GOLDEN FRİES, BOLU TARIMINA DEĞER KATIYOR

4 Ocak 2024

(ÖZEL HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ-FAHRİ GÜNDÜZ)- Bolu'nun önde gelen firmalarından Golden Fries Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Bektaş, şirket olarak Bolu’da ve...

(ÖZEL HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ-FAHRİ GÜNDÜZ)- Bolu'nun önde gelen firmalarından Golden Fries Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Bektaş, şirket olarak Bolu’da ve Türkiye’de tarım alanında yaptıkları yatırımları ve önümüzdeki yıllarda hayata geçirmeyi hedefledikleri projelerle ilgili özel açıklamalarda bulundu.

İstanbul Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (İYMSİB)’nden birincilik ödülünü alarak Bolu’nun gururu olan Golden Fries firması çıtayı her geçen gün yukarı çıkarmaya devam ediyor.

Bolu’da bulunan ve 160 kişiye istihdam sağlayan Golden Fries firmasının ilimizde tek ortağı olan Erkan Bektaş, Bolu’da ve Türkiye’de isminden söz ettirmeye devam ediyor. Bektaş, Bolu’da bu yıl yapılacak sözleşmeli ekim hakkında detayları da paylaştı.

“Türkiye genelinde uluslararası kurumsal firmalarla da anlaşmalar yaptık”

2019 yılında fabrikayı devraldıklarını ve birçok yeniliğe imza attıklarını belirten Golden Fries Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Bektaş; “Bu yıl 5.yılımız fabrikayı devraldıktan sonra. Çok büyük değişiklikler yaptık. Burada fabrikada kapasite ile ilgili makine yatırımları yapıldı. Fabrikanın revizyonu yapıldı. Sonrasında da Türkiye genelinde uluslararası kurumsal firmalarla da anlaşmalar yaparak onlara burada donuk patates tedariki yapıyoruz. En büyük müşterimiz şu anda ŞOK marketler. Türkiye’deki İnci markalı ürününü biz üretiyoruz. Onun haricinde yine kurumsal Pınar, Lezita gibi ulusal markalara da buradan fason üretimler yapıyoruz” dedi.

“Bolu’da ilk defa bir fabrikanın böyle bir ödül alması hepimizi gururlandırdı”

Bektaş, 2022 yılında İhracatçılar Yaş Meyve Sebze İhracatçılar Birliği tarafından 1’incilik ödülüne layık görüldüklerini ifade ederek; “Onunla birlikte yurtdışı satışlarımız var. İhracat ağırlıklı çalışmaya çalışıyoruz. Hem ülkemize katkı ve döviz sağlayabilmek için daha çok ihracat ağırlıklı satışlar yapmaya çalışıyoruz. 2022 yılında bununda meyvelerini almış olduk. 2021 İhracatçılar Yaş Meyve Sebze İhracatçılar Birliği 3’üncüsü olduk. 2022 yılında da yine İhracatçılar Yaş Meyve Sebze İhracatçılar Birliğinde 1’inci olduk. Bu da Bolu’da ilk defa bir fabrikanın böyle bir ödül alması hepimizi gururlandırdı. Biliyorum ki Bolu’daki tüm insanları gururlandırdı” şeklinde konuştu.

“Bolu’da 300 dekarlık bir sözleşmeli üretim yaptık”

