GÜLLER’DEN SAMİMİ AÇIKLAMALAR

7 Kasım 2012

“BEKLEMEK İSTEMEYEN OYUNCU GİDİP BAŞKA TAKIMDA OYNAR” Her hafta Salı günü Köroğlu TV ekranlarında yayınlanan Köroğlu TV Spor Müdürü Mustafa Özkan’ın hazırlayıp sunduğu ‘Serbest...

“BEKLEMEK İSTEMEYEN OYUNCU GİDİP BAŞKA TAKIMDA OYNAR”

Her hafta Salı günü Köroğlu TV ekranlarında yayınlanan Köroğlu TV Spor Müdürü Mustafa Özkan’ın hazırlayıp sunduğu ‘Serbest Vuruş’ programının bu haftaki konuğu Boluspor Teknik Direktörü Serhat Güller’di. Güller, son oynanan Adanaspor karşılaşmasını ve sezon genelinde kırmızı beyazlıların oynadığı karşılaşmalar hakkında bilgiler verdi.

 

“HER MAÇTAN ALINAN PUAN ALTIN DEĞERİNDEDİR”

Boluspor teknik direktörü Serhat Güller kırmızı beyazlıların bu sene sezon başından bu yana oynadığı karşılşamaları değerlendirerek; “Yenildiğimiz Rize maçı bizim adımıza, hakikaten yenilmeyecek bir maçtı. Yenilgiyi hak edecek kadar kötü top oynamadık. Tam tersine 7-8 tane pozisyonumuzun olduğu, rahatça yenebileceğimiz bir karşılaşma oynadık. O maçta gol yollarında biraz şanssızdık. Orada golleri atamadık. Akabinde de zaten peş peşe goller yedik” dedi.

 Güller sözlerini şöyle sürdürdü:“ Kendi adımıza Kartalspor karşılaşmasında çok fazla bir şey üretemedik ama galip gelmek adına da çok fazla bir şey yapmadık. Bizim çok kötü olduğumuz bir karşılaşmaydı. Buldukları gollerle kazanmasını bildiler. O maçla ilgili, hep söylüyorum konuşacak fazla bir şey yok. Geri kalan mağlubiyetlerimiz içeride. İçeride 5 maç yapmışız. 2 mağlubiyet, 2 beraberlik ve 1 galibiyet aldık. Berabere bitirdiğimiz maç sezonun ilk karşılaşması Adana Demirspor karşılaşması. Sezonun ilk karşılaşması olması itibariyle zor bir maçtı. Bizim adımızı da zor geçti. Sahaya içinde çok iyi organize olamamıştık. O maç berabere bitti. Ama yenildiğimiz Rize maçı bizim adımıza, hakikaten yenilmeyecek bir maçtı. Yenilgiyi hak edecek kadar kötü top oynamadık. Tam tersine 7-8 tane pozisyonumuzun olduğu, rahatça yenebileceğimiz bir karşılaşma oynadık. O maçta gol yollarında biraz şanssızdık. Orada golleri atamadık. Akabinde de zaten peş peşe goller yedik. Yenildiğimiz Konya maçı, yine şahsi kişisel hatalardan bir tane gol yedik. Dengeyi bulmamız gerekiyordu. Djiehoua ile kalenin içine kadar gittiğimiz bir pozisyon vardı. Yani atsak, dengelerin değişeceği bir karşılaşmaydı. Yenildik ama yenebileceğimiz en azından puan alabileceğimiz bir karşılaşmaydı. Ama bu maçları maalesef kötü bitirdik. Puan olarak istediğimiz şekilde bitiremedik.

