Haftanın Ardından

22 Mart 2016

PTT 1. Liginde 26. Hafta geride kaldı. Bu hafta ev sahibi takımlarının maç kaybetmediği bir hafta olurken bu maçlardan 7’sini ev sahibi takımlar kazanırken 2 maçta berabere sona erdi. 26. Hafta deplasman takımlarının kazandığı bir hafta olmadı. Bu maçlarda 21 gol olurken bu gollerin 15’i ev sahibi ekipler tarafından atıldı. Ligde Adanaspor derbi maçını kazanarak liderliğini sürdürürken Takımımız deplasmanda Alanyaspor’a 1-0 kaybederek Play-Off yolunda yara aldı. Ligin en dikkat çeken skorlarından biri ise Giresun’dan çıktı. K. Erciyesspor Giresunspor maçında 3-0 geride giden maçta son 12 dakikada 3 gol Bulan K. Erciyesspor deplasmandan 1 puan çıkarmasını bildi.

Boluspor Erimeye Devam Ediyor. Alanya Lig İddiasını Sürdürüyor.

Maça Alanyaspor etkili başladı. Sağlı sollu ataklar ile gol bulmaya çalışan Alanya ilk büyük tehlikeyi Ahmet’in boş kafa vuruşunda gerçekleştirdi top az farkla üstten auta gitti. Sol köşeden Galip’in kullandığı serbest vuruşta Ahmet bu sefer golü buldu ve skoru 21. dakikada 1-0 yaptı. Üst üste tehlikeli ataklar geliştiren Alanyaspor 2. golü bulamadı ve ilk yarı 1-0 önde kapattı.

İlk yarıda etkili olmayan ekibimiz 2. yarıya daha iyi başlayan taraf oldu. Alanyaspor’un da skoru korumaya çalışması ile rakip yarı alanda daha çok görünen Kırmızı Beyazlılar Yusuf’un sert şutunu kalecinin çıkarması ile pozisyondan yararlanamadı. Golü ararken rakibe kontra şansı da veren ekibimiz kalesinde ciddi sıkıntılar yaşadı. Tayfun, Galip ve Ayite’nin yararlanamadığı kontralar sonrasında Alanyaspor maçtan galip ayrılmasını bildi. Bu galibiyet ile puanını 43 yapan Alanyaspor ligde 3. sıraya yükseldi ve Karabükspor ile Adanaspor’u takip etmeyi sürdürdü. Sezona Süper lig hedefi ile başlayan ve bu sezon 4 teknik adam değiştiren kulübümüz 6 haftadır galibiyeti unuttu. Play-Off yarışında çok büyük darbe alan takımımız ligin 27. haftasında 3 Nisan tarihinde Lig 2.si Karabükspor’u ağırlayacak.

 

Karabükspor Lideri Takibe Devam Ediyor.

26. Haftanın açılış karşılaşmasında Samsunspor’u ağırlayan Karabükspor sahadan 3 puanla ayrıldı ve lider Adanaspor’un en yakın takipçisi olmaya devam etti.

Maça etkili başlayan ev sahibi ekip pozisyonlar buldu. İlk yarım saat etkili ataklar gerçekleştiren Karabükspor 26. dakikada golü buldu. Sağ çaprazda baskıyla topu kazandığı anda faul yapıldı ve bu faulü Muhammed Reis kullandı. Murat Akın’ın şık kafa vuruşu ile ev sahibi 1-0 öne geçti. Golden sonra da pozisyonlar bulan Karabükspor başka gol bulamayınca ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

2. Yarıda da etkili olan Karabükspor Isaac ve Alexe ile karşı karşıya pozisyonlar yakaladı. Samsunspor çok fazla pozisyon üretemedi golü de bulamayınca maçtan 1–0 mağlup ayrıldı. Bu galibiyet ile Karabükspor 47 Puanla 2. sıradaki yerini korurken Samsunspor 34 puanla 9. sırada kaldı ve Play Off yolunda yara aldı.

 

Muhteşem Geri Dönüş! İlk Yarı 3-0 Maç Sonucu 3-3.

Ligin kuşkusuz en enteresan maçı Giresun’da oynandı. Muriç ile maça adeta 1–0 önde başlayan Giresunspor, Erciyes defansının anlaşmazlığı sonrasında Fevzi ile 2. golü buldu. 40. dakikada penaltıdan bir gol daha bulan Giresun ilk yarıyı 3–0 önde kapattı.

2. yarıda çok aksiyon olmayacağı düşünülürken ne olduysa dakika 78’den sonra oldu. Seken topta Üstün’ün tamamladığı topla fark 2’ye indi. Giresunspor ne olduğunu anlayamadan Penaltı ile Erciyes farkı 1’e indirdi. Kimse ne olduğunu anlamazken Saris’in savunma arkasına pasında Volkan Okumak topu çevirdi ve Musa Sinan’ın golü maçı dengeye getirdi ve maç bu skorla sona erdi. Giresun bu puanla 8. sıradaki yerini korurken, Erciyesspor puanını 25 yaptı ve kritik haftalara girilirken düşme potasının 1 sıra üstüne çıktı.

 

Gaziantep B.Ş.B. Play Off İddiasını Sürdürdü.

