GENÇ OYUNCULAR HAKKINDA NELER SÖYLEDİ?

11 Temmuz 2016

Boluspor teknik direktörü Fuat Çapa, kırmızı beyazlıların yaptığı antrenmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çapa, kamp dönemi, alt yapıdan, A takıma yükselen oyuncular ve takıma yeni katılacak oyuncular hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Boluspor teknik direktörü Fuat Çapa, kırmızı beyazlıların yaptığı antrenmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çapa, kamp dönemi, alt yapıdan, A takıma yükselen oyuncular ve takıma yeni katılacak oyuncular hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Çapa: “Şu anda biz sadece 5 tane yeni oyuncu aldık. Normal olarak 12 tane belirlemiştik. Bu demek oluyor ki, 5–6 tane daha oyuncu gelecek. Onu da şuandaki oyuncuları görüp, eksiğimizi ona göre tamamlamak istiyoruz. Oyuncu almak için oyuncu almak istemiyoruz. Bize katkı sağlayabilecek Bolu’ya hava getirebilecek oyuncuları mümkün olduğu kadar seçmeye çalışıyoruz.”

“TAMAMEN YENİ BİR CAMİA BİZİM İÇİN”

Yeni bir camiaya geldiklerini ifade eden Çapa; “Tamamen yeni bir camia bizim için. Bu süreci, hazırlık dönemini iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Çünkü yeni bir yönetim, yeni bir teknik ekip başkanında seçildikten sonra söylediği gibi yeni bir kadro yapılanması o açıdan bu süreci iyi değerlendirmek gerekiyor. Biz de mümkün olduğu kadar bunu en güzel bir şekilde değerlendirip sezona iyi girmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“BU TAMAMEN KULÜBÜN KENDİ TASARRUFU”

Altyapıdan gelen ve kiralık dönen oyuncular hakkında konuşan Çapa; “Bu tamamen kulübün kendi tasarrufu. Hangi oyuncuların bizle antrenmana çıkmasını onlar belirledi. Bizde bu süreçte bunlara bakacağız” dedi.

Çapa sözlerine şöyle devam etti: “İlk başta şu söylendi. Direk oynayabilecek 12–13 tane transfer yapılacak şeklinde. Diğer kalan arkadaşlar geçtiğimiz sezondan veya alt yapıdan gelecek olan, kiralıktan gelecek olanlar oyuncuları değerlendireceğiz diye. Görüş birliğine vardık. Biz o doğrultuda şu anda kadroyu %50-%60 şekillendirdik. Baktığınızda 5–6 tane yeni oyuncu aldık. Geçtiğimiz sezondan devam eden 3–4 tane arkadaşımız var ilk on birde oynayan. Alt yapı ile ilgili veya kiralık dönen oyuncularla ilgili benim çok fazla bir şey söylemem doğru değil. Çünkü oyuncuları bizde yeni yeni tanımaya çalışıyoruz. Bu tamamen kulübün kendi tasarrufu. Hangi oyuncuların bizle antrenmana çıkmasını onlar belirledi. Bizde bu süreçte bunlara bakacağız. İnşallah iyi bir şekilde değerlendirme yapacağız. Onlar içinde çok büyük şans. Bunu en iyi şekilde değerlendirip, onlarda bizimle kalmak isteyecekler haliyle.”

“28–29 KİŞİLİK BİR KADROYLA ÇALIŞMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ”

Sezon içinde kadro sayısını en fazla 24 kişiyle sınırlayacaklarını sözlerine ekleyen Çapa:  “Sezon içindeki kadro sayımız toplam 20+3 veya 20+4 olabilir. Yani 20 oyuncu, 4 kaleci olabilir. Çok fazla da geniş bir kadroyla, yeni bir kadro olduğumuz için düşünmüyoruz açıkçası. 28–29 kişilik bir kadroyla çalışmayı düşünmüyoruz. Daha çok az ama daha kalite daha çok bireysel anlamda futbolcuların performansını geliştirebilmek için görüş birliğine vardık ve o doğrultuda planlama yapacağız.”

