Eski Boluspor, Yeni Boluspor !

18 Temmuz 2015

Uzun zaman oldu sizlere yazmayalı. Her zaman yazı yazan bir olmadığımı bilen bilir yazdığımda da dilimin kemiği yoktur.

Yaklaşık 11 yıldır Boluspor’u yakından takip eden ve Boluspor ile ilgili haberleri siz değerleri okuyucularımıza ulaştıran sitemize sayısız mail alıyor sosyal paylaşım sitelerimizin mesaj bölümlerinden bir sürü soru alıyor ve belli bir ölçüde anlatabileceğimiz sorumluluğa kadar Boluspor’a zarar gelmesin diye bilgileri okuyucularımız ile paylaşıyoruz.

Şimdi diyeceksiniz “hani dilinin kemiği yoktu” !

Evet yok ama her şeyinde bir sınırı var.

Bugün Boluspor’u size özetlemeye çalışırken Boluspor’un nerden nereye geldiğini özetleyeceğim.

Eski Boluspor ! Yeni Boluspor arasında ki farkı görmek için aslında çok bir şey yazmaya gerek yok. Gerçek Boluspor taraftarı artık son zamanlarda yaşanan olaylarla neyin ne olduğunu görmüş oldu. Hatta daha önceden kızdığı küfür ettiği yöneticilere bile “ Bizler sizi anlayamadık. Sizler en azında bir hedef koyuyor kulübü borçlandırmıyordunuz” sözleri de her şeyi özetliyor.

Eski Boluspor’da vergi borçlar da dahil kapatılmış, emeği geçen eski futbolculara ödemeler yapılmış kasaya para konmuş spor camiasında para sıkıntısı olmayan tek kulüp sözleri spor programlarında lanse edilirdi.
Yeni Boluspor’da özellikle son 2 sezonda borç bilgisi ( kongrelerde kongre için söylenen bir bedel olsa da, tabi kimse buna inanmıyor ) üst üste artarak şu anki borç bilinmiyor parasızlıktan transfer bile gerçekleşmiyor. Futbolculara hatta 11 aylık çekler yazılırken Boluspor çekleri piyasaya düşüyor kırdırılan bir dönem.

Eski Boluspor’da taraftar idmanları dolduruyor, destek veriyor , kedi heyecanını takıma hissettiriyor çevre illerde düzenlenen hazırlık maçlarına bile giderken, imza törenlerine katılarak destek verirken
Yeni Boluspor’da takımda kim var kim yok onu dahi bilmiyor. Sürekli birileri geliyor birileri gidiyor. İmza töreni artık yapılmadığı için bi haber olan bir kitle olup gidiyor.

Eski Boluspor’da yönetim kurulları taraftarla , basınla barışık olurken Boluspor’un başarısı için ortak projeler gerçekleştirip ulusal basında yaptıkları etkinliklerle ses getiriyor,
Yeni Boluspor’da belli başlı kişilerle gizli kapılar ardında konuşuluyor, nifaklar sokuluyor ortak projeleri geçin ÇOCUK TRİBÜNÜNÜN ÖLDÜĞÜ bir yeni Boluspor yaşanıyor.

Eski Boluspor’da yönetim kurulu toplantıları full çekerken ve her hafta bilgilendirme yapılırken,
Yeni Boluspor’da yönetim kuruluna katılan sayısı yazmaya bile gerek yok. Tek söylenen “Arkadaşlarım adam başı 50 Bin TL verdi sözleri” Onu da herkesin vermediğini biliyoruz.

Eski Boluspor’da Bolu’nun çocuklarına değer verilip alt yapının başına hoca olarak geçirilirdi.
Yeni Boluspor’da takını şampiyon yapan, takımında milli oyuncu çıkartan, finaller oynatan hocalar pis oyunlara alet edilip gönderilir ve yerine ithal hoca transfer edilen bir Boluspor’la karşı karşıyayız.

Aslında eski yeni ayrımına bin tane örnek verilebilir. Bir Necip Çarıkçı dönemini, Emin Semercioğlu dönemini ve Abdullah Abat döneminden bin tane olumlu örnek verebilirim sizlere…

Çok şey bilinir ama bazen öyle olaylar vardık ki yazamazsınız konuşamazsınız !