Bektaş, geçen yıl Bolu’da 300 dekarlık bir alanda sözleşmeli ekim yaptıklarının altını çizerek, “Bu üretimleri ve satışları yaparken de bu işin tarım tarafı, tarım ayağı var. Bizler Türkiye’de belli illerde, belli sezonlarda sözleşmeli üretim yaptırıyoruz. Yani patatesi, tohumunu, gübresini çiftçimize verip bununla ilgili bize üretim yapmasını sağlıyoruz. Burada çiftçi ile aramızda bir sözleşme yapılıyor. Bu sözleşmeye istinaden çiftçimizin ürettiği tüm patatesi çiftçimizden alıyoruz. Bu model Bolu’da daha önce denenmemiş sözleşmeli ekim yapılmamış. Bizler gittiğimiz diğer illerde sözleşmeli tarım modelini yaptırıyorduk. Bolu’da da bunun olabileceğini düşünerek geçen yıl böyle bir adım attık. Tarım Kredi ve Ziraat Odasındaki yöneticilerle irtibata geçtik. Çiftçilerimizle bir toplantı yaptık. Toplantı sonucunda da geçen yıl Bolu’da 300 dekarlık bir sözleşmeli üretim yaptık. Bununda sonucunda hasat zamanı çiftçilerimiz bunun meyvelerini aldılar. İyi bir üretim oldu. Çiftçilerimizi eksik bilgilerinden arındırarak profesyonel bir üretim yaptırdık. Geçen yıl yaptırdığımız 300 dekarlık ekimin ardından bu yıl talep Bolu’da çok yükseldi” ifadelerini kullandı.

“Çiftçilerimiz senede 1 defa değil 2 defa ekim yapmış”

Bektaş, firma olarak bu sene 3000 bin dekarlık alanda sözleşmeli ekim yapacaklarını ifade ederek, “Şuan Bolu’da 3000 dekar gibi alanda yine sözleşmeli ekim yapacağız. Çiftçilerimiz bu geçen yıl ki sözleşmeli ekimden memnun kaldılar. Para kazandılar ve satış kaygısı yaşamadan ürettikleri tüm bize satmış oldular. Bu modeli önümüzdeki yıllarda inşallah daha da genişleterek sadece patatesle kalmayacağız. Önümüzdeki yıl dondurulmuş sebze üretimlerimizde başlıyor. Bolu’daki topraklarımızı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağız. Patates üretiminin ardından 2.üretimi düşünüyoruz. Patates üretimi yapılır, hasat edilir, sonrasında arkasından brokoli, karnabahar, ıspanak gibi kış sebzelerini ektireceğiz. Bu sayede çiftçilerimiz senede 1 defa değil 2 defa ekim yapmış olacak ve 2 defa para kazanmış olacak. Önümüzdeki yıllardaki projelerimiz bunlar” dedi.  

“Bolu’da tarım sanayisini en iyi şekilde değerlendirmek için çalışmalarımız devam ediyor”

Golden Fries Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Bektaş, Bolu protokolüne de teşekkür ederek; “İlimizde hem memleketimizdeki çiftçilerimize katkı sağlamış olacağız hem de katma değer sağlamış olacağız. Tarım anlamında da sanayilik üretimiyle birlikte tarımı da desteklemiş olacağız. Bolu’da tarım sanayisini en iyi şekilde değerlendirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Bu sayede bize destek olan başta Valimiz Erkan Kılıç’a, sonrasında Tarım İl Müdürümüz Zekeriya Ar’a ve diğer kurum müdürlerine de çok teşekkür ediyorum. Ne zaman kendilerinden destek istediğimizde bize destek oldular” ifadelerini kullandı.

“İnşallah Bolu çiftçileriyle birlikte tarımı geliştirmiş olacağız”

Bektaş, bu yıl Bolu’da tarla günü yapacaklarını da sözlerine ekleyerek; “İnşallah birde tarla günü organize edeceğiz. Hasat zamanı kendi ektiğimiz sanayilik patates çeşitlerini burada deneme üretimlerini yapıyoruz. Bu üretimlerin hasadında da güzel bir organizasyon yapacağız. İnşallah Bolu çiftçileriyle birlikte tarımı geliştirmiş olacağız. Tarımla birlikte de tarımın sanayisini de geliştirmeye çalışıyoruz. Tüm gayretlerimiz bu yönde. Bize destek olan herkese teşekkür ediyorum.”

 

630 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.063981056213379