“HAFTALIK BİR SÜREÇTEN SONRA TAM OLARAKTAN KADRO ŞEKİLLENECEK”

Takıma katkı sağlayacak oyuncuları seçmeye çalıştıklarını ifade eden Çapa: “Şu anda biz sadece 5 tane yeni oyuncu aldık. Normal olarak 12 tane belirlemiştik. Bu demek oluyor ki, 5–6 tane daha oyuncu gelecek. Onu da şuandaki oyuncuları görüp, eksiğimizi ona göre tamamlamak istiyoruz. Oyuncu almak için oyuncu almak istemiyoruz. Bize katkı sağlayabilecek Bolu’ya hava getirebilecek oyuncuları mümkün olduğu kadar seçmeye çalışıyoruz. Şuanda elimizde belirli bir portföy oluştu. Buradaki arkadaşları gördükten sonra, yaklaşık 2 haftalık bir süreçten sonra tam olaraktan kadro şekillenecek.”

“KALACAK VE GİDECEK FUTBOLCULARI TAMAMEN YÖNETİMİN BİZE VERMİŞ OLDUĞU RAPOR DOĞRULTUSUNDA BELİRLENDİ”

Ağustos ayının başında bir hafta veya on günlük bir kamp yapmayı planladıklarını dile getiren Çapa: “Ağustos’un ilk haftalarında 1 hafta veya 9 günlük bir kampa gideceğiz. O kamp kadrosu da %80-%85 lige başlayacak kadro olacak. İlk devre en azından başlayacağımız kamp kadrosu olacak. Biz ligi çok fazla bilmiyoruz. Kalacak ve gidecek futbolcuları tamamen yönetimin bize vermiş olduğu rapor doğrultusunda belirlendi. Belirli kriterler vardı. Yaş kriteri vardı, 2 yıl sonra Süper Lige çıkıldığı zaman, ligde oynayabilme kriteri vardı ve buna benzer birkaç tane daha kriter vardı. İlk etapta bu kriterler bu sebepler doğrultusunda belirlendi. Bizde mümkün olduğu kadar o kriterleri dikkate almaya çalışıyoruz.”

“BU LİGİN İYİ KALECİLERİNDEN BİR TANESİ OLDUĞUNA GÖRE ARAYIŞ İÇERİSİNE GİRMEMİZE GEREK YOK”

Geçtiğimiz günlerde sözleşmesi 1 yıl uzatılan tecrübeli file bekçisi Soner Şahin ile ilgili de görüşlerini bildiren Boluspor teknik direktörü Çapa; “Soner’de bu ligin iyi kalecilerinden bir tanesi olduğuna göre arayış içerisine girmemize gerek yok” ifadelerini kullandı.

Çapa sözlerine şöyle devam etti: “Soner zaten ligi bilen arkadaşımız. Geçtiğimiz sezon gayet iyi bir sezon geçirdi Boluspor’da. Daha önceki yıllarda Samsunspor’da da gayet iyi sezon geçirdi. Birilerini eğer gönderiyorsanız, ondan çok çok daha iyisini almanız lazım. Soner’de bu ligin iyi kalecilerinden bir tanesi olduğuna göre arayış içerisine girmemize gerek yok.”

“ONLAR ANTRENMAN SAYISINI BELİRLEYECEK”

Takımın ihtiyacına göre antrenmanları belirleyeceklerini söyleyen Çapa; “İhtiyaç duyulduğu kadar antrenman yapacağız. Günlük iki antrenman yapmamız gerekiyorsa iki yapacağız. 3 antrenman yapmamız gerekiyorsa, 3 yapacağız. Tek yapmamız gerekiyorsa da tek yapacağız. Bunu şu anda biz bugün 3 yapacağız, şu gün 2 yapacağız, bugünü boş geçeceğiz deme gibi lüksümüz yok. Belirli bir planlamamız var tabiî ki. Ama bu planlama sabit değil çünkü sonuçta insanlarla çalışıyoruz ve o insanların sağlık durumunu, performansını dikkate almak zorundayız. Onlar antrenman sayısını belirleyecek.”

2940 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.083301067352295