeyi getirirken tribünlerdeki sesleri biraz olsun kısmayı başarmıştı. Karların temizlenmesi hadisesi nedeniyle maçın sonuna eklenen 6. Dakikanın son saniyesinde bir serbest vuruş daha kazanan Boluspor'da topun başına yine Erdem geçti. Vuruştan önce yanına gelen Ferhat Kiraz'ın ricasını kırmayan Erdem güzel bir vuruşla beyazımsı topu beyaz zeminde beyaz fileli ağlara yollarken sahanın içersinde iki farklı  duygu birden yaşanmaya başlıyordu.



Kütahya'nın Zlatan İbrahimoviç'i: Mehmet Akyüz

Mütevazi kadrosuna ve orta halli bütçesine rağmen özellikle son haftalarda aldığı puanlarla bir anda ilk 6'nın kapısına dayanan Kütahya'nın ilçe takımı Tavşanlı Linyitspor'da Hakan Şükür'ün memleketlisi Mehmet Akyüz, Rizespor'u da boş geçmedi ve gol sayısını 7'ye çıkartarak haftalardır yerinde sayan Serdar Deliktaş'ın krallık koltuğunu sallamaya başladı. Sakaryaspor alt yapısında yetişen Mehmet Akyüz için Güngören Belediyespor İdari Menajeri Yakip Şahintürk 'TKİ Tavşanlı Linyitspor'a 3-1 yenildik ama rakip takımı değil, oyuncusu Mehmet Akyüz'ü yenemedik. Bu oyuncunun performansı üst düzeydeydi, sonucu da belirleyen isim oldu. Kendisini iyi biliyorduk ama buna rağmen tutamadık. Bireysel yeteneğiyle tek tabanca bizi yendi' demişti.

Trabzonspor'dan Çıktı Samsun'da Parladı: Abdülaziz Solmaz

Samsunspor'un yükselen form grafiği ile birlikte 22 yaşındaki orta saha oyuncusu Abdülaziz Solmaz önce asistleriyle katkı yapıyordu şimdilerde ise ağları da havalandırıyor. Takımının Gaziantep Belediye'yi 4-0 yendiği maçta zeka dolu öyle 2 gol attı ki seyir zevkleri oldukça yüksekti. Futbola Trabzonspor'da başlayan ancak A Takım'da şans bulamayan Abdülaziz, Pazarspor ve Ankaragücü maceralarından sonra geçtiğimiz sezon başında Samsun'a imzayı atmıştı. 17 maçta 2 gol atan 1.76'lık Abdülaziz, son haftalarda ilk 11'in banko ismi oldu. Gaziantep Belediye maçında sağ ayağının hem içini hem üstünü iyi kullanan Abdülaziz 2 gol 1 asist…

Ordu'nun Dereleri Coştu Bir Kere

Önce Adanaspor ardından da Tavşanlı Linyitspor mağlubiyetleri sonrasında Uğur Tütüneker tam bavullarını toplamış alıp başını gitmek üzereyken Başkan Nedim Türkmen yolunu kesip geri döndürmüştü. Ne olduysa o dönüşten sonra oldu. Orduspor'un da dönüşü muhteşem oldu. Son 3 maçında 7 puan toplayarak ligde üçüncü sıraya yükselen Karadeniz ekibi Rize ve Denizli'yi de sıkıştırmaya başladı. Bu son 3 maça da ilk 11'de başlayan Ahmet Güven, kendisine güvenenleri mahçup etmedi ve 2 golü hanesine yazdırdı.

Beraberliğe Razı Bir Takım: Erciyesspor

Zamanında Fatih Terim'in felsefesiydi 'Yenemiyorsan yenilme'… Şimdilerde ise Erciyesspor bunu benimsemiş durumda. 15 lig maçının 5'ini kazanan Kayseri takımı sadece 1 kez sahadan yenilgi ile ayrıldı. Kalan 9 maçta ise sahadan birlik beraberlik modunda ayrılan Erciyesspor'un son 5 maçının 4'ünün de 1-1 bitmesi de işin ilginç olan bir başka boyutu. Tabi Denizlispor deplasmanında Taner Taşçı'nın son saniye golü tartışılacak cinstendi. Hatta tartışılacak çok fazla bir tarafı da yoktu. Gayet açık ve netti.

Bu hafta ile alakasız belki ama değinmeden geçilmemesi gereken bir nokta yine Erciyesspor'un maçlarını oynadığı stat meselesi. Arada bir söz etmeye çalışıyoruz buradan ancak Erciyessporlular'ın sabrı taşmış durumda. 32.000 kapasiteli Kadir Has gibi bir stada sahip oldukları bir şehirde Erciyesspor'un maçlarını 1.500 kapasiteli Atatürk Spor Kompleksi Dış Saha'da oynaması… Bu takımdan beklentiniz var mı?