İşte şimdi dilimin kemiğinin kırıldığı yerdeyim…

Gelelim yönetimin Yılmaz Özen FOBİSİNE……
Bu adam değilmidir bizi geçen sezon ligde bırakan, bu adam değilmidir takımına her yıl final oynatan takımını şampiyon yapan, bu adam değilmidir Avrupa’da Boluspor’u temsil eden , bu adam değilmidir kariyerini elinin tersi ile itip takımı yüz üstü bırakmayıp takımı kümede bırakan. Bu adam değilmidir başkanın babası tarafından “takımı kümede bırak seni gelecek sezon takımın başında bırakacaz” denilen… Bu adam değilmidir diye size uzatır da uzatırım. İşte bu adam alt yapıdan bazı kişilerin ekmeğine tuz döktüğü için sürekli başkana kötülenen adam. Çocuklarının hakkını ararken menajer ile yaşadığı sıkıntı nedeni ile gönderilen adam olurken  menajeri döven bazım isimlerin kaldığı bir alt yapı hocalar topluluğunun en dik başlısı ve hak yemeyen adam. Bilmem anlatabildim mi?

Size spor ve Boluspor camia nasıl bakıyor….

Kusura bakmayın sizden bir şey olmaz diyorlar. Neden mi, çünkü sizin güvendiğiniz adamlar ve koordinatörlerin raporu ile 30 kadar oyuncuyu yatacak yerimiz yok diye oyuncuyu kovdunuz. İşte eski Boluspor yönetimleri aynı durumlara yer olmayınca genç oyuncuları GSİM misafirhanesi ve Tekel lojmanlarında yatırıyor onların okulları ile ilgileniyordu. Sizler ile onların arasında ki fark bu işte.

 Kusura bakmayın sizden bir şey olmaz diyorlar. Neden mi, çünkü siz başarılı alt yapı hocalarınızı kovarken Kayserispor'un başına Altyapıdan gelerek süper lige taşıyan Cüneyt Dumlupınar Karşıyaka'nın yeni teknik direktörü oldu... Demek ki İnanmak ve güvenmek lazım. Ancak sizde o cesaret yok. Doğru karar alıp almadığınızı bu sezon sonu alt yapı takımlarının başarısını göreceğiz. Bu sezon A Takından şampiyon yapmak için oyuncuda gönderilemeyecek nede olsa !!!!!!

Kusura bakmayın sizden bir şey olmaz diyorlar. Neden mi, çünkü Boluspor lobisi açısından önemli bir isim olan eski Boluspor başkanını TFF seçimlerinde sırf farklı konular sebebi ile aday göstermediniz. Şimdi soruyorum yaklaşık 15 yılını Boluspor’da yöneticilik yapan 6-7 dönem kulüp başkanlığı yapan spor camiasının önemli bir ismi olan ve TFF’de büyük dostlukları olan Necip Çarıkçı’yı delege gösterilmemesinin nedeni nedir ?

Kusura bakmayın sizden bir şey olmaz diyorlar. Neden mi, çünkü yaptıklarınızı hep yalanladınız ama sonrasından gerçekler ortaya çıktı. Sizin yok dediklerinizi sizler farklı ortamlarda kabul ettiniz. 3 Haziran’da Köroğlu Tv’de “25 Haziran’a kadar takımı toplamamız lazım. 25’ine kadar takıma %80-%85 tamamlamamız lazım. Çünkü lig erken başlıyor.” Dediniz hatırlatırım Temmuz aynı bitireceğiz nerdeyse. İmza attırmadığınız bir ismi kulübe sokarak idman yaptırdınız kulübün sırlarını açarak 50 yıllık çınarın bir dalını kurttunuz..

Kusura bakmayın sizden bir şey olmaz diyorlar. Neden mi, çünkü Nedret Yıldız beyin bir yazısında dediği gibi ( Yöneticilik; bir sosyal görev, bir misyonu taşımak, yerel ve ülke sporuna hizmettir. “Sadece takım kurup yarışmaya katılarak, görevimi yaptım" hali hiç değildir.) sözleri aslında her şeyi özetliyor.

