Haberimiz Ses Getirdi

12 Nisan 2012

Bolusporluyuz.com olarak Konyaspor karşılaşması sonrası Konya'lı Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın Bolu'ya sessiz sedasız geldiğini ve ilimize hoş gözükerek "Bakın Sizlerle'de İlgileniyorum"...

Bolusporluyuz.com olarak Konyaspor karşılaşması sonrası Konya'lı Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın Bolu'ya sessiz sedasız geldiğini ve ilimize hoş gözükerek "Bakın Sizlerle'de İlgileniyorum" mesajı vermek adına yaptığı ziyaret konusu gündeme Bomba Etkisi Yarattı.

Haberimiz sonrası bir çok kesim bu konuda tepki verirken Bolu ili Milletvekillerine "Neredesiniz" soruları sorulurken ilk tepki CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'dan geldi.

Boluspor'un kendi sahasında Konyaspor'a 2-1 yenildiği karşılaşma sonrası hakem hataları ve tutumları ilimizde tepki çığ gibi büyürken özellikle Konya'lı GSGM Mehmet Baykan'ın Bolu ziyareti ortalığı karıştırdı. Bu tutumlar sonrası CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan harekete geçti. Yapılan eleştirilere yanıtsız kalmayan ve Boluspor'un hakkını her platformda arayacaklarını belirten Özcan, Boluspor-Konyaspor maçıyla ilgili meclise önerge verdi. Önerge önümüzdeki günlerde mecliste görüşülecek.

İşte Tanju Özcan'ın meclise verdiği önerge;

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA

Aşağıdaki sorularımın Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Suat KILIÇ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.


08.04.2012 tarihinde Bolu Atatürk Stadyumunda oynanan Bankasya 1. Lig futbol müsabakasında Boluspor ile Konyaspor takımları arasında çok önemli bir müsabaka oynanmıştır.

Müsabaka, hakemin Konyaspor lehine verdiği haksız kararlar neticesinde Konyaspor'un lehine sonuçlanmış, Boluspor şampiyonluk ve Süper Lig'e yükselme mücadelesinde ağır bir darbe almıştır.

Burada tartışılan müsabakanın hakeminin neden veya hangi saikle ( amaçla ) Boluspor'u katlettiğidir.

Maçtan 3 gün önce Spor Genel Müdürü'nün, ( aynı zamanda TFF Yönetim Kurulu Üyesi) kimseye haber vermeden Bolu'ya gelmesi 2 gün Bolu'da kalması Bolu kamuoyunda kuşkulara yol açmıştır.

Bu bağlamda;

Soru 1- Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın, aynı zamanda özerk olduğu bilinen TFF'nin Yönetim Kurulu Üyesi olması doğru mudur?

Soru 2- Böyle bir durumda siyasi bir kişi olan Bakan, emrindeki bürokratı aracılığı ile özerk TFF'ye müdahale etme olanağı elde etmekte midir?

Soru 3- Spor Genel Müdürü ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi olan KONYALI Mehmet Baykan'ın puan durumu itibari ile çok kritik olan Boluspor ' Konyaspor müsabakası öncesi, Bolu'ya Vali dâhil kimseye haber vermeden gelmesi ve bir dizi 'gizli' temasta bulunması sizce doğru mudur?

Soru 4- Adı geçen Spor Genel Müdürü ve TFF Yönetim Kurulu Üyesinin KONYALI Mehmet Baykan'ın temaslarının, Boluspor-Konyaspor müsabakasına etkisi ne ölçüde olmuştur?

Soru 5- Adı geçen Spor Genel Müdürü ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi KONYALI Mehmet Baykan ile müsabakanın hakemi arasında bir görüşme olmuş mudur?

Soru 6- Eğer böyle bir görüşme mevcut ise görüşmeyi Mehmet Baykan TFF Yönetim Kurulu Üyesi sıfatı ile mi, bürokrat kimliği ile mi yapmıştır?

Soru 7- Mehmet Baykan'ın Konyaspor Kulübünün fahri veya aktif üyesi midir?

Soru 8- Mehmet Baykan'ın son Bolu ziyareti bilginiz dâhilinde mi yapılmıştır. Sizin kendisine Boluspor- Konyaspor mücadelesi le ilgili bir talimatınız olmuş mudur?

Soru 9- Şayet Mehmet Baykan'ın Bolu ziyareti bilginiz dâhilinde değil ise, adı geçen bürokratı görevden almayı düşünür müsünüz?

Not: Bolusporluyuz.com olarak Konyaspor karşılaşması sonrası yapmış olduğumuz haberler şu şekildeydi.

Haber 1: http://www.bolusporluyuz.com/icerik/haber.asp?i=12686
Haber 2: http://www.bolusporluyuz.com/icerik/haber.asp?i=12703  

 

1863 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.060024976730347