Erdoğan,Geçen Sezonu Değerlendirdi

20 Temmuz 2014

Boluspor alt yaş gurupları geçtiğimiz yıla damgasını vurdu. Boluspor U15 takımı Türkiye Şampiyonu olarak, Avusturya’nın Viyana kentinde düzenlenen şampiyonada Ülkemizi temsil etti. BolusporA2 takımı ise, finalde Fenerbahçe A2 takımına 1-0 mağlup olarak A2 ligi Türkiye 2’ncisi oldu. Ayrıca kırmızı beyazlı takım gönüllerin şampiyonu olarak hafızalara kazındı. Bu kazanılan başarılarda takımların antrenörlerinin yanında büyük pay sahibi olan kişilerin başında gelen Boluspor Gençlik Geliştirme Koordinatörü Çetiner Erdoğan ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Erdoğan ile hem geçtiğimiz yılın değerlendirmesini hem de önümüzdeki yılın planlaması hakkında konuştuk.

REHA HOCA’NIN GENÇLERE ÖNEM VERMESİ ÖNEMLİ

Boluspor Gençlik Geliştirme Koordinatörü Çetiner Erdoğan, geçtiğimiz yıl tüm yaş kategorilerinde büyük başarılar kazanıldığının altını çizerek şöyle konuştu: “Geçen sene için bir değerlendirme yapacak olursak, göreve geldiğimizden bugüne kadar gerçekten alt yapıda eskiden gelen oturmuş bir düzen vardı. Bu düzeni biraz daha iyileştirdik, şartları biraz daha kendi isteğimiz doğrultusunda gerçekleştirdik. Antrenör arkadaşlarımız çok iyi çalıştılar. Bu çalışmanın neticesinde de U15’lerimiz Türkiye Şampiyonu oldu. Daha sonrada Avusturya Viyana’ya turnuvaya gitti. Bu turnuvada da kendi yaş gruplarıyla müsabakalarını yaptı ve ilimize döndü. Bunun dışında A2 takımımız, final karşılaşmasında Fenerbahçe ile oynadı 1-0 yenildi ama biz kendimizi bu grupta da şampiyon sayıyoruz. Burada yetişen yetenekli oyuncularımızın bu sene gelen Reha hocanın ve yardımcıları A2 takımımıza baktılar. Bu hocalarımız 7 tane oyuncumuzu A takıma aldılar. Bundan dolayı da çok mutluyuz. Bu sene Boluspor’un başına gelen Reha hocanın alt yapıya bakış açısı, gençlere önem vermesi bizim açımızdan sevindirici bir gelişme, gençlere önem vermesinden dolayı çok önem bir gelişme. Bunun dışında A2 takımımız, bu sene U21 takımı oldu. Statüsü değişti. Bu sene A takımın oynadığı bütün takımlarla bizde aynı şekilde oynayacağız. Deplasmanlı bir şekilde 34 maç yapacağız. Bu ligin birincisi ile PTT liginin birincisi U21’ler sene sonunda final oynayacaklar. Kim birinci olursa, o takım U21 Türkiye Şampiyonu olmuş olacak. Bunun dışında diğer yaş gruplarımızda bizim hedeflediğimiz nokta her yaş grubu Türkiye Şampiyonu olsun değil. Bizim asıl hedefimiz, buradaki Bolulu oyuncuları yetiştirip 1-2 tane elit oyuncuyu A takıma kazandırmak istiyoruz. Bu senede görevimizi yaptık. Antrenör arkadaşlarıma, yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Bu sene de takımlarımız çalışmalara başladı. Çeşitli yaş guruplarında seçmelerimizi yaptık. 74 oyuncudan 4-5 tane oyuncuyu beğendik. Bunlarda çalışmalar döneminde kendi yaş gruplarıyla birlikte antrenmanlara çıkacaklar. Beğenirsek, kadromuza katacağız. Bize en fazla oyuncu lazım olan grup U21 takımımız. 7 oyuncumuzu üst tarafa verdik. U21 takımı için 1996-1997 doğumlu oyuncuları araştırıyoruz. En azından beğendiğimiz oyuncuları 1-2 sene elimizde tutmak istiyoruz. Tesislerimizde geçtiğimiz sene 62 oyuncu kalmıştı. Bunların masrafları da çok olduğu için böyle bir yöntem olduğu için, tesislerimizde kalan sporcu sayısını 40 oyuncuya düşürdük. 22 oyuncuyu gönderdik. Bu oyuncuları her iki takımın birleşmesinden dolayı artan oyuncuları tesislerden ayırdık.”

 

23 AĞUSTOS’A KADAR YETENEKLİ OYUNCULARI SEÇECEĞİZ

Boluspor Gençlik Geliştirme Koordinatörü Çetiner Erdoğan, kırmızı beyazlıların yaz okulu hakkında da bilgiler vererek şunları kaydetti: “Bizim futbol yaz okulu çalışmalarımız bu sene 23 Haziran’da başladı. 23 Ağustos’ta sona erecek. Bu dönem içerisinde çeşitli yaş gruplarından 2000 ve 2008 yaş aralığındaki her yaş grubuna bu oyuncu kayıtlarını yaptık. Oyuncuların sayısı 300 adettir. Bu sporcular Ağustos ayının 23’üne kadar antrenman yapıyorlar. Haftanın 5 günü Pazartesi, Salı. Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri yaş gruplarının antrenmanları var. Bu antrenmanlar öğlen 12.00’da başlıyor ve akşam 19.00’da bitiyor. Her yaş grubunun 1 saat antrenmanı var ama iki tane halı sahamız olduğu için her iki tarafta antrenmanlar yapılıyor. Şu anda alt yaş gruplarında çalışan bütün antrenörlerimiz bu yaş gruplarının hepsinde antrenmana çıkıyor. 23 Ağustos’a kadar yetenekli oyuncuları, seçeceğiz. Bu oyuncuları yaş gruplarına göre dağılımını yapacağız. Bu seçilen oyuncular kışında antrenmanlara devam edecek. Diğerleri başka takımlara dağılacak. İki aylık bir çalışma dönemimiz var. Bunun neticesinde de yetenekli oyuncuları bünyemize katacağız. Kıbrıscıkspor’un alt gruplarından 3 tane oyuncu aldık. 1-2 tane de Belediyespor’dan aldık. Yani Bolu’daki amatör takımlardaki yetenekli oyuncuları bünyemize katıyoruz. Amatör takımlarımıza da gereken ücreti ödüyoruz.”

 

1756 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.064198970794678