Eriş "Son Sözü Söylemedik"

6 Kasım 2010

Boluspor teknik direktörü Levent Eriş basın bildirisi yayınlayarak gelişmeler hakkındaki düşüncelerini camia ile paylaştı. Eriş'in yazısını sizler ile paylaşıyoruz.        ...

Boluspor teknik direktörü Levent Eriş basın bildirisi yayınlayarak gelişmeler hakkındaki düşüncelerini camia ile paylaştı. Eriş'in yazısını sizler ile paylaşıyoruz.

        Son zamanlarda maalesef çeşitli nedenlerden dolayı Boluspor'da bazı sorunlar yaşadık. Bu sorunları, yönetimsel, teknik ve idari bazda çözmeye çalıştık. Sorunun tespiti ve kaynağı noktasında maalesef fikir ayrılıkları yaşandı.

        Teknik ekip olarak bizim talebimiz, idari bazda oyuncularımızın, personelin ve teknik ekibin yaşadığı sorunların çözülmesiydi. Bu sorunlar, evet eğer görmezden gelseydik, ya da idare etseydik, bugün için kangren olmuş sorunlar değildi. Fakat biz hedefimizi bugün için koymadık, bizim hedefimiz sezon sonu Boluspor'un şampiyonluğudur. İşte bu noktada eğer bugün için bu sorunları görmezden gelseydik, bu sorunlar hedefimiz yolunda bizleri sıkıntıya sokacaktı. Hedefe nasıl ulaşabileceğimizi iyi biliyoruz ve nelerin bizleri hedeften uzaklaştıracağını da iyi biliyoruz, kesin net bir şekilde eğer bu sorunlar çözülmezse devam etmeyeceğimizi belirtmemizin nedeni de budur. Yoksa söylendiği gibi bir yere gittiğimiz yok. Biz kaçıp gidecek kadar korkak olmadı.

        Bu sorunların çözümünde kesinlikle bizim üzerinde durduğumuz nokta, teknik ve idari kısımdı, yönetim bazında ne bir şikayetimiz oldu ne de bir talebimiz oldu. Fakat yapılan yönetim toplantısında  çeşitli fikir ayrılıkları olduğu için maalesef iki yöneticimiz bu fikir ayrılığından dolayı ayrılmıştır. Teknik ekip olarak bundan çok üzüntü duyduğumuzu tüm samimiyetimizle kendilerine bildirdik ve her iki yöneticimizde sorunun bizim ile alakalı olmadığını ve yaşanan fikir ayrılıklarından dolayı ayrılmak istediklerini belirtmişlerdir. Bize de düşen bu karara saygı duymaktır.

        Boluspor Kulübü büyük bir kulüptür, ama herkesin her şeyi bilebileceği ve duyabileceği kadar da ufak bir şehirdir. Bundan dolayı bizler olaylar ve kişiler ile değil sistem ile ilgileniyoruz, sistemin doğru işleyişinde, bir sıkıntı varsa bunu görmezden gelecek bir ekip, ve bir Teknik adam değilim, hiç olmadım. Ben Boluspor kulübünü yönetmeye gelmedim, Boluspor futbol takımını yönetmeye geldim. Ayrıca Boluspor yönetim kurulu bir teknik direktöre bağımlı kalacak kadar dirayetsiz değil, son derece güçlü ve bilgilidir, bizimde onlardan taleplerimiz tamamıyla takım içindir.

 

        Futbol üç neticeli bir oyundur ve ben çalıştığım hiçbir kulüpten skordan dolayı ayrılmadım. Evet çeşitli zamanlarda çeşitli kulüplerden ayrılmak zorunda kaldım ama her durumu kendi koşulları içinde değerlendirmek lazım diye düşünüyorum.

        Adana Demirspor Kulübünden başarılıyken ayrıldım. Ayrıldım çünkü 2 B liginden Süper lige gittim ve bu tamamen Adana Demirspor kulübü başkanı ile yapılan görüşmede izin alınarak gidilmiştir.

