GENÇ YILDIZDAN DOBRA AÇIKLAMALAR

24 Kasım 2017

Boluspor un genç yıldızı Melih okutan bilinmeyen yönlerini futbola bağlılığını ve Boluspor’a transferinin nasıl gerçekleştiğini Aylık yayınlanan Boluspor dergisine verdiği...

Boluspor un genç yıldızı Melih okutan bilinmeyen yönlerini futbola bağlılığını ve Boluspor’a transferinin nasıl gerçekleştiğini Aylık yayınlanan Boluspor dergisine verdiği röportajda anlattı

“Hedefim, A Milli Takım”

Melih Okutan, 1996 İzmit doğumlu, 21 yaşında çok genç ve ilerisi için büyük umutları, hedefleri olan bir futbolcu. Bu hedefleri arasında Boluspor’da oynarken A Milli Takım’a kadar yükselip milli formayı da giyebilmek. Bu sezon 3 yıllık sözleşme yaparak Boluspor’a katıldı.

FUTBOL MERAKIM

Futbola 7 yaşımdayken başladım. Çok meraklı ve hevesliydim. Babam da beni yetenekli bularak, bir futbol okuluna yazdırmak istedi.  İzmit’te Fenerbahçe’nin bir futbol okulu vardı, orada başlamıştım. Futbol okulunda 2 sene oynadıktan sonra İzmit’te amatör Kocaeli Demirspor Kulübü’ne ilk transferim gerçekleşmişti. Burada da 2 sene futbol oynadıktan sonra Fenerbahçe benim maçlarımı takip etmişti, beni beğenip transfer etmek istediler ve 2008’de Eylül ayında 12 yaşımdayken Fenerbahçe’ye transfer oldum. Fenerbahçe’de altyapısından başlayarak bütün kategorilerinde oynadım.

İLK PROFESYONELLİK

İlk profesyonel oluşum 2014 senesinde Fenerbahçe’de gerçekleşti. Fenerbahçe’de zaman zaman A takımı antrenmanlarında, kimi zaman da Fenerbahçe A kadrosunda bulundum. Çok fazla forma şansı bulamasam da 1 Süper Lig, 3 de Türkiye Kupası’nda olmak üzere Fenerbahçe formasını dört kez giyebilme şansım oldu. Fenerbahçe’deki performansımdan dolayı milli takımlarımızda da oynadım. U 18, U 19, U 20 milli takımlarımızda oynadım. Boluspor’da oynamaya başladıktan sonra da Ümit Milli Takımımıza çağrıldım. Fenerbahçe’de oyuncusuyken milli takımlara çağrıldığım süreçte oldukça fazla turnuvalara katıldım.

BOLUSPOR’A TRANSFERİ

Bu sezon başında Fenerbahçe ile A takımı kampına katıldım. Topuk Yaylası’nda kampı geçirdik. Daha sonra yurt dışı kampı vardı. Ben o kampa dahil olmadım. O süreçte görüştüğüm takımlar da vardı ancak Boluspor beni çok istiyordu. Başkanımızla görüşmelerimiz oldu. Başkanımız Aziz Yıldırım ve Boluspor Başkanımız Necip Çarıkçı Fenerbahçe ile anlaştılar ve beni Boluspor’a transfer etmek istediler. Ben de Aziz Başkan’a Boluspor’da oynamak istediğimi ilettim ve sezon başında bu transfer gerçekleşti. Boluspor Kulübü’yle 3 yıllık sözleşme imzaladım ve bundan dolayı çok mutluyum. Boluspor hakkında hep iyi şeyler duymuştum, düzgün bir camia, düzgün bir kulüp, sorunların olmadığı bir kulüp diye Boluspor hakkında iyi şeyler söyleniyordu. Benim için tercihimde önemli oldu. Şu an Boluspor’dayım ve kulüp hakkında söylenen olumlu düşüncelerin doğruluğunu bu kulübün bir futbolcusu olarak da yaşamaktayım. Burada olmaktan çok mutluyum.

ÜMİT MİLLİ TAKIMA DAVET

Boluspor’da oynamaya başladıktan sonra performansım da yükselmeye başlayınca Ümit Milli Takımımızda davet aldım, kadroya katıldım  ve orada Boluspor’u temsil ettim, iyi bir kamp dönemi geçirdim. Umarım Boluspor forması ile hizmet ettiğim camianın bir elemanı olarak milli formayı da en iyi şekilde temsil ederim inşallah.

Dört kişilik bir aileyiz. Ben ve babam doğma büyümr İzmit’liyiz ama dedelerimiz Rizeli. Göç ederek İzmit’e gelmişler ve burada yaşamaya başlamışlar. Daha sonraki neslimiz İzmitli. Bir ablam var, İngilizce öğretmeni.