1461 takımı kontralarla pozisyon aradı ve bulduğu 2 pozisyondan yararlanamadı. Antep takımı da Kojic ile etkili olsa da ilk yarıdan gol sesi çıkmadı.  2. yarı goller ardı ardına geldi. Önce İshak harika bir gole imza attı ve Antep 1-0 öne geçti. Bu golden hemen 3 dakika sonra Ziya ile 1461 skoru eşitledi. Yediği golden sonra baskıyı artıran G. Antep pozisyonlar ararken 1461 takımı da iyi çıktığı kontralarla gol aradı. Cömertçe harcanan pozisyonların sonunda 87. dakikada Erdal Güneş sahneye çıktı. Takımının 2. golünü attı ve maç bu skorla sonuçlandı. (2-1)  Bu sonuçla puanını 39 yapan Gaziantep B.Ş.B. 7. sıraya çıktı. 1461 takımı ise 25 puanla düşme potasının içinde kaldı.

 

Elazığspor Karşıyaka’ya acımadı.

K.Yaka savunmasının arkasına atılan toplarda yine sıkıntı çekti. 22. dakikada Binya savunma arkasına kaçtı ve Mboussy’e çıkardığı topta boş kaleyi havalandırdı. 1-0. İki takımda pozisyonlar buldu. Kaleci Behram ve direkleri geçemeyen Elazığspor 2. golü bulamadı. Karşıyaka’nın bir topu ise çizgiden çıkartıldı ve bir topu da direkten döndü. İlk yarı bu skorla bitti.

2. yarıda bir karambolde Karşıyaka penaltı beklediği pozisyonda hakem devam dedi. Maçta dakikalar 55’i gösterdiğinde Elazığ 2-0’ı yakaladı ve maç bu skorla sona erdi. Puanını 42’ye yükselten Elazığspor zirve iddiasını sürdürürken Karşıyaka bir haftayı daha puansız kapatıp ligin son sırasına demir attı.

 

Balıkesirspor Reha Erginer İle 2’de 2 Yaptı.

Play-Off’un iddialı takımlarından Balıkesirspor evinde düşme tehlikesi yaşayan Şanlıurfa’yı ağırladı. Her iki takımın da 3 puana çok ihtiyacı olduğu maçta 3 puanı alan taraf 82. dakikada atılan golle Balıkesirspor oldu. (1-0) Reha hoca ile 2de2 yapan ev sahibi puanını 39’a yükseltti ve 6. sırada yer aldı. Urfaspor 26 puanla düşme potasının 2 sıra üstünde bulunuyor.

 

Göztepe 90’da yıkıldı!

Play-Off iddiasında bulunan iki takımın maçından gülerek ayrılan olmadı. 20. dakikada Mirkan ile Göztepe 1-0 öne geçti. Altınordu’nu bu sene ki etkili silahlarından biri olan duran toplardan biri ile beraberliği yakaladı. 42’de Sinan’ın golü maçta beraberliği getirdi.

İkinci yarıda iki takımda gol yememek için çabalarken bir yandan da bir gol atıp 3 puanı alıp kaçmaya çalıştı. Dakikalar 87’yi gösterirken Mehmet’in ortasına Diarra muhteşem bir vole vurdu ve Göztepe’yi tekrar öne geçirdi. Herkes maç bu skorla bitecek derken 90+2 de Yusuf sahne aldı. Yine bir duran topta Çağrı kafayla topu aşırdı ceza alanı içinde tek dokunuş ile Yusuf maçın skorunu belirledi. (2-2) Göztepe 34 puanla bir sıra yükseldi ve 10. sıraya çıktı. Altınordu ise 33 puan ile 12. sırada kaldı.

 

Denizlispor’dan Kritik Galibiyet!

Alt sıraları ilgilendiren maçta Denizlispor çok kritik bir 3 puan aldı. Denizlispor maçta 3 puanı daha çok isteyen taraf olarak gözüktü. Duran toplarla da etkili olmaya çalışan Horozlar 42. dakikada Leandrinho’nun Cihan’a ‘’ Al da at’’ dediği pozisyonu Cihan gole çevirdi ve ev sahibi ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

İkinci yarıda iki takımda gol ararken aradığı golü bulan yine Denizlispor oldu. 90+4 de Muhammed’in attığı gol ile çok kritik bir galibiyet alan Horozlar puanını 24’e yükseltti. Yeni Malatya ise 31 puanda kaldı.

 

Derbide Gülen Lider Adanaspor!

Maçın ilk pozisyonunu Burak ile Adana Demirspor bulurken pozisyondan yararlanamadılar. Rakibini tartan Adanaspor ilk yaptığı ciddi atakta golü buldu.  Nduko’nun becerisi ile çizgiye taşıdığı topta ortasını çıkardı, Attamah uzaklaştıramadı. Yükselen topa Tevfik kafa vuruşu yaptı Ferreira’nın kafasından seken top ağlarla buluştu. Pote ve Tiago ile pozisyonları değerlendiremeyince ilk yarıyı A.Demirspor 1-0 geride kapattı.

2. Yarıda da gol arayan A. Demirspor pozisyon üretmekte büyük sıkıntı çekti. Adanaspor iyi kapandı ve kontra ataklar ile etkili olmaya çalıştı. Adana Demirspor’a net atak şansı vermeyen Adanaspor maçtan 1-0 galip ayrılmayı bildi. Bu skorla şampiyonluğa emin adımlarla ilerleyen Adanaspor puanını 50 yaptı ve 3. sıradaki takımla puan farkını 7’ye çıkarttı. Adanaspor kaybettiği 3 puan ile ilk 2 iddiasında büyük yara aldı. 43. puanla 4. sırada kaldı.

 

 

Lige verilen Milli Takım arası sebebi ile bu hafta maç oynanmayacaktır.

 

1824 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.087687015533447