 

Son oynanan Adanaspor karşılaşması ise, bakıldığı zaman bir tane yan toptan gol yedik. Yine o gol kişisel bir hatadan kaynaklanıyor. Herkesin bir adamı var yan toplarda. Ondan sonra da bir tane daha atağı var Adana’nın. Onun dışında bizim kalemizi rahatsız edecek pozisyonları yoktu. Buna karşılık biz iki tane gol attık. Cihan ile kaçırdık. Maçın başında Alp ile kaçırdık. Abdülaziz’in kafa vuruşu ile kaçırdık. Cafercan ile maçın son anlarında kaçırdık. Yani baktığımız zaman çok pozisyona girdik ama atamadık. Bu maçlar kazanabileceğimiz karşılaşmalardı. Böyle maçları da kazanmamız lazım. Kazanamadığımız zamanda puan olarak ta gerilere düşüyoruz. Aslında çok kötü oynadığımız karşılaşmalar değil. Takım olarak kötü oynamadığımız ama bireysel anlamda hatalar yaptığımız maçlar oynadık. Bu da bize iç saha puantajın da geride bıraktı. İç sahada şuana 10 puan kaybımız var. Diğer takımlar iç sahada üç puan diş sahada bir puan hedefliyorlar ama bizim iç saha kaybımız diğer takımlara göre çok daha fazla oldu. Ama bunun tam tersi de deplasmanda iyi bir grafiğimiz var. İyi bir çizgimiz var. İnşallah bunu da iç sahaya çevirmeye çalışacağız. Özellikle kendi sahamızda puan kaybetmeyeceğiz. Ligin geneline bakıldığı zaman, her maçtan alınan puan altın değerindedir.

 

Berabere giden bir maçta geriye düştüğünüz zaman bazı riskleri almanız gerekiyor. Takım savunması ile ilgili pek fazla bir problemimiz yok. Oynanan oyunda biz çok fazla gol yiyen bir takım değiliz. Ama kişisel hatalardan da çok fazla gol yiyen bir takımız. Tavşanlı’da iki tane gol yedik. Tamamen bizim ikramlarımızla oldu. Yan toplardan gol yiyoruz. Adana’da, Samsun’da olduğu gibi. Aslında herkesin bire bir adam markajı var. Sadece o adamdan mesulsün. Vurdurulmaması gerekirken, goller yiyoruz. Konya maçında yediğimiz ilk gol, beş kişinin arasından gol yiyoruz. Oyuncuya adam markajı veriyoruz. Sen bu oyuncuyla mutlaka oynayacaksın. Bu adamdan başkası gol atamaz bu takımda. Sen iyi oynarsan, bu oyuncuyu tutarsan bu takımı rahat yeneriz diyerek motive ediyoruz. Ama aynı oyuncu golü atıyor. Bu goller kişisel hatalarımızdan yediğimiz goller oldu. Bizim yediğimiz gollerin canımızı sıkan tarafı, bireysel hatalardan yediğimiz goller olması. İşin aslına bakarsanız şanssızlıklarımızda var.”

 

“ERCİYES MAÇINDA İSTEDİĞİMİZİ ALAMADIĞIMIZ BAZI OYUNCULAR VARDI”

Her hafta değişik kadrolarla çıktığı soru üzerine ise Güller şunları söyledi. “Üst üste aynı kadrolarla oynayamadık. Şimdi eleştiriler mutlaka olacaktır. Ancak bilerek eleştirmek farklı bir şey. Üç maç cezası olan oyuncularımız vardı. Onlardan yoksun başladık lige. Gencer ile oynadık. Daha sonra Cemil sakatlandı, Mahmut ile oynamak zorunda kaldık. Barbaros oyuna girdi iki hafta oynadı. Sakatlandı oynamadı. Biraz da elimizde olmayan sebeplerden dolayı değiştirmek zorunda kaldık. Bu hafta oynadık, Barbaros cezalı duruma düştü. Geçen hafta Erciyes maçını oynadık. Erciyes maçında istediğimizi alamadığımız bazı oyuncular vardı. Hatalar yaptılar. Onların yerine hata yapmayacağını düşündüğümüz ve oynaması gereken oyuncular vardı. Değişiklikleri bu yönde yaptık. Bazı şeylerde elimizde olmayan sebeplerden ötürü oldu. Kartal maçında Volkan ile oynadık. Oyuncularımız cezalıydı. İki oyuncumuz sakattı. Bazı şeyler istemeden de oluyor. Futbolcunun sakat olması, cezalı olması bizi değişik on bir ile oynamaya mecbur bırakıyor. Öyle bir oyuncu yapımız var ki, her oyuncumuzu oynatma ihtimalimiz yok. Hücumsal anlamda, aynı mevkide oynayan çok oyuncumuz var. Bu oyuncuların bir tanesi oynayacak. Üç tane aynı mevkide oyuncumuz varsa o oyuncunun bir tanesi oynayacak. Diğer ikisi bekleyecek.”