Tolgahan'a Sahip Çıkmak

Tüm Türkiye onu maçtan sonra sevgilisine sahanın ortasında diz çökerek evlenme teklifi yapınca tanımıştı. Sonuçta burası Türkiye ve alt liglerde oynuyorsanız ancak bu şekilde tanınırsınız. Başarılarınızdan çok hatalarınız konuşulur ayrıca. Sezon başında çok iyi bir performans ortaya koyan 24 yaşındaki Adanaspor kalecisi Tolgahan Acar son 3 maçta yediği hatalı gollerle oldukça tepki toplamaya başladı. Hatta son olarak Akhisar maçında yediği gol video sitelerine bile düşmüş durumda. Hatalarına rağmen yaptıklarına saygı duyarak sahip çıkmak gerekiyor kendi topraklarının kalecisine. Futbola okul yıllarında başlayan ve Çukurova Üniversitesi takımında ilk adımlarını atan Tolgahan'ın komşu şehir Gaziantep'te de bir dönem kaleyi korumuştu. Adana'nın evlat kalecisinin sözleşmesinin de 2013 yılına kadar uzatıldığını ekleyelim son olarak.

Diyarbakır'ın Özlemi…

Diyarbakır Atatürk Stadı'nda son galibiyetini 25 Ekim 2009 tarihinde alan Diyarbakırspor bu tarihten bu yana kendi sahasında maç kazanamadı. Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de Antalyaspor'u iç saha görünümlü mağlup ettikleri maçı cezası nedeniyle İzmit İsmetpaşa'da oynamışlardı. Devre arasında takımda yine bir çok fırtına kopacak. Bazı oyuncular hatta birçoğu takımdan ayrılacak, ayrılmaya çalışacak. Teknik Direktör Engin Korukır ve futbolcular oldukça azimli ve iyi niyetliler ancak bu takımı bu ligde tutabilmek için yeterli değiller.  Sezon sonunda büyük ihtimalle TFF 2. Lig'e doğru yol alacak olan Diyarbakırspor'u geri getirebilecekler mi? Zor… İşet o dönemlerde daha ne özlemler duyulacak. Bunları neden mi yazıyorum? İş işten geçmiş olmasın diye. Son pişmanlığın fayda etmeyeceğini anlasınlar diye…


misli.com - maraton.com.tr - futbolekstra - lig radyo - radyo spor

3299 kez okundu.

2 yorum yapılmış
  • (YAREN)Ramazan tanrıkulu -tatar-
    15 Aralık 2010 • 16:36
    sn,Emrah bey maçı iyi takip etmemişsiniz biz takımımızı hep ve tam destekleriz burda yarenlerin adını yanlış lanse ediyorsunuz.başka gurupların yaptığını bize mal etmeyin bidahaki yazınızda umarım düzeltirsiniz
  • Remzi KIRICI
    15 Aralık 2010 • 21:40
    ( Takıma çok büyük zararı olur, sadece Mersin İ.Y. takımına ve Bolu halkına hakaret eden Hüseyin Yoğurtçu bu duruma çok sevinir. Teknik yönetimi de Hüseyin Yoğurtçu yu da protesto ETMEYELİM. Boluspora zarar verirsiniz. Dernek haklı ama bunun zamanı devre arasında bu hesap sorulur, iki maç daha sabredin.) Yukarıdaki yazıyı Boluspor-Mersin İ.Y. maçından önce yazmıştım. Bu maç sonunda sözde yetkili olanların takımı kapalı trübine göndermemeleri ve bunu yetkililerin demeçleriyle doğru olduğunu açıklamaları YANLİŞtır. "YANLİŞA YANLIŞLA CEVAP VERİLMEZ". YETKİLİLERİN AYIRICI DEĞİL BİRLEŞTİRİCİ OLMALARI GEREKİR. Nasıl maçta protestonun Boluspora zarar vereceğini belittiğim gibi, futbolcuları 1965 grubuna göndermeyen yöneticilerde Bolu takımına zarar vermiştir. Yöneticiler demeçleriyle bu zarar vermeye devam etmişlerdir. Geçen senelerde olduğu gibi futbolcuların maç sonunda seyircinin çağırmasını duymazlıktan gelme, gitmemesi birleşmeyi, bütünleşmeyi önler, derinleştirir. Önder,yönetici, futbolcu,kaptan, teknik direktör OLMAK demek bütün grupları arkasına alıp yürümektir, birleştirmektir. Futbolcuların maç sonunda iki gruba da gitselerdi bu durum daha ERDEMLİ olurdu. 1965 grubuna da güzel bir ders olurdu. Futbolcuların kapalı trübine de gitmeleri Teknik direktörümüzü, yöneticilerimizi, futbolcularımızı KÜÇÜLTMEZ, aksine BÜYÜTÜRDÜ ve her kesimden alkış alırdı, ulusal basında da aleyhimizde bu olay konuşulmazdı, yazılmazdı. HATAYI, HATAYLA DÜZELTMEYELİM.

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.074018955230713