FİNALİN ADI BELLİ OLDU

3 Temmuz 2013

ANAHTARCI EMİNSPOR- ARÇELİK Vetaranlar da finalin adı belli oldu. Merhum Gazeteci Fevzi Duru anısına düzenlenen turnuvanın artık sonuna doğru gelinirken, finale çıkacak takımlarda merak ediliyordu....

ANAHTARCI EMİNSPOR- ARÇELİK


Vetaranlar da finalin adı belli oldu. Merhum Gazeteci Fevzi Duru anısına düzenlenen turnuvanın artık sonuna doğru gelinirken, finale çıkacak takımlarda merak ediliyordu. Karaçayır’da önceki akşam günün ilk maçında Öz yapı ile Anahtarcı Eminspor’un yanı sıra ikinci maçı da Arçelik ve K Ç İnşaat arasında oynandı. Her iki karşılaşmada son dakikalara kadar heyecan yarattı.

ÖZ YAPI SONUNU GETİREMEDİ

Yarı finalin ilk maçında Anahtarcı Emin ile Öz yapı karşılaştı. Karşılaşma her iki takım acısından hızlı başladı. Hata yapmak istemeyen anahtarcı Emin ve Öz yapı kontrolü oyunları ile ayağa top oynayıp ilk dakikalarda öne çıkarken her iki takımda kalelerinde gol pozisyonu vermemek için çaba gösterdiler.

Karşılaşmanın ilk 15 dakikasında golsüz beraberlikle sonuçlanırken, Anahtarcı Eminspor takımı bu dakikaların ardından, Öz yapı kalesine daha etkili gelmeye çalıştı. Bunda da başarılı olurken, Anahtarcı Eminspor’dan Yetiş ilk golü atan oyuncu oldu. Golün rahatlığı ile oyunu daha önde kuran Anahtarcı Eminspor’un ikinci golü de gecikmedi. Mustafa Yıldırım ile durumu 2-0 getirdi.

Öz yapı geriye düşmenin moral bozukluğunu üzerinde atınca ikinci yarıda daha etkili bir oyun ortaya koymaya çalıştı. Anahtarcı Eminspor yarı alanına daha çok giren Öz yapı, gol için rakip kaleye yüklenirken istediği gole bir türlü kavuşamadı. Zaman zaman sert hareketlerin de olduğu karşılaşmada sinirlerinde gerildiği göründü. Anahtarcı takımı 2-0 avantajı iyi değerlendirip maçı da kazanarak adını finale yazdıran takım oldu. Bu yıl ilk defa turnuvada boy gösteren Öz yapı başarılı maçlar çıkarırken her kesimden alkışı hak etti.


PENALTILARDA GÜLEN ARÇELİK

Yarı finalin ikinci maçında Arçelik ve KÇ inşaat karşılaştılar. Karşılaşma hızlı başlarken KÇ takımı maç sonuna kadar gösterdiği dirençle maçı penaltılara getirme başarısını gösterdi.

Veteranlar turnuvasının bu yılki en heyecanlı maçı Arçelik ve KÇ inşaat arasında oynandı. Yarı final müsabakasına maça favori olarak başlayan Arçelik izleyenler tarafından maçı farklı alır düşünceleri daha öne çıkan etkenler oldu. KÇ takımı, Arçelik karşısında hatasız ve daha cesur bir oyun ortaya koyup başa baş mücadele etti. Her iki takımda hem ilk yarıda hem ikinci yarıda gol bulamazken maç uzatmalara getirdiler.

Her iki takımın kalecisi maçın kaderini son dakikalara kadar berabere gitmesini sağlarken KÇ kalesinde Hasan Okay, Arçelik ataklarında adeta hatasız bir oyun ortaya koyarken adeta takımının da ateşleyici gücü oldu. Birçok pozisyonda rakipten önce topları tutup kalesini gole kaparken maçın berabere bitmesini sağlayan tek oyuncu oldu.

Arçelik Kalecisi Ahmet Kurt’un tecrübesi de tüm arkadaşlarına güven verirken kalesine gelen ender gelen pozisyonların da gole izin vermedi. Penaltı atışlarında daha çok öne çıkan Ahmet iki penaltıya izin vermeyip takımının finale çıkmasını sağladı. Penaltı atışları 4-3 biterken Arçelik 1 penaltı KÇ takımı da 2 penaltı kaçırdı. Penaltıların ardından Anahtarcı Eminspor’un finaldeki rakibi Arçelik oldu.

 

1838 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.055891036987305