        Giresunspor Kulübüne şampiyonluk hedefi ile başlamış ve 6 hafta sonucunda sadece bir puan ile lig sonuncusu durumundayken gittik. İlk 6 içine takımı taşıdık, maalesef ekonomik nedenlerden dolayı takımı son maçta 1 puan fakla ilk 6 içinde ligi tamamlayamadık. Giresunspor da 5 ay ekibim ile birlikte maaş almadan tüm zorluklara rağmen devam ettik, kulübün işleyişi için birçok şeyi kendi imkanlarımız ile yaptık ve sezon sonu taraftarıyla, yönetimiyle güzel bir galibiyet ve atmosferle sezonu bitirip ayrıldık. Bizi bu konuda eleştirenler açıp ligin son maçına baksınlar Giresunspor'dan nasıl bir sevgi ile veda etmişiz.

        15 yıldır aralıksız çeşitli kulüplerde görev almaktayım, hiç bir kulüpte, hiç bir kulüp başkanı veya yönetici ile bir problem yaşamadım. Taktir edersiniz ki çok zor ve problemli bir iş yapmaktayız, zaman zaman fikir ayrılıklarına düştüğümüz durumlar olmuştur, olacaktır. Her zaman çözümden yana olduk ve kulüplerin profesyonelleşmesi adına katkılarda bulunmaya çalıştık. Hedefi olan bir kulübe geldim ve bu hedefe ulaşma adına üzerimize düşeni yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Kimsenin işine karışma gibi bir derdimiz yok bundan dolayı da kimseyi işimize karıştırmadık, karıştırmayız.

        Evet sorunlar var dedim. Bu sorunlar beni, teknik ekibimi, oyuncularımı ve oyuncularımız ile iletişim içinde olan personeli rahatsız edici boyuta getirdi. Hiç kimseyi suçlamadık ve suçlamıyoruz, biz sadece sorunu dile getirdik ve çözümü istedik.

       Yeni yönetim, yeni teknik ekip ve yeni bir takım, işlerin kolay olmayacağını biliyorduk, bir uyum süreci gerektiğini de biliyorduk. 9 hafta itibariyle hedeflediğimiz puanın gerisindeyiz, bu fark kapanmayacak bir fark değildir. İyi oynadığımız maçlarda puanlar kaybettik, bunları telafi edecek bir birlikteliğe ve takıma sahibiz. Bundan en ufak tereddütümüz yok, aksi bir durum söz konusu olsaydı bunun gereğini yapacak karakterdeyiz, iki ay daha çalışalım, iki maaş daha fazla alalım derdinde hiç olmadık.

        Ben, teknik ekibim ve oyuncularımız evet bir kavga içindeyiz, fakat bizim kavgamız sahadadır. Olaylar ve kişiler ile bir sorunumuz yoktur, bizim işimiz sistemdir. Sistemimizin işleyişinde rahatsızlık duyduğumuz konuları sadece dile getirdik. Biz müsabakalarda neler yaşadıysak onları sizler ile paylaştık, olan pozisyonları, verilmeyen penaltıları, kartları, hakem hatalarını dile getirdik, yaşadıklarımızı sizde gördünüz ve biz maçın değerlendirmesini yaparken bunları tabi ki dile getirdik, yoksa "Bahaneler küçük ve basit düşünen insanların tarzıdır" benim değil.

        Dediğim gibi futbol üç sonuçlu bir oyundur, biz galibiyet için oynayan, savaşan ve tek bunu düşünen bir takımız, aksi bir sonucun bu oyunun bir parçası olduğu unutulmamalıdır.

        Futbolculuk ve antrenörlük hayatımda o kadar çok şampiyonluklar var ki, şampiyonluk nasıl yakalanır ve ne tür krizlerle karşılaştırır ve nasıl çözümlenir ben bunları çok yaşadım ve Allaha şükür hep üstesinden gelmeyi başardım.

        Ama şu bilinmelidir ki, "Ben, Teknik kadrom ve Futbolcularım henüz son sözümüzü söylemedik".

 

Boluspor Teknik Direktörü     
       
Levent ERİŞ

           

2045 kez okundu.

1 yorum yapılmış
  • Haydar
    5 Kasım 2010 • 22:19
    Size güvenimiz tam hocam, hep destek tam destek şampiyon boluspor.

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.061980962753296