Gerçek Futbolda Arslan Gündeme Damgasını Vurdu

7 Kasım 2011

Boluspor Teknik Direktörü Cihat Arslan TRT'de yayınlanan Gerçek futbol programına katılarak yine bir birinden farklı konulara açıklık getirdi. Cihat Arslan...

Boluspor Teknik Direktörü Cihat Arslan TRT'de yayınlanan Gerçek futbol programına katılarak yine bir birinden farklı konulara açıklık getirdi. Cihat Arslan 'Ferhat Kiraz oynamayınca bizden çok rakibi ilgilendiriyor diyerek çarpıcı bir açıklama yaparken şuanda oyuncularım benim arzu ettiğim futbolu ortaya koyuyorlar'dedi.

 

Arslan açıklamalarında 'Bu ligde Fenerbahçe , Beşiktaş , Galatasaray takımlar yok !  Favori dediğimiz takımlarda bir birine çok  eşit oyunculardan kurulan takımlar var ve çok çekişmeli mücadeleler yada düğümü çözülemeyen  mücadeleler olurken , atanın  kazandığı bir lig. Oyunun çok fazla durduğu vakit çalmaların olduğu bir lig, Şehir takımlarının olması büyük camiaların Bank Asya liginde  olması bu lige ayrı bir hava katıyor .'dedi.

 

 

Çok İstemek Bazen Zarar Veriyor

 

Bizim karakterimize yakışmayan bir mağlubiyet aldık. Kazanamıyorsan kaybetmemeyi becermemiz gerekiyordu .Çok istemekten kaynaklanan bir gol yedik. Rakip ne kadarda kazanmaya geldik dese de  maç sonunda hamleleri tamamen bir puan üzerine yapılan hamlelerdi. Bazen kontrol dışı kalıyorsun çok istemek bazen zarar veriyor. Biz onun sıkıntısını yaşadık K.Erciyesspor maçında son dakikaya kadar galibiyeti istemek bize mağlubiyeti getirdi.

 

K.Erciyesspor deplasmanda daha başarılı iç sahada sorunu çözemiyorlar ama ev sahibi takım çok kazanmayı istiyorsa o zaman işte cezayı kesiyorlar.  Karşılaşmada son 10-15 dakikada bazı oyuncularına hücuma çıkmayı yasaklamıştım bazen duyguları kontrol edemiyorsunuz. Biz K.Erciyespor karşılaşmasında 3 puanı istemenin kurbanı olduk

 

Ferhat'ın Yokluğu Rakibe Cesaret Veriyor

 

Ferhat'ın yokluğu bizden çok rakibi etkiliyor. Bizim kaliteli bir takımımız var rakip takımlar Ferhat'ın yokluğunda kendilerini özgür hissedebiliyorlar çünkü inanılmaz  bir şekilde skora etki eden bilen bir oyuncu Ferhat yoksa bizde o zaman rakibimize de cesaretle gelebiliyor.

 

Transferlerden Sonra Seneye Deme Şansımız Kalmadı

 

Şu anda benim arzu ettiğim oyunu futbolcularım sahaya yansıtıyor. Boluspor takımında olası süper lige çıkıldığında çekirdek kadronun oluşturulmasıydı. Bu sene gelmezse seneye şampiyonluğun gelmesi ama son dakika yapılan transferlerle birlik de seneye deme şansımız kalmamıştı.Takımımda buna çok çabuk edepte oldu. Benim istediğim oyun şablonu şu Bank Asya'nın şartları. Süper lig gibi değil süper ligde başka bir format var. Bank Asya da başka bir format var. Süper ligde en kaliteli takımlar şampiyon olabilir. Bank Asya da olmaya bilir en çok mücadele eden takım takım olabilen doğru hamleleri yapabilen şampiyon olabilir.

 

Hem iç sahada hem de dış saha iyi futbol ortaya koya bilecek bir takımım var günlük düşüncelerde çok önemli futbolda o gün başlarsınız maça topta sizi sevmez o zaman kaybedebilirsiniz. Sadece kazanmak için mücadele edeceksin bizimde duygusal tarafımız var takım olarak.

 

 

Danimarka ve Afrika'da  Oyuncu İzliyoruz

 

Devre arası için oyuncu izleme komitemiz çalışmalarını yapıyor. Danimarka ve Afrika'da çalışmalar yapılıyor.  Bayram olmasına rağmen şuanda Ali Beykoz hocamız izleme komitesi başkanımız oyuncu izliyor. Kendiside Türkiye'nin bir zamanlar yıldız oyuncusuydu. Şuanda teknik direktör ondan yararlanıyoruz. Şanda 29 kişilik kadromuz var devre arasında bir iki yere nokta transfer yapılacaktır .

 

Lig öncesi de yapılan transferleri ortak karar alarak yaptık. Ben şunu istiyorum şu oyuncu değil. Bir araya geldik hangi oyuncu bize uyar karakteri ne dedik ortak karar verdik.

 

Yabancı oyuncumuz Landry kötü oyuncu değil. onun oynadığı bölgede  Emre Toraman ile Onur Bektaş oynuyorlar.  İkisi de çok formdalar onun içinde Landry şans bulamadı.

 

Koşmayan Oyuncu Oynayamaz

 

Yetenekli oyuncuların bazen sıkıntıları oluyor. Yetenekli oyuncular yeteneklerine güvendikleri için  o tempoya  o hırsta kendilerini kısıyorlar nasılsa ben yetenekliyim duran toplarla şutla bir iki çalımla işi halede bilirim düşüncesi var. Boluspor da koşmayan hiçbir oyuncu oynayamaz bu iş şu oyuncu bu oyuncu meselesi değil.

 

 

 

1880 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.047853946685791