Yanlış bilgilendirme yapılıyor Boluspor Fenerbahçe ile hazırlık maçı yapacak haberlerine bile “Bizim maç programında Fenerbahçe yok şu takımlar vardır” bile demiyorsunuz. Bu kafa ile ancak topuk yaylasında maç yaparsınız ! ona da eski Boluspor zihniyetini taraftar gelmez.

16 Mayıs’ta Ümit Özat Hoca'ya  teklif edildiğini yazıyoruz ortalıkta bizleri yalancılıkla suçluyor karalama yapıyorsunuz, ama imza bile attırmadan idmana çıkartıyor transfer yaptırıyorsunuz.

5 Temmuz Boluspor kulübü yol geçen hanı oldu elini kolunu sallayan menajerler cirit atıyor diye haber yapıyoruz bundan rahatsız olmayıp önlem bile almıyorsunuz. İçinizden biri menajerlere haber uçuruyor masaya bu bilgi ile oturan adamlar Boluspor’u zarara uğratırken siz bunlara kulak asmıyorsunuz.

Teknik direktör konusunda Mayıs ayından buyana bir çok isimle konuşup tanışan yönetim kurulu kendi arasında kararsız kalmasından dolayı bu gün bir çıkmaza girdiyse  görüşülen hocalara “BİZDEN” haber bekleyin diyerek  bir çok teknik direktöründe haber gelecek diye beklemesidir.  Adamlar “Boluspor tarihinde hiç böyle olmamıştı” sözleri özetliyor.

Boluspor altyapısında yeni göreve gelen Adana’lı Cengizhan hoca bir haftada hangi kriterlere göre Çağrı Ülker, Samet Yaman, Alper Çınar, Batuhan Kızık, Turgay Acar gibi isimleri gönderdi. Bu kardeşlerimiz yıllardır Boluspor formasını giymek için yağmur çamur demeden okullarından ödün vererek futbolcu olmaya çalıştılar. Bu çocuklara Boluspor kulübü yıllardır emek verdi ilgilendi.

İşin özü….

Aslında bu yazıyı uzatabilirim de. Ancak sizlerin de fazla sıkılmasını istemem. Bazıları bu yazıdan dolayı kulağımızı çınlatacak onu da biliyorum.  Ama yazımın başında dediğim gibi dilin kemiği yok daha o fasla geçmedim. Yoksa çek ödeme, düşük tutulan borç bilgisi , ( Madem Boluspor Kulübünün Vergi borcu yok, SSK Borcu yok, hoca borcu yok, futbolcu borcu yok, federasyonla sıkıntısı yok. Neden borç yükü bu kadar büyük ?”) yönetici menajer ilişkileri gibi bir sürü konuya zamanı gelince gireceğiz.  Neden zamanı gelince çünkü yazsan da yazmasan da BOLUSPOR düşmanı oluyorsun ne hikmetse bu kentte.

Değerli yönetici arkadaşlarım, Bu yazılar aslında sizleri yermek değil işletme körlüğü denen bir olayın sizin görmediğiniz gözle ve camianın gözü ile küçükten bir bilgi olarak algılayın. Tabii ki herkes sizlerin başarılı olmasını ister.
Başkan’ın tv’de dediği gibi “GİDİŞAT ÇOK İYİ GÖZÜKMÜYOR,” Hoca yok , Futbolcu yok, kaçan yönetici çok…!

Ulusal basından dostlarımızın sözleri ile şimdilik ! noktalayalım.
Boluspor 50 yıllık tarihinin en kötü yönetim anlayışını sergiliyor….!

Bir söz vardır. “İyi kalpli olmak, mükemmel olmaktan çok daha iyidir." Sizlerin iyi olduğunu biliyoruz bu tutumun devam etmesi durumunda hem sizlerin hem de Boluspor’un büyük bir yara alacağını hatırlatmak isteriz.

Fatih GÜNDÜZ
Twitter: @fthgndz14 @Bolusporluyuz 

6726 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.078100919723511