 

“BEKLEMEK İSTEMEYEN OYUNCU GİDİP BAŞKA TAKIMDA OYNAR”

Köroğlu Gazetesi köşe yazarı İlhan Özdemir’in, “Sezon başında Ulusal basında yapılan yorumlarda ibre hep Boluspor’dan yanaydı. Transferler ile ilgili çok olumlu yazılar yazılıyordu. Şu an gelinen noktada yapılan transferlerde Serhat Güller’in payı nedir?”sorusuna ise Boluspor teknik direktörü Serhat Güller şu cevabı verdi: “ Karşılıklı konuşarak yapılan transferlerdir. Ama bir teknik direktörün takımında görmek istediği birçok futbolcu bizim takımımızda. Belki bu bizim için bir sıkıntı veya bizim için bir sıkıntı. Her biri başka takımlarda olsa, çok daha farklı performans ortaya koyabilirler. Bir mevkiimde üç tane oyuncum var. Hepsinin oynama şansı yok. Biraz da futbolcularımızın şanssızlığı var. Bir oyuncumuz kötü oynadığı zaman, arkadasın da bekleyen oyuncular var. O oyuncuya sabretme şansımız yok.  Çok fazla sürekli oynamadığın zaman istediğin şeyleri yapamıyorsun. Az bir şans geliyor o yakaladığı şansta da bu sefer kendi iyiliği olacak şekilde hareket ediyor. Her şeyi kendileri yapmaya çalışıyorlar. Her şeyi yapmaya çalışırlarken hiçbir şey yapamaz hale geliyorlar. Kadro kalabalığı futbolcularımız anlamında, biraz şanssızlık. Beklemeyi öğrenecekler. Ben beklemek istemiyorum derlerse de gidip başka takımlarda oynayacaklar. Bizim bu anlamda yapacağımız pek fazla bir şey yok.”

 

“HERKESİN GÖRÜŞÜ FARKLILIK GÖSTEREBİLİR”

Programda kamuoyunda oyuncu değişikliklerinin geç yapıldığına dair çıkan haberler üzerine de deneyimli teknik adam şunları söyledi: “ Şimdi herkesin farklı bir bakış açısı var. Beklentilere, oyuncuların ortaya koyduğu performansa,  verdiğimiz görevler, mücadele gücü olarak ne kadar ayakta kalabiliyor. Takım içinde yapması gereken şeyleri ne kadar yapıyor, bunların hepsi oyuncu değişimlerinde bir etkendir. Mesela Erciyes karşılaşmasında Abdülaziz’i oyundan aldık. Belki o anda kızdı bize. Herkes çok iyi oynuyordu diyebilir. Bizim yapmasını istediğimiz bazı şeyler vardı onları bir türlü yerine getiremedi. Benim bakış açımla dışarıdan bakan insanların görüşü farklılık gösterebilir. Tabiî ki kötü olan bir oyuncu varsa onu herkes görebiliyor. Bir futbolcu 45 dakikada sahaya çıkıp, bazı şeyleri eksik yapıyorsa, devre arasında bunları tekrar hatırlatıp bir 10-15 dakika daha mücadelesini sürmesi taraftarıyım. Dolayısıyla maçlara bakıldığı zaman, oyuncu değişiklikleri 55 ile 90.dakikada oluyor.”

 

“İZMİR’E KAZANMAK İÇİN GİDECEĞİZ”

Son olarak hafta sonu oynanacak Karşıyaka karşılaşmasını da değerlendiren Serhat Güller; “ Adanaspor maçından sonra, taraftarlarımızın futbolcularımıza göstermiş olduğu ilgi alakadan dolayı teşekkür ediyorum. Moral olarak çok ihtiyaçları vardı. Hafta sonu oynayacağımız karşılaşmaya da her zaman olduğu için kazanmak için gideceğiz. İnşallah kazanacağız. Kazandığımız takdirde de içeride rahat bir Manisaspor maçı oynayacağız. Daha bir kendine güvenen bir topluluk olacak Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sonunda da en güzeli olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu

 

1653 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.057446002960205