Ford Otosan Kadınlarının Futbol Tutkusu ve Bolu Gerçeği !

18 Ağustos 2014

Zaman zaman lig maçlarında dağıtılan yayın organları oluyor.
TFF tarafından yayınlanan ve taraftarlara ulaştırılan bir dergide ”Futbolun daha geniş kitlelere ulaştırılması, gerek tribünlerde gerekse sahadaki cinsiyet ayrımının azaltılmasına yönelik çalışmalarını sürdüren Türkiye Futbol Federasyonu için Kadın Futbolu özel bir önem taşıyor.” İfadesini okumuştum.

Bu özel önem arz eden konuda Bolu’yu düşündüm.
Futbol şehri denen Bolu’da neden bu güne kadar bir kadın futbol takımı kurulmadı ki düşünürken birkaç araştırma sonrası aslında bu için çok zor olmadığı ve sadece biraz isteğin ve desteğin ilk etapta olması gerektiği düşünüyorum.

Peki futbol sadece erkek oyunu mudur?  Son yıllara baktığımızda kadın hakem sayısı artarken profesyonel anlamda  kadın futbolu ne kadar etkin?

Ülkemizde bir çok büyük kulübün kadın futbol takımı bulunurken bu işi gönülden yapan bir çok amatör ruhla mücadele eden takımlarda var.
301 Soma Zaferspor, Antalyaspor, Düzce Gençlik Hizmetleri, Zonguldak Gençlik Hizmetleri , Yeni Dünyaspor, Derincespor, Konak belediyesi, Eskişehir gibi bir çok kulüp bu işi profesyonel anlamda yapan ekiplerden sadece bir kaçı.

Evet bu ekipler bir plan dahilinde profesyonel olarak Türk futboluna bayanlar olarak hizmet etmesine ediyor da ! ya peki bu işi gönül esaslı yapanlara ne demeli.  Bolu’ya kısa bir ara verelim ve geçelim gönül esaslı kurulan Ford Otosan Kadın Futboluna….!

Ford Otosan Kadınlarının Futbol Tutkusu

Ford Otosan fabrikasından çalışan bayanlar bir futbol takımı kurdu bu işi gönül esaslı yaparlarken aslında bir çok kesime de mesaj veriyorlardı.
Aslında mesajları "Futbol erkek oyunu değildir" kavramını yerleştirerek ve tüm kamuoyunun desteğini alarak kız çocuklarının futbol oynamasını teşvik etmekti.
Bir çok anne biz bu işi yapabiliyorsak neden kız çocuklarımızda yapmasın derken bakış açısını ve algınında değişmesi için çaba sarf ediyorlardı.
Ford Otosan Kadın futbol takımı kurumun desteği ile kurulmuş çevre illerde farklı kurumlarda kurulan takımlarla dostluk maçı adı altında maç yaparken futbolun sadece bir erkek oyunu olmadığını bayanlarında oynayabildiklerini göstermiş oldular.
Bu bilgileri aldığımız takım oyuncusu Sema Oktar Kul Ford Otosan Kadın futbol takımının kuruluş sürecinden bahsederken önemli olan spor yapmak dedi.
Kul açıklamasında “ Milli takımlar teknik patronu bu yıl 8 Mart kadınlar gününde yapmış olduğu bir demeçte Türkiye’de kadın futbolu ve erkek futbolu ayrımı yapmadan desteğinin artacağını belirtmişti. İnşallah bu düşünceleri her zaman savunurlar. Bizler işletmemizin de desteği ile arkadaşlarla bir takım kurduk. Amacımız bayanlarında futbol oynayabildiğini göstermek ve kız çocuklarımıza bu sporu aşılamak. Umarız bir çok ilde bayanlarımız kadın futboluna katkı ve destek sağlar. Bu tür etkinliklerde sanayi kuruluşlarının etkisi büyük oluyor. Biz işletmemizin desteği ile bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bizler sizin vasıtanızla bayanlarımızı  kadın futbolu oynamaya davet ediyoruz” dedi.

Bolu ve Kadın Futbolu !

Evet Sema hanım olayı çok iyi özetledi aslında. "Futbol erkek oyunu değildir"  derken futbol  kenti ilimizde kadın futbolu ile ilgili son durum ne derseniz koskocaman bir sıfır.

Bolu için her platformda futbol kenti deriz. Demesine deriz de bu ne kadar gerçek.

Az önce size bazı takımların adını yazdım. Bolu koşullarını düşünerek biz bu işi başaramayız mı ?

Bolu Belediyesi Voleybol konusunda büyük bir destek veriyor, Boluspor basketbol son 3-4 yılda zor şartlarda ayakta kalmaya çalışıyor.
Ya sonrası hangi branşta biz bu işin içindeyiz diyebiliriz. Boluspor bizim markamız bu markayı neden bayan futbolu ile de taçlandırmayalım ki.
Üniversite  olsun ,
Belediyenin olsun desteğini alarak bu iş başarılabilir düşüncesindeyim.
Şimdi içinizden diyorsunuzdur. Yaa Erkek futbolunu zor yönetiyoruz birde bayan futbolumu çıksın.
İstemek başarmanın yarısıdır.
Bir yerden başlamak gerekir.

Bolu olarak
Jimnastikte söz sahibiyiz,
Çim Hokeyinde söz sahibiyiz,
Plaj futbolunda söz sahibindeyiz ,
Artistik Patinaj’da Tuğba Karademir ile söz sahibiyiz,
Taekwondo’da Ülkü Yüceer ile söz sahibiyiz
vb. bir çok branşta Bolu adını sık sık ülkemizi finallerde temsil ediyor.
Neden bir Bolu’da Kadın futbol takımı ile bu başarılara bir taç daha takmayalım.
İnşallah her zaman olduğu gibi bu mesajlarımız bir yerlere gider ve her zaman olduğu gibi kulak arkası edilmez.

Ford Otosan Kadınlarının Futbol Tutkusu ve Bolu Gerçeği !
Ford Otosan Kadınlarının Futbol Tutkusu ve Bolu Gerçeği !
Ford Otosan Kadınlarının Futbol Tutkusu ve Bolu Gerçeği !
Ford Otosan Kadınlarının Futbol Tutkusu ve Bolu Gerçeği !
Ford Otosan Kadınlarının Futbol Tutkusu ve Bolu Gerçeği !

8336 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.060256004333496