“LİSELERARASI DÜNYA ŞAMPİYONU OLDUK”

Fenerbahçe altyapısına beni aldıktan sonra bütün eğitimimizi de üstlendi. Altyapıda oynayan kendi yaş grubumuzla, tüm arkadaşlarımızla aynı okulda hatta aynı sınıflarda ders görürdük. Beraber aynı eğitimi aldık arkadaşlarımızla. Hatta Liselerarası Dünya Şampiyonluğumuz vardır bizim lisede okurken. Hepimiz aynı sınıftık, o zaman U 17 kategorisinde oynuyordum, 96 doğumlu takım arkadaşlarımızla beraber Liselerarası Dünya Şampiyonluğumuz oldu. Bu başarı herhalde devamlı birlikte olmanın verdiği bir şeydi. Liseyi bitirdikten sonra, alt yaş gruplarında milli olmanın ve dünya şampiyonluğu başarımızdan sonra Spor Akademisi’ne girme hakkımız doğdu bizlerin. Belli bir sınavdan sonra barajı geçince Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği’ne girmeye hak kazandım. Şu an Boluspor’da oynuyorum ilerleyen süreçlerde eğitimimi tamamlamak üzere dondurmak okulu durumunda bulundum.

Boluspor’da da yabancı oyuncular bulunmakta, İngilizce’yi ablam İngilizce öğretmeni fakat ben tabii ki şakır şakır konuşamıyorum. Fakat futbolcularla aramızda anlaşabilecek kadar biliyorum diyebilirim. Anlaşabiliyoruz yani. Tecrübeli ağabeylerimiz var takımımızda. Biz genç oyuncular olarak da bunu kendi lehimize çevirme uğraşında olmalıyız. Gelişimimiz için onların tecrübesinden faydalanmalıyız. Zaten böyle düşünen bir insanım, büyüklerimden, abilerimden, tecrübeli takım arkadaşlarımdam bir şeyler kapmak hep isterim.

“RÜZGARI ARKAMIZA ALACAĞIZ VE YUKARILARA ÇIKACAĞIZ”

Andre Santos ve Ertuğrul abimle Fenerbahçe’den sonra Boluspor’da da birlikteyiz. Çok önemli oyuncular, onların Boluspor’da oynaması benim tercihlerimde de bir etken olmuştur. Boluspor’un da hep hedefleri olduğunu duyardım ve ben de hedefleri olan bir futbolcuyum. Bir üst liğe çıkmak için mücadele veren bir kulüpte oynamanın benim için çok daha iyi olacağını düşündüm. Bu sene çok iyi bir kadroda kurduk, hedeflerimiz belli, artık sakatlık ve şanssızlıkların önüne geçerek yukarılara çıkmak için mücadele edeceğiz. Belki lige iyi başlayamadık ancak bu kasou atlatıp rüzgarı arkamıza alacağımızı düşünüyorum, çok daha iyi olacak bizim için. Bunları içtenlikle ve inanarak söylüyorum. Boluspor’da önemli bir kadro var, alternatifli ve geniş bir kadromuz var. Başkanımız zaten açıklamalarında da bunu belirtmiş ve bizlerle de konuşmuştu. Hepimiz bu işin ciddiyetinin farkındayız ve inanıyoruz bu sene Süper Lig mücadelemizin sonunda ipi göğüsleyeceğimize.

“ÇETİNER ERDOĞAN AĞABEY ÖRNEK BİR SPORCU”

Boluspor’da 18 yaşındayken A Milli olmuş olan Çetiner Erdoğan ağabeyimizi de Ekim ayında kaybettik. Üzüntülüyüz hepimiz, çünkü Boluspor’a aralıksız, yıllarca hizmet etmiş bir kişiymiş. Ne yazık ki şahsen ben o vefat ettikten sonra araştırdım, öğrendim, çok başarılı bir futbol hayatı olduğunu, düzgün insan ve iyi bir aile babası olduğunu. Aynı mevki oyuncusuymuşuz ve 12 yıl bu formayı çıkarmadan hizmet etmiş Bolu’ya ve A Milli Takım’a. Örnek alınacak ender sporculardan Çetiner Erdoğan abimize Allah’tan rahmet diliyorum, ailesine ve tüm spor camiasına başsağlığı diliyorum, mekânı Cennet olsun inşallah.

“HEDEFLERİ OLAN BİR FUTBOLCUYUM”

Hedefleri olan bir futbolcuyum, daha 21 yaşındayım ve önümde uzun yıllar var. Boluspor’la 3 yıllık sözleşme imzaladım, oynaya oynaya, kendimi geliştire geliştire çok daha iyi yerlere gelmek istiyorum. Öncelikle bu süreçte Boluspor’u en iyi şekilde temsil etmek, burada iyi performans sergilemek, daha sonrasında milli takımlarda süreklilik kazanmak. İlerleyen süreçte ülkemizin büyük kulüplerine veya Avrupa’da ülkemizi temsil eden bir oyuncu neden olmayayım? Olabilir bunlar, her şey çalışmamıza ve göstereceğimiz performansa bağlı.

Boş zamanlarımı ailemle ve arkadaşlarımla geçirmekten keyif alıyorum. Sosyal hayatıma önem veriyorum, sosyal aktivite dediğimizde gezmek, sevdiklerimle beraber vakit geçirebilmek önceliklerim arasında geliyor. Okumayı ve araştırmayı da severim.

 

2142 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.058439016342163