Gurbette Boluspor Sevgisi

4 Temmuz 2011

Bu dönemde biz habercilerden değerli okuyucularımızın beklentileri olan genelde transfer haberleri başta olmak üzere kulüple ilgili son gelişmeler olur.  Transfer...

Bu dönemde biz habercilerden değerli okuyucularımızın beklentileri olan genelde transfer haberleri başta olmak üzere kulüple ilgili son gelişmeler olur. 

Transfer ile ilgili kulüp tarafından biz şu futbolcuyu aldık anlaştık gibisinden resmi bir açıklama gelmeden haber yapmayacağımızı zaten daha önce bildirmiştik.

İdman günlüğü ile gelişmelerden ve kulüp içi diğer haberleri sizlerle paylaşırken son hafta yaşamış olduğum bir konuyu da paylaşmak isterim.

Uzun bir yılın yorgunluğunu atmak için Akdeniz bölgesine yaptığımız ziyarette  "Gurbetin Boluspor Sevgisi " adını verdiğim olayları sizlerle paylaşmak istiyorum.

Tatilin ilk günü ve yemek molasında arkamdan biri adımla hitap ediyor ve bağırıyor. Kim bu merakı ile dönüp baktığımda tribünlerin renkli simalarından Nevzat.  Tanıdık biri görmenin mutluluğunu yaşarken soruyorum kendisine burada ne yaptığını. "Ekmek parası için gurbet yollara düştük abi" diyor ve ardından ekliyor  " Tam yerine gelmişsin abi. Burada Boluspor fanatiği çok" diyor. Kısa bir konuşmanın ardından o işine dönerken bizde kaldığımız yerden devam ediyoruz. Aradan 10 dk geçmeden Nevzat şık bir aşçı kıyafetli birini getiriyor.  Kış aylarında sürekli karşılaştığımız ancak iş için gurbet yollarına düşen arkadaşımız  kaldığımız otelin şeflerinden Aydın  Özdemir.  Tatilin ilk gününde 2 Boluluyu ve Boluspor sevdalısını orda görmek çok mutlu ediyor.  Kısa bir konuşmanın içersinde bana Boluspor'u soruyorlar.  Kendilerine nazikçe tatil için buradayım ama Boluspor yine karşımıza çıktı diyorum.  Aydın Boluspor bizim her şeyimiz. Çok özledik derken o güne ayit 3. şoku yaşıyor ve bir Boluspor sevdalısı daha karşıma çıkıyor.  Otelin baş aşçısı Yücel Şenel'de aramıza kayılıyor.  Yücel şefim hemen "en son seni Alanyaspor ile burada yaptığımız maçta gördüm. Ogün kahvaltı yaptık hatırladın mı" diyor.  "O gün unutulmaz" Bizi son derece iyi ağırlamışlardı. Koyu bir Boluspor sohbetinden Yücel Şenel şefimiz adeta içini döküyor. Gurbetten Boluspor nasıl görülüyor  bir bir anlatıyor. O anlatırken gözlerine baktığımda o heyecan görülmeye değer. Çekinmeden açıkça söylüyor " Biz treni geçen sene kaçırdık. Çok kolay çıkacağımız bir ligdi ama olmadı." Kendisini teselli etmeye çalıştıkça içindeki süper lig özlemi dışa fışkırıyor. Ben inşallah düzelir en kısa sürede çıkarız şefim dedikçe " Her gün tüm gazeteleri okuyorum internetten. Spor sitelerini takip ediyorum. Diğer otellerde olan Bolulu aşçı arkadaşları cepten arıyorum şu olmuş bu olmuş diyorum. Galip geldiğimde bizden iyisi yok. Ama istenmeyen sonuçlar karşısında moralimiz alt üst oluyor. Aydın ile burada sürekli son gelişmeler değerlendiriyoruz. Ne olacak ne bitecek diye. En son  Mersin maçına gelmek istedik ama o gün otelde görevimiz vardı olmadı. İnşallah busene çıkarız" diyor. Son cümlesini kullanırken bile içersindeki o isteği yansıtıyor. Yücel şefimiz konuşurken Aydın Özdemir arkadaşımız zaman zaman söze giriyor. Bolu'daki arkadaşların ismini sayarak maç anılarından bahsediyor. Aynı heyecanlar kendisinde de var. Aydın " Valla abi bugün sizi görünce çok mutlu olduk. Memleketlimizi görünce ayrı mutlu oluyoruz. Gurbette yaşamak gerçekten zor. İşimiz de bir o kadar zor ve görevimizle insanları mutlu etmemiz  gerekiyor. Boluspor'dan güzel haberler gelince sorma keyfimize. Bu eller ne eserler çıkartıyor sen o zaman gör" diyor gülerek. 

Tribünlerin renkli simalarından olan ve hemen hemen herkesin tanıdığı Nevzat ise tam bir fanatik. Görevini icra ederken Turistlere Boluspor marşı söylüyor ve gülüyor.  Her zaman ki gibi en şakrak. " Abi  çok özledim  Boluspor'u ve maçı. Kış ayını iple çekiyorum . Gerçi Temmuz ayında düğünüm var o zaman geleceğim Bolu'ya bir iki idman izlerim artık" diyor. 

Bir hafta boyunca bol bol Boluspor konuşuluyor .  Bir hafta arkadaşlar ile yaşadıklarımı onların içersindeki Boluspor sevgisini affınıza sığınarak paylaşmak istedim.

Nevzat olsun , Aydın olsun , Yücel şefimiz olsun Boluspor ile yatıp Boluspor ile kalkıyorlar. Bu sevgi paylaşılmaya değerdi. Selamlarımla

Saygılarımla

Fatih GÜNDÜZ

 

2591 kez okundu.

3 yorum yapılmış
  • yücel şenel
    21 Temmuz 2011 • 13:29
    fatihcim cok teşekkürler hediyelerin icin ofisimin baş köşesinde astım boluya geldigimde görüşelim kendinize iyi bakın daha cok haber bekliyorum bu arada: ( Editör: Rica ederim. Herzaman görüşmek dileği ile.. Saygılarımla )
  • semih özcan
    5 Temmuz 2011 • 12:47
    yücel usta....aydın usta sizleri böyle görmek gercekten cok güzellll...GURBETTE BOLUSPOR SEVGİSİ BENDE KATILIYORUMMM ..İSTANBULDAN SEVGİLERR...
  • yücel şenel
    5 Temmuz 2011 • 11:00
    fatihim cok teşekkür ederim sesimize aracı oldun yazılarını bekliyorum bizim icin kullandıgın kelimeler icinde sonsuz teşekkürler aydın ustanın ve nevzattın da selamlarını iletiyorum

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